Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8213
View
347
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-12-2018 11:36 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 03:31 AM
bagus2 thread ni.terus terang first time duk komen kat bod ni.good job adila

mmg fail nak tag ni...but nnt sy belajar, jemput selalu dtg sini ya and share input or exp or if ada plan tu be usahawan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 11:37 AM | Show all posts
ayorsuam replied at 24-12-2018 03:35 AM
Yes online. They will send invite, tp U kena confirm attendance. Before can start selling, u kena  ...

sharela knowledge tuan
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 11:37 AM
sharela knowledge tuan

I ni gegirl la uols.. I pun dah ingat2 lupa pasal starting kat Lazada ni..yang mana I ingat & bleh share, I will share
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 11:43 AM | Show all posts
ayorsuam replied at 24-12-2018 03:41 AM
I ni gegirl la uols.. I pun dah ingat2 lupa pasal starting kat Lazada ni..yang mana I ingat & bleh ...

oppss okay , cik share ya

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pergh ada yang buat cakes, brownies, bags, construction .... wow .... hebat semua.teruskanlah ya mungkin saya akan menyusul.


jeles.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 02:35 PM
Ini beg kita jahit.. selain dr itu kita buat alteration..

hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

sis try tanya kat institut kemahiran, macam ikbn, ipd, adtec misalnya untuk bawa produk sis masuk.

sis buat tool bag yang ada compartment, dalam 20 liter atau 20 kilo beg, sis pakai material kanvas yang tebal belakang lapik dengan waterproof material ip64, splash resistant, jadi tools tak berkarat kalau kena hujan atau air.

sis tau tak jenama seperti dewalt, stanley, buat tool bag tu mereka jual dengan harga rm600 hingga rm800?sebab imported.ramai ex students mengadu pada saya sebab susah nak jumpa beg tu dan mereka tidak kira berapa harganya janji boleh tahan lama dan praktikal.

terima kasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

mungkin juga ke kilang2, try IKS dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:48 AM
pergh ada yang buat cakes, brownies, bags, construction .... wow .... hebat semua.teruskanlah ya mun ...


Kill. ..ni kak noor share experience kak noor macam.mana kak noor berani buat bisnes sendiri. .dari gaji kak noor rm2k  (mula kerja) sampai pernah capai  rm 10k setiap bulan. ..dan rasa tertekan yg teramat sebab kak noor rasa mcm hamba. .pukul 6 pagi dah bertolak menempuh jem jalan raya. .balik pula adakala malam2...dari umur kak noor 20an sampai 40an. .sampai bila nak macam ni?...rasa tak de life. ..dengan kerenah bos dan rakan opis. ..hmm tak tahan. ..

bila kak noor biasa handle satu2 projek. ..dari A - Z...kak noor terfikir kenapa aku tak nak buat sendiri? ...kenapa takut risiko. ..cubalah. ...

Comments

terasa kena perli ...sbb masih makan gaji huwaaaaaa...xmoh business partner ke puan noor  Post time 24-12-2018 02:28 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 12:34 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 11:14 AM
@ain0345 @spankee_fili  @cantleyi @sunquick @kucingkarate @ais_kosong  @Hatida @runaway_dida  @Sirih ...

Sorry sis, baru pasan noti kat mention to me..Sihat ke deme dak Intan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

Ooo ye ke.. mahalnya.. beg dia mcm mana yer..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

Leh tunjuk tak cth beg tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

Saya google stanley tak de laa gambo beg tuu.. kalo ade gambo saya leh tiru.. tang material tuu saya tau nak cari cuma gambo beg yg budak tuu nak saya tak tau.. tq your advice.. saya dpt jual rm200 pun dah rasa hebat dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-12-2018 03:24 PM
nak share some photos. Ni yg i buat dulang services deco and gifts etc... actually sangat boleh kala ...

Cantik ....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanye pd yg tera tera kat sini.. cmn ye cara nak masuk cthnya ke ikbn la iks laa.. saya mmg tak reti nak berurusan.. lebih kpd bgmn tak nak malu.. saya jenis introvert
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 02:27 PM | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 06:02 AM
Nak tanye pd yg tera tera kat sini.. cmn ye cara nak masuk cthnya ke ikbn la iks laa.. saya mmg tak  ...

yg terer tu sapa..heheheh bukan awak ke kak tan...tag la reramai lagi otai otai
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 02:27 PM
yg terer tu sapa..heheheh bukan awak ke kak tan...tag la reramai lagi otai otai

Aku tera hi hi hi.. tak leh lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 06:30 AM
Aku tera hi hi hi.. tak leh lg

the first day u start menjahit and jual adalah hari pertama u menjadi sorang yg teror!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 02:35 PM
the first day u start menjahit and jual adalah hari pertama u menjadi sorang yg teror!

O ye ke.. tq.. adila u sesuai jd motivator.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 06:37 AM
O ye ke.. tq.. adila u sesuai jd motivator.

hehehehe....i am a motivator myself! or else xleh la nak move on bagai..u can do it kak... I know u can...go search and all.. tgk kak buritan rajin i pun akan jd rajin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 04:01 PM | Show all posts
Edited by adila39 at 24-12-2018 08:10 AM

I  just nak add some tips


Trend 2019 akan lebih terarah kepada digital based, well sekarang pun dah ketara. But ada sedikit twist scenario. Ni khas untuk online seller, well I am interested to share ..since bulan ni i will talk more pasal on line buz...

Next month maybe saya selit sikit ekonomi negara kita dalam terjemahan yg paling simple...nak ilmiah sangat kita pun golongan biasa biasa je...heheh

anyway tips yg i nak share


Trend Pemasaran Digital Di Malaysia Tahun 2019


Produk berkualiti, memangla semua pun prefer barang yang berkualiti cuma trend kini...pelanggan akan lebih berminat kepada produk yang berkualiti dan dalam skala harga yang sederhana tidak terlalu mahal or murah.  So u all janganla mark up terlalu tinggi hanya sebab anda rasa produk anda too high quality ya

Second, pengguna akan lebih percaya kepada pendapat dari customer yang lain, maknanya mouth to mouth info ..spreading words kepada kawan kawan eh i dah guna produk ni and memang bagus. So iklan yang mahal no longer jaminan business online anda boleh meletop

Third, pengalaman pengguna lain, pengalaman cth dia makan di kedai makan A dan memberikan review yang teruk...so do u think mereka akan tetap datang hanya kerana kedai A is popular....haa ni something to ponder about

ahh nanti i sambung la ya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077870s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list