Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7659
View
342
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2018 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Uols pernah jual guna Lazada platform tak? Iols cuba nak upload gambar dan isi details tapi tak lepas. Banyaknya kena isi.

Uols yg jual kat ig dan carousell, ada function boost. Kena keluar duit skit. Sape pernah cuba? Berbaloi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 06:43 PM
Ini pun produk saya..

Cantik. Beg jahit sendiri atau ready made?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:03 PM
Uols pernah jual guna Lazada platform tak? Iols cuba nak upload gambar dan isi details tapi tak lepa ...

Iols Lazada Seller, join 2017 lah tapinya. Sebelum start selling kita kena participate 1 compulsory class, kat situ kita boleh tnya soalan & dpt guidelines utk upload pic etc. Uols punya pic ikut requirements dia tak? Iols dulu takde isu kat registration & uploading products. Iols sangkut lamaaa tang agreement.

Not sure boost Carousel sebab dah tak jual kat situ. IG boost tu is FB ads. Setting pun better buat kat Fb dari kat IG. Sambutan bagus tak ke tak depends on your product & demand.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jee72 at 21-12-2018 08:28 PM

Acik bake brownies from home,  fokus dah 4 tahun, sblum tu buat jgk tpi main2 je. Pada acik meniaga jgn macam2 sgt baru customer akan ingat & business boleh bertahan wpun kecik je
Screenshot_20181221-202333.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 21-12-2018 08:23 PM
Iols Lazada Seller, join 2017 lah tapinya. Sebelum start selling kita kena participate 1 compulsor ...

Ooo...lazada ada kelas. Online class ke? Nak jual pun kena download apps Lazada Seller Centre. Selalu dapat reminder email suh upload barang tapi tu la... bila submit selalu tak jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:17 PM
Cantik. Beg jahit sendiri atau ready made?

Jahit sendiri.. produk beg ok.. cume produk lain mcm bundle sendu
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:28 PM
Jahit sendiri.. produk beg ok.. cume produk lain mcm bundle sendu

Iols pun teringin nak belajar menjahit. Nak buat produk yg praktikal ala2 brand gin&jacqie.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:30 PM
Iols pun teringin nak belajar menjahit. Nak buat produk yg praktikal ala2 brand gin&jacqie.

Brand ape tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:31 PM
Brand ape tuu..

Ni antara produk gin&jacqie. Kebanyakannya guna kanvas. Meols antara peminatnya. Tapi koleksi tak banyak. Best sebab praktikal.

Screenshot_20181221-203630.jpg Screenshot_20181221-203658.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:39 PM
Ni antara produk gin&jacqie. Kebanyakannya guna kanvas. Meols antara peminatnya. Tapi koleksi tak  ...

Yg pink kaler tuu saya ade jahit
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:44 PM
Yg pink kaler tuu saya ade jahit

Uols ada buat toiletry pouch ke? Iols pernah guna yg guardian dan avon. Tapi tak memenuhi cita rasa. Guardian tu iols guna sampai lunyai terkoyak. Avon tu tak suka design. Last2 buang je
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:44 PM
Yg pink kaler tuu saya ade jahit

Satu lagi, iols suka beg Anya Hindmarch sbb yg ni pun praktikal juga.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:39 PM
Ni antara produk gin&jacqie. Kebanyakannya guna kanvas. Meols antara peminatnya. Tapi koleksi tak  ...

Yg ni saya jahit
Screenshot_2018-12-21-20-48-53-1.png
Screenshot_2018-12-21-20-49-05-1.png
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:47 PM
Satu lagi, iols suka beg Anya Hindmarch sbb yg ni pun praktikal juga.

Beg ape tuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:47 PM
Uols ada buat toiletry pouch ke? Iols pernah guna yg guardian dan avon. Tapi tak memenuhi cita ras ...

Kalo avon tuu dr plastikkan.. mmg tak tahan.. kalo tak silaplaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:54 PM
Kalo avon tuu dr plastikkan.. mmg tak tahan.. kalo tak silaplaa

Macam kanvas tapi kurang kualiti.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee akan implement 1% payment fee mulai 14 Januari 2019. Shopee pun nk makan komisen
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:53 PM
Beg ape tuu

Handbag up skit dari Coach. From UK.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:55 PM
Macam kanvas tapi kurang kualiti.

Ini pun saya jahit.. ade yg buat beg letak spenda.. kotak pensil dan beg mekap
Screenshot_2018-12-21-20-57-53.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:57 PM
Handbag up skit dari Coach. From UK.

Amboii hebat beno
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091224s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list