Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11705
View
116
Reply

Asmirandah Kekal Kristian

[Copy link]

Author: borrow       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-12-2018 10:06 AM | Show all posts |Read mode
Now weddding Raja Ilya & TWG tgh trending. N acik bwg gigih speku status pernikahan deyols Tetiba ai tingat perkahwinan pelakon sinetron yg pnh cetus krontroversi.



Asmirandah dilahirkan pd 1989 dan adalah anak kpd pasangan Belanda-betawi. Sheols membintangi byk sinetron termasuklah Binar Bening Berlian. Drama ini turut dibintangi Serap Sinclair dan Jonas Rivanno.

Asmirandah terpaut hati pd Jonas. Malangnya Jonas beragama Kristian.




17 Oct 2013 - Jonas bergelar mualaf dan menikahi Asmiranda. Pernikahan dijalankan secara tertutup. Bulan Oct , Asmirandah kemukakan pembatalan perkahwinan. Permohonan diluluskan keraan Jonas telah kembali ke agama asal. Jonas dikritik krn permainkan agama Islam.



Then bertebaran picci Asmirandah pergi ke gereja. Mencetuskan spekulasi status agama sheols.



Pd awal 2014, Asmirandah dan Jonas berkahwin di Singapore. Terjawab sudah , Asmirandah murtad. Keluarga sheols berasa kecewa mendengar berita ini , namun terpaksa menerimanya.


Now deyols sudah lama menyepi. Terbaru digossipkan hadapi krisis kewangan krn Jonas bankrupt. But Asmirandah menafikan. Sheols aman2 berkerja di Timor Leste katanya. Sheols juga bakal wat comeback.





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 10:08 AM | Show all posts








pnh kapel dgn actor Dude Harlino b4 nikoh Jonas.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 10:09 AM | Show all posts
source : wiki , detik , liputan6 & gugil
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ada dgr myths dulu pasal dia ni..tp sbb xminat sangat xdela pi tanya pakcik gugel..menurut my expat friend ramai je pelakon indon murtad
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
2013 - laki ni masuk Islam, kawin dengan Asmirandah. Lepas tu dorang cerai (?) laki tu murtad. Tahun yg sama, ada pic Asmirandah g Church.

2014 - dorg kawin cara Christian.

macam tu lah ye
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
tak hairan dengan orang sana. Islam liberal. kahwin campur.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 10:41 AM | Show all posts
awaynepian replied at 30-12-2018 10:16 AM
ada dgr myths dulu pasal dia ni..tp sbb xminat sangat xdela pi tanya pakcik gugel..menurut my expat  ...

owh ramai jugaklah yg murtad ek. Ai tau sheols ja.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 10:52 AM | Show all posts
kechikchomel replied at 30-12-2018 10:18 AM
2013 - laki ni masuk Islam, kawin dengan Asmirandah. Lepas tu dorang cerai (?) laki tu murtad. Tahun ...

sefaham ai.

Waktu deyols still kahwin secara islam , Jonas murtad . Syarat kahwin mesti Islam kan. If pengantin murtad , perkahwinan tu tak sepatutnya diiktiraf lah. Dats why perkahwinan ni dibatalkan.


But deyols still in lov , and Asmirandah decided tukar agama. 2014 deyols berkahwin secara kristian.




Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah cantik.. kacukan belanda

Malaysia je masuk x boleh keluar
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu ada poremer dr indonesia explain yg indon ni hanya jd negara islam hanya sbb penduduknya ramai anuti islam.
tp islam bukan agama rasmi indonesia
so sbb tu diorg bleh kawen dgn berbeza agama
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 30-12-2018 10:16 AM
ada dgr myths dulu pasal dia ni..tp sbb xminat sangat xdela pi tanya pakcik gugel..menurut my expat  ...

Ade yg laki bini lain agama pun ramai...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 30-12-2018 10:52 AM
sefaham ai.

Waktu deyols still kahwin secara islam , Jonas murtad . Syarat kahwin mesti Islam k ...

Cinta mati lah ni sampai sanggup tukar agama
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:47 AM | Show all posts
skrg asmirandah berlakon dgn suami nya dalam sinetron cinta suci di sctv 8:45pm. best gak sinetron tu tak meleret sgt
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-12-2018 03:22 AM
dulu ada poremer dr indonesia explain yg indon ni hanya jd negara islam hanya sbb penduduknya ramai  ...

Pernah tanya driver g bali dlu pasal ni, dia cakap sebenarnya tak boleh nikah lain2 agama ni, but artis & orka2 byk yg buat mcm ni sbb dieorg bayar dkt jabatan agama ke gov, sbb tu lepas boleh daftar kawin. Klu rakyat biasa miskin x adanya boleh kawin lain agama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai jer retis indon tukar tukar agama sebab mcm asmirandah ni,hasil dari kawin campur.

1. Nafa urbach.. Kluar islam sebab masa mak sakit, sheol berdoa kat church,then tetiba mak sembuh. So sheol yakin penyembuh jesus.tp sblm islam oun dia mmg xtian
2. Sandy Aulia plakon Effiel Im in love kluar islam sebab perseteruan mak ayah yg bercerai. Sebagai anak bungsu kena ikut agama mak.

3. Rianty Catwright.
4. Jangan tak tau Melly Goeslaw pun pernah kkuar masuk islam.
5. pinkan Mambo
6. Happy Salma
7. Ehh ramai lagi lah retis indon mcm ni. Dah x heran tgk depa tukar tukar keyakinan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:15 PM | Show all posts
artis indonesia ngak famous, mas achong keluar masuk atheis kejap atheis kejap teori monyet
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Indonesia ni bukan Islamic state. Sebab constitution dia iktiraf beberapa agama sebagai agama rasmi. Cuma Negara paling ramai penduduk islam di dunia.Pasal tukar2 agama Kat sana Kan sebab ulama2(or jabatan agama) dia tak ada kuasa sgt I mean the law allows people to practice whichever methods they are willing/comfortable with.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:28 PM | Show all posts
takut dengar news mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-12-2018 03:22 AM
dulu ada poremer dr indonesia explain yg indon ni hanya jd negara islam hanya sbb penduduknya ramai  ...

diorang sana ramai puak.jawa ada bugis ada hindu ada.kalau ke arah satu puak nanti puak lain marah. itu pasal bahasa melayu sana di sebut bahasa indonesia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
makbedah replied at 30-12-2018 04:18 AM
Indonesia ni bukan Islamic state. Sebab constitution dia iktiraf beberapa agama sebagai agama rasmi. ...

Negara islam termiskin dunia negara indonesia ler
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087782s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list