Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8057
View
347
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2018 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 10:03 PM
hmm apakah itu..drill bit ka?

hyper gear bag dila.google2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 02:07 PM
hyper gear bag dila.google2.

ooo saja buat lawak...hehehe


tapi manalah tgk bag ni... nak google pun xbest..lainla bag pompuan..

so kill, u planning to do ur own business?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 09:37 PM
thanks dila kredit.

ni hah sis.

Nanti saya buat satu yg dummy punye dulu.and then share kat sini.. tq
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 09:43 PM
thanks kak noor.

sebab support saya, saya ni bukan otak bisnes kak.terus terang saya cakap ni ...

Saya suke ayat nancy dpt byk mana byk.tuu.laa saya mkn.

Dulu saya cikgu pndptn 6ribu.. saya mmg simpan duit tuu adekala tak usik pun.. hidup dgn.gaji suami je..

Skrg pndptn bis saya pun kecik je.. saya pakai laa dr hasil.bis ade simpan.ade beri.kat.mak ayah.. so.far ok.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 09:50 PM
bisnes yang saya pernah ceburi, jual kacang goreng mak saya dari rumah ke rumah.pek kecik2

kacang ...

Ooo ok. Dulu saya pernah jual keropok kacang hijo.. leh dpt 3ribu sebulan. Tp bila pindah bis jatuh.. saya tuko kpd bis menjahit
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 10:00 PM
sebab dia ip64 plus imported.

pernah dengar hyper gear tak?

Hyper gear tuu ape plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 09:01 PM
saya nak satu!

Betul ke ni.. ke main main hi hihi
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 04:01 PM
I  just nak add some tips



I punye bis mmg mulut ke mulut jah.. online mmg laku sampai i malas update kat fesbok sbb i tak de pkrja dan ade plggn jenis dah tak sabo nak skrg jugak beg tuu pdhl dah siap siap ckp lps payment nak minta tmpoh seminggu sbb ini handmade..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 25-12-2018 06:41 AM
Saya suke ayat nancy dpt byk mana byk.tuu.laa saya mkn.

Dulu saya cikgu pndptn 6ribu.. saya mmg ...

bagus sis.mak ayah jangan lupa, zakat jangan lupa.

saya cuma nak masa je sis.saya cuma nak masa je.besar pangkat, besar gaji, besar tanggungjawab.

orang nampak macam best, tapi hakikatnya tak best mana pun.kerja makan gaji duduk bawah sistem.memang sistem kena ada, habis kalau sistem pun dimanipulasi ikut selera masing2, yang bawah2 ni mati.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 25-12-2018 06:42 AM
Ooo ok. Dulu saya pernah jual keropok kacang hijo.. leh dpt 3ribu sebulan. Tp bila pindah bis jatu ...

saya jual kacang goreng tu jam kecik2 lagi, acik2 yang tak nak beli saya kutuk depan2, acik kedekut, acik kedekut pastu saya lari.

kacang tinggal sikit, hasil tak banyak, makan kacang tepi longkang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 10:09 PM
ooo saja buat lawak...hehehe



ish jangan compare dengan beg perempuan, mana kena.

ni tool bag, letak tools, equipments, apparatus, memang kena heavy duty.bukan zaman nak angkat2 tool box besi lagi dila.tak praktikal.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 25-12-2018 06:36 AM
Nanti saya buat satu yg dummy punye dulu.and then share kat sini.. tq

ya sis.buat sample satu.

macam ni sis, ni cadangan saya, awak buat satu sample dulu.kalau tak boleh 20 liter awak start dengan 10 liter dan target awak untuk electrician.

untuk ip64 splash resistant, awak try study tentang epoxy resin.some of the g shocks ada guna epoxy resin, jangan guna latex takut ada yang allergy.

jadi kanvas tu awak lapikkan dengan epoxy resin yang dah canai, gam dan jahit dua2 material tu.

untuk testing and commissioning, sis masukkan kanvas tadi dalam bekas atau besen yang bulat tu, biarkan lebihan kanvas tu terkeluar sikit daripada besen, sebelum tu letak paper kat bawah atau silicone foam(ada jual kat hardware), letak kanvas sis tadi tuang air sikit (kalau boleh air sejuk), biarkan dalam 2 jam macam tu atau temperature air susut, buang air tadi, angkat kanvas, check silicone foam tadi basah tak sebab kondensasi atau resin dan kanvas tu tembus air.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 25-12-2018 09:31 AM
bagus sis.mak ayah jangan lupa, zakat jangan lupa.

saya cuma nak masa je sis.saya cuma nak masa ...

Kannn.. dulu siap kilik siap ckp u berenti nanti suami u ceraukan u cmn. Mau tak mental i.. skrg somi syg u.. akan dtg cmn .. lps i berhenti mmg semua kwn lari..look down. Mula mmg takut.. tp alhmdlh.. terasa best sgtt.. mkn pakai mcm biasa gak.. tp plg best i dpt handle anak anak.. dpt hantar anak srkolah.. dah tak riso meroyan kalo anak kena tinggal van.. dah tak riso anak duk kat nurseri.. sbb i laa dreba i laa nurseri.. i la pekerja.. mmg terasa nikmat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 10:55 AM
boleh share dgn i tak..

i ada product ni baru jd dealer tapi i tak buat apa apa lagi sbb mcm xd ...

Check kat pm ye
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok nk sesi luahan skit. Masa di U dulu, i ada join program keusahawanan under mdec rasanya. Bwh khalid nordin. Program ni ada 5 modul. Free je. 4 modul teori, modul ke 5 sangkutan kerja (praktikal). Dikatakan kalu kte ada sijil complete ni boleh senang dpt dana utk start biz nanti.

Unfortunately  modul last tu x dpt buat and i batch last. Lepas tu mdec dh tkde . I dah pernah  contact kementerian berkaitan malangnya mcm tk laku la sijil2 kami ni.

Pembaziran betul duit  penganjur masa jalankan modul2 ni, akhirnya tk dpt nk manfaatkan pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-12-2018 03:24 PM
nak share some photos. Ni yg i buat dulang services deco and gifts etc... actually sangat boleh kala ...

Tangan kreatif ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 25-12-2018 09:40 AM
ya sis.buat sample satu.

macam ni sis, ni cadangan saya, awak buat satu sample dulu.kalau tak b ...

10 liter tuu mende ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Later today i post something and check pm ya ..mekasih.  Hope we can share more. Sharing is caring gitu
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 25-12-2018 11:01 AM
Ok nk sesi luahan skit. Masa di U dulu, i ada join program keusahawanan under mdec rasanya. Bwh khal ...

Ntahlaa sis.. bg saya.. saya mmg tak caye sijil.sijil ni.. bg i  dgn ilmu tuu i buat duit.. sijil tinggi gununh pun saya tak pedulikk..

Tak baik derang bg hrpn cam ni.. ujunh ujung abuk pun tak de

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 25-12-2018 11:10 AM
10 liter tuu mende ye..

kapasiti beg tu sis.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095624s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list