JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2054
View
285
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2018 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 02:35 PM
Ini beg kita jahit.. selain dr itu kita buat alteration..

Terer nya boleh jahit macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 21-12-2018 06:29 PM
I tgk produk bundle merata-rata orang jual. Kedai bundle pun macam cendawan tumbuh. I selalu fikir ...

Bundle i bkn baju.. tp selimut baby tuala.. baju baby.. apron..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 06:22 PM
boleh share how u promote. process dia..step caner ..so newbie boleh tau juga

Ini pun produk saya..
Screenshot_2018-12-21-18-38-15-1.png
Screenshot_2018-12-21-18-37-50-1.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 21-12-2018 06:39 PM
Terer nya boleh jahit macam ni

Bolehlaa.. nasib baiklaa ade skit kebolehan
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 03:05 PM
first what do want to do? and what do u like to do?

Something creative i minat gubah-gubah bunga, berbakat gubah hantaran & flower arrangements. Teringin nak buat service ni tapi it takes up time. Kerja office pun keluar pagi balik malam, bila entah nak buat bisnes so far I dok beli bunga, dulang, deco sendiri kat rumah sambil berangan lepas tu kena marah dengan husband sebab "hantaran" tu semua dok merata-rata, nak buka balik sayang bila I tgk gubahan hantaran I tu hati I berbunga-bunga, it makes me happy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 10:28 AM
Satu lgg jeles dan envy cam tudung paridah tuu leh juai ratus tudung duck tuu leh juai riban riban ...

haihhhh cemana nak start jual bila dah pikir too far

fokus one by one kakak

nak jual apa dulu

bag? then fokus on bag dulu

how nak sell it where and to siapa?

pikir ni dulu..dah pikir roger
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 07:19 PM
haihhhh cemana nak start jual bila dah pikir too far

fokus one by one kakak

Brg i dah berjual cuma i dah start mikir cam ni.. i nak.expand bis..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 06:22 PM
boleh share how u promote. process dia..step caner ..so newbie boleh tau juga

Iols pun masih bertatih ni....
Tak ramai customer lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
20181117_145849.jpg
Iols punya produk
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 07:29 PM
Iols punya produk

Cmn leh juai.. dulu ade try juai brooxh hampeh tak laku..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 21-12-2018 06:44 PM
Something creative  i minat gubah-gubah bunga, berbakat gubah hantaran & flower arrang ...

Emm dulu masa i keje mcm.ni laa i.. dulu i juai keropok.. tengok kopok bestttt sgt.. tengok buku budak nyampah
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 21-12-2018 08:05 PM
Buritan replied at 21-12-2018 07:36 PM
Cmn leh juai.. dulu ade try juai brooxh hampeh tak laku..


Orang duk cari yg murah2 kot. RM10 dapat 15 pcs. Iols kalau guna brooch yg ada batu tu selalu gak ada tercabut seketul.

Handmade punya tak dapatlah nk jual mcm tu. Kos manik kristal tu lagi. Pastu nak ikat satu satu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:00 PM
Orang duk cari yg murah2 kot. RM10 dapat 15 pcs.
Handmade punya tak dapatlah nk jual mcm tu. Kos  ...

Sbb tuu i tanye.. i juai yg ready made jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Uols pernah jual guna Lazada platform tak? Iols cuba nak upload gambar dan isi details tapi tak lepas. Banyaknya kena isi.

Uols yg jual kat ig dan carousell, ada function boost. Kena keluar duit skit. Sape pernah cuba? Berbaloi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 06:43 PM
Ini pun produk saya..

Cantik. Beg jahit sendiri atau ready made?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:03 PM
Uols pernah jual guna Lazada platform tak? Iols cuba nak upload gambar dan isi details tapi tak lepa ...

Iols Lazada Seller, join 2017 lah tapinya. Sebelum start selling kita kena participate 1 compulsory class, kat situ kita boleh tnya soalan & dpt guidelines utk upload pic etc. Uols punya pic ikut requirements dia tak? Iols dulu takde isu kat registration & uploading products. Iols sangkut lamaaa tang agreement.

Not sure boost Carousel sebab dah tak jual kat situ. IG boost tu is FB ads. Setting pun better buat kat Fb dari kat IG. Sambutan bagus tak ke tak depends on your product & demand.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jee72 at 21-12-2018 08:28 PM

Acik bake brownies from home,  fokus dah 4 tahun, sblum tu buat jgk tpi main2 je. Pada acik meniaga jgn macam2 sgt baru customer akan ingat & business boleh bertahan wpun kecik je
Screenshot_20181221-202333.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 21-12-2018 08:23 PM
Iols Lazada Seller, join 2017 lah tapinya. Sebelum start selling kita kena participate 1 compulsor ...

Ooo...lazada ada kelas. Online class ke? Nak jual pun kena download apps Lazada Seller Centre. Selalu dapat reminder email suh upload barang tapi tu la... bila submit selalu tak jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:17 PM
Cantik. Beg jahit sendiri atau ready made?

Jahit sendiri.. produk beg ok.. cume produk lain mcm bundle sendu
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols buat gelang manik, ada tu corak buah anggur memang ambil masa nak buat tapi hasilnya cantik. Iols caj RM30 tapi ada customer tak jadi dia kata mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:28 PM
Jahit sendiri.. produk beg ok.. cume produk lain mcm bundle sendu

Iols pun teringin nak belajar menjahit. Nak buat produk yg praktikal ala2 brand gin&jacqie.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:30 PM
Iols pun teringin nak belajar menjahit. Nak buat produk yg praktikal ala2 brand gin&jacqie.

Brand ape tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:31 PM
Brand ape tuu..

Ni antara produk gin&jacqie. Kebanyakannya guna kanvas. Meols antara peminatnya. Tapi koleksi tak banyak. Best sebab praktikal.

Screenshot_20181221-203630.jpg Screenshot_20181221-203658.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:39 PM
Ni antara produk gin&jacqie. Kebanyakannya guna kanvas. Meols antara peminatnya. Tapi koleksi tak  ...

Yg pink kaler tuu saya ade jahit
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:44 PM
Yg pink kaler tuu saya ade jahit

Uols ada buat toiletry pouch ke? Iols pernah guna yg guardian dan avon. Tapi tak memenuhi cita rasa. Guardian tu iols guna sampai lunyai terkoyak. Avon tu tak suka design. Last2 buang je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047237s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list