Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8053
View
347
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-12-2018 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kursus Pendek Kolej Komuniti Selayang

hubungiKami.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-12-2018 03:25 PM
ok nx month eh

Iols pun ingat nak ke jabatan pertanian negeri nk minta jadual kursus. Cari kt website memang takde.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts

Warghh... Rindu nak jadi usahawan balik
#makan gaji jek sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 07:20 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 05:11 PM
syukur

baru nak repot polis

Alhamdulillah Im good
Hari2 makan ulam kan so wajah wajib la sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 10:16 AM | Show all posts
wanzhm93 replied at 23-12-2018 12:34 PM
Warghh... Rindu nak jadi usahawan balik
#makan gaji jek sekarang

Then start now...

lets make it 2019 a good year to start 'be usahawan'
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-12-2018 03:27 PM
yes...x mustahil right product and right method.

But do share more sbb I pun nak belajar about  ...

Lazada nanti i try tanya member2. As for shopee ni mcm cendawan tumbuh lepas hujan. Byk panduan2, ebook yg tiba2 ada. Dr pelbagai 'guru'. Semalam dpt sms psl raja dropship guna shopee.

And even lazada ka shopee official ada juga buat few hours workshop. My friend ada pergi  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 10:55 AM | Show all posts
anastasia7 replied at 24-12-2018 02:49 AM
Lazada nanti i try tanya member2. As for shopee ni mcm cendawan tumbuh lepas hujan. Byk panduan2,  ...

boleh share dgn i tak..

i ada product ni baru jd dealer tapi i tak buat apa apa lagi sbb mcm xdecide mana nak guna...shoppee i ada accountnya tapi belum active

anyone know instagram guru ke...i nak assigned la..buatkan satu for business sbb i kalau buat sendiri jenis x penyabar


Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
amendaaaaaaaa.

kalau tak merayau memang tak jumpa ini thread.tag pun salah si dila ni.nasib baiklah awak ni merayau mujur jumpa.

pergi stick tak perasan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
bagus2 thread ni.terus terang first time duk komen kat bod ni.good job adila

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
@chesfa      
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2018 08:27 PM
Ooo...lazada ada kelas. Online class ke? Nak jual pun kena download apps Lazada Seller Centre. Sel ...

Yes online. They will send invite, tp U kena confirm attendance. Before can start selling, u kena attend class tu dulu. Other than photo guideline diorg ajar macamana nak input data dalam field. Bila tak fulfill their requirements tu yg diorg tak approve tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 11:36 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 03:31 AM
bagus2 thread ni.terus terang first time duk komen kat bod ni.good job adila

mmg fail nak tag ni...but nnt sy belajar, jemput selalu dtg sini ya and share input or exp or if ada plan tu be usahawan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 11:37 AM | Show all posts
ayorsuam replied at 24-12-2018 03:35 AM
Yes online. They will send invite, tp U kena confirm attendance. Before can start selling, u kena  ...

sharela knowledge tuan
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 11:37 AM
sharela knowledge tuan

I ni gegirl la uols.. I pun dah ingat2 lupa pasal starting kat Lazada ni..yang mana I ingat & bleh share, I will share
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 11:43 AM | Show all posts
ayorsuam replied at 24-12-2018 03:41 AM
I ni gegirl la uols.. I pun dah ingat2 lupa pasal starting kat Lazada ni..yang mana I ingat & bleh ...

oppss okay , cik share ya

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pergh ada yang buat cakes, brownies, bags, construction .... wow .... hebat semua.teruskanlah ya mungkin saya akan menyusul.


jeles.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 02:35 PM
Ini beg kita jahit.. selain dr itu kita buat alteration..

hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

sis try tanya kat institut kemahiran, macam ikbn, ipd, adtec misalnya untuk bawa produk sis masuk.

sis buat tool bag yang ada compartment, dalam 20 liter atau 20 kilo beg, sis pakai material kanvas yang tebal belakang lapik dengan waterproof material ip64, splash resistant, jadi tools tak berkarat kalau kena hujan atau air.

sis tau tak jenama seperti dewalt, stanley, buat tool bag tu mereka jual dengan harga rm600 hingga rm800?sebab imported.ramai ex students mengadu pada saya sebab susah nak jumpa beg tu dan mereka tidak kira berapa harganya janji boleh tahan lama dan praktikal.

terima kasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

mungkin juga ke kilang2, try IKS dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:48 AM
pergh ada yang buat cakes, brownies, bags, construction .... wow .... hebat semua.teruskanlah ya mun ...


Kill. ..ni kak noor share experience kak noor macam.mana kak noor berani buat bisnes sendiri. .dari gaji kak noor rm2k  (mula kerja) sampai pernah capai  rm 10k setiap bulan. ..dan rasa tertekan yg teramat sebab kak noor rasa mcm hamba. .pukul 6 pagi dah bertolak menempuh jem jalan raya. .balik pula adakala malam2...dari umur kak noor 20an sampai 40an. .sampai bila nak macam ni?...rasa tak de life. ..dengan kerenah bos dan rakan opis. ..hmm tak tahan. ..

bila kak noor biasa handle satu2 projek. ..dari A - Z...kak noor terfikir kenapa aku tak nak buat sendiri? ...kenapa takut risiko. ..cubalah. ...

Comments

terasa kena perli ...sbb masih makan gaji huwaaaaaa...xmoh business partner ke puan noor  Post time 24-12-2018 02:28 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 12:34 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 11:14 AM
@ain0345 @spankee_fili  @cantleyi @sunquick @kucingkarate @ais_kosong  @Hatida @runaway_dida  @Sirih ...

Sorry sis, baru pasan noti kat mention to me..Sihat ke deme dak Intan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107013s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list