JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2055
View
285
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-12-2018 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-12-2018 12:19 PM
Ni emak yg buat. Sampai sekarang iols cuba buat tak jadi lagi.
Kristal pink tu pun iols beli kat  ...

I pernah  beli portable global brand. Beli paling high end dlm 300+. Kedai ni in puchong not sure masih ada tak. Uncle ni buat sistem barter. Hantar brg2 yg boleh recycle / reuse kat dia. Dia akan bg points. And guna points tu utk beli brg lain. Mcm mesin jahit tu lah. Ada lagi brg2 elektrik dia jual. Semua baru. Kat kedai dia ada juga brg2 lain yg boleh beli mcm buku2 yg org lain barter trade. Nice kan concept dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 11:14 AM
@ain0345 @spankee_fili  @cantleyi @sunquick @kucingkarate @ais_kosong  @Hatida @runaway_dida  @Sirih ...

Yuhuuu... Ada je.. Jadi silent reader je skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 28-12-2018 03:01 AM
I pernah  beli portable global brand. Beli paling high end dlm 300+. Kedai ni in puchong not sure  ...

Kat sini tak jumpa lagi kedai barter trade mcm ni. Kalau ada bestnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kursus pendek yang ditawarkan di Kolej Komuniti. Tunggu jadual 2019 pulak

FB_IMG_1546131840394.jpg FB_IMG_1546131852364.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-12-2018 11:43 AM
Kursus pendek yang ditawarkan di Kolej Komuniti. Tunggu jadual 2019 pulak

Kalau tgk list  ni, asas adobe ke editing atau movie maker ni bagus juga. Boleh tmbh skill marketing. Maksudnya boleh buat sendiri compare to kalau outsource
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 3-1-2019 11:33 AM


Uols cuba mohon geran ni. Mana tau dapat. Iols masih tak layak sebab nurseri tak wujud lagi. Tapi nak tanyalah jugak kat pejabat pertanian.

Screenshot_20190102-210928.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat Tahun Baru 2019 kepada semua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-1-2019 03:33 AM
Selamat Tahun Baru 2019 kepada semua

selamat Tahun baru!!!

haihhh dsh slow kita punya borak2..hope malam ni free dah...boleh tepek few points.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:07 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 11:14 AM
@ain0345 @spankee_fili  @cantleyi @sunquick @kucingkarate @ais_kosong  @Hatida @runaway_dida  @Sirih ...

haluuuuu...tora datang lagi!



Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
SirihPinang replied at 7-1-2019 01:07 PM
haluuuuu...tora datang lagi!

Happy New Year uols
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik tak?
Iols jual RM5. Murah ke mahal?

IMG_20190102_140407_625.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 10-1-2019 02:28 PM
Cantik tak?
Iols jual RM5. Murah ke mahal?

Murah sangat.. Cantikk
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:12 AM | Show all posts

happy new year chuols!
apakah azam tahun baru anda?


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
SirihPinang replied at 11-1-2019 09:12 AM
happy new year chuols!
apakah azam tahun baru anda?

Iols dah explain panjang lebar kt thread azam tahun baru
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 10-1-2019 11:08 PM
Murah sangat.. Cantikk

Yang ni iols guna manik biasa je
Nak guna manik kristal macam tak sesuai pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 04:00 AM
Yang ni iols guna manik biasa je
Nak guna manik kristal macam tak sesuai pulak.

Should add price  bit rn8
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 11-1-2019 12:20 PM
Should add price  bit rn8

Bilalah nak laku ni

Any idea Dila?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 07:20 AM
Bilalah nak laku ni

Any idea Dila?

I rasa klu yg mcm ni... U kena jual directly... Kat budak budak kot

Like letak kat souvenir shop?

Kawan kawan office?

If i may suggest... Jap i cari photo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bracelet charm ke atau braided.

Pastu u kena jual kat booth booth...

@sharlenetexas
Screenshot_20190111-155431.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:18 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-1-2019 11:59 AM
Iols dah explain panjang lebar kt thread azam tahun baru

wah gitu..iols lak recycle dari tahun2 yang lepas
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
SirihPinang replied at 12-1-2019 03:18 PM
wah gitu..iols lak recycle dari tahun2 yang lepas

Meh la borak2 bisnes ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 11-1-2019 03:56 PM
Bracelet charm ke atau braided.

Pastu u kena jual kat booth booth...

Itulah.... tahun ni tambah strategi. Buka booth buka meja. Pesta Konvo ke.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual used stamps tahun 80an 90an ok tak? Iols tgk ada yg jual kat Shopee. RM10 sekeping.

Screenshot_20190112-203731.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-1-2019 12:47 PM
Jual used stamps tahun 80an 90an ok tak? Iols tgk ada yg jual kat Shopee. RM10 sekeping.

U ada collection ke... Boleh je
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 13-1-2019 12:43 AM
U ada collection ke... Boleh je

Ada... tak banyak ada dalam 30 keping je.
Rasanya setem retro 80an tu mcm nak jual RM30. Ke boleh up lagi?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054977s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list