Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8130
View
347
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

Ooo ye ke.. mahalnya.. beg dia mcm mana yer..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

Leh tunjuk tak cth beg tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 11:59 AM
hi sis buritan.

saya hanya memberikan pendapat.

Saya google stanley tak de laa gambo beg tuu.. kalo ade gambo saya leh tiru.. tang material tuu saya tau nak cari cuma gambo beg yg budak tuu nak saya tak tau.. tq your advice.. saya dpt jual rm200 pun dah rasa hebat dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-12-2018 03:24 PM
nak share some photos. Ni yg i buat dulang services deco and gifts etc... actually sangat boleh kala ...

Cantik ....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanye pd yg tera tera kat sini.. cmn ye cara nak masuk cthnya ke ikbn la iks laa.. saya mmg tak reti nak berurusan.. lebih kpd bgmn tak nak malu.. saya jenis introvert
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 02:27 PM | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 06:02 AM
Nak tanye pd yg tera tera kat sini.. cmn ye cara nak masuk cthnya ke ikbn la iks laa.. saya mmg tak  ...

yg terer tu sapa..heheheh bukan awak ke kak tan...tag la reramai lagi otai otai
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 02:27 PM
yg terer tu sapa..heheheh bukan awak ke kak tan...tag la reramai lagi otai otai

Aku tera hi hi hi.. tak leh lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 06:30 AM
Aku tera hi hi hi.. tak leh lg

the first day u start menjahit and jual adalah hari pertama u menjadi sorang yg teror!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 02:35 PM
the first day u start menjahit and jual adalah hari pertama u menjadi sorang yg teror!

O ye ke.. tq.. adila u sesuai jd motivator.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 06:37 AM
O ye ke.. tq.. adila u sesuai jd motivator.

hehehehe....i am a motivator myself! or else xleh la nak move on bagai..u can do it kak... I know u can...go search and all.. tgk kak buritan rajin i pun akan jd rajin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 04:01 PM | Show all posts
Edited by adila39 at 24-12-2018 08:10 AM

I  just nak add some tips


Trend 2019 akan lebih terarah kepada digital based, well sekarang pun dah ketara. But ada sedikit twist scenario. Ni khas untuk online seller, well I am interested to share ..since bulan ni i will talk more pasal on line buz...

Next month maybe saya selit sikit ekonomi negara kita dalam terjemahan yg paling simple...nak ilmiah sangat kita pun golongan biasa biasa je...heheh

anyway tips yg i nak share


Trend Pemasaran Digital Di Malaysia Tahun 2019


Produk berkualiti, memangla semua pun prefer barang yang berkualiti cuma trend kini...pelanggan akan lebih berminat kepada produk yang berkualiti dan dalam skala harga yang sederhana tidak terlalu mahal or murah.  So u all janganla mark up terlalu tinggi hanya sebab anda rasa produk anda too high quality ya

Second, pengguna akan lebih percaya kepada pendapat dari customer yang lain, maknanya mouth to mouth info ..spreading words kepada kawan kawan eh i dah guna produk ni and memang bagus. So iklan yang mahal no longer jaminan business online anda boleh meletop

Third, pengalaman pengguna lain, pengalaman cth dia makan di kedai makan A dan memberikan review yang teruk...so do u think mereka akan tetap datang hanya kerana kedai A is popular....haa ni something to ponder about

ahh nanti i sambung la ya
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 02:41 PM
hehehehe....i am a motivator myself! or else xleh la nak move on bagai..u can do it kak... I know  ...

Hari ni siap satu beg.. i tiru beg ala ala beg bunga citra lestari pakai ari tuu
20181224_172118.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 09:27 AM
Hari ni siap satu beg.. i tiru beg ala ala beg bunga citra lestari pakai ari tuu

saya nak satu!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-12-2018 01:50 PM
Leh tunjuk tak cth beg tuu..

thanks dila kredit.

ni hah sis.

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 24-12-2018 09:53 PM
noor2 replied at 24-12-2018 12:12 PM
Kill. ..ni kak noor share experience kak noor macam.mana kak noor berani buat bisnes sendiri. .d ...


thanks kak noor.

sebab support saya, saya ni bukan otak bisnes kak.terus terang saya cakap ni.tapi bila fikir balik, kalau saya nak ada masa yang cukup untuk keluarga, saya kena setup satu bisnes macam saya terangkan kat kak noor tempoh hari.

saya senang je, banyak mana saya dapat, tu lah saya makan.

sebab sekarang ni saya freelance pipeline designer cum eng. cum chargeman kat company kawan saya.

saya rasa puaslah macam tu.malas dah nak follow masa orang.stress.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 04:01 PM
I  just nak add some tips



kalau nak ilmiah sangat kena golongan macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bisnes yang saya pernah ceburi, jual kacang goreng mak saya dari rumah ke rumah.pek kecik2

kacanggg .... kacanggg ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 01:37 PM
thanks dila kredit.

ni hah sis.

ehhhh boringnya bag ni.. ingat handbag ke...heheheh..ooo mahalnyaaa letak spanner je pun
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 24-12-2018 09:59 PM
ehhhh boringnya bag ni.. ingat handbag ke...heheheh..ooo mahalnyaaa letak spanner je pun

sebab dia ip64 plus imported.

pernah dengar hyper gear tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-12-2018 01:44 PM
kalau nak ilmiah sangat kena golongan macam mana?

yg nerd yg cakap mcm tulis thesis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103022s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list