Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11659
View
116
Reply

Asmirandah Kekal Kristian

[Copy link]

Author: borrow    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-12-2018 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 30-12-2018 05:23 PM
Pidah mana ni

Pidah Dolah 3R
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ada berlakon malin kundang ke? mata sheol cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sydasyda replied at 30-12-2018 04:11 PM
Kt melaysia pon apa kurg ny, kwn iols asal kristian kawin sama kristian then cerai ada ank 3, then c ...

Anak2 sape jaga?
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
makbedah replied at 30-12-2018 12:18 PM
Indonesia ni bukan Islamic state. Sebab constitution dia iktiraf beberapa agama sebagai agama rasmi. ...

Negara majoriti umat islam teramai = indonesia

Negara yg ada paling ramai umat islam = China

Beza tu.

Actually Malaysia pun bukan "negara islam" secara constitutional...tp hanya pilih Islam sbg agama rasmi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang malaysia betul tu.... ting ting ting!

Betul juga ayat China Indonesia Tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis kite yg kawin2 jantan omputih mcm ning baizura, serina redzuawan, lana nordin, ramilah begum etc laki dieorg ni sunat ke x, mcm xcaye la..ntah2 kawin tu masih berkulop bagai, berak pakai tisu, mkn babi diam2, minum arak sembunyi2 who knows
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya mereka bukan negara islampun walaupun negara majority beragama Islam. Tgk sahaja bekas presiden mereka suharto pun berkahwin dgn wanita beragama kristian tetap tak convertpun.. tpi dlm kes raja ilya tu who knows mereka dah akad dlm cara Islam dan resepsi yg ala2 kristian tu cuma memenuhi adat belah suami jer..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi kapel - Jamal Mirdad n Lydia. Jamal masih Muslim,wife Kristian. Anak2 mereka ikut suka diorang pilih agama apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 09:44 PM | Show all posts

refer post #40 & #41

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 09:48 PM | Show all posts
buapakperut replied at 30-12-2018 06:00 PM
dia ada berlakon malin kundang ke? mata sheol cantik.

Tak adalah. Dulu astro ada tyg sinetron lakonan sheols , tajuknya ai dh tak igt.

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 30-12-2018 10:08 AM
pnh kapel dgn actor Dude Harlino b4 nikoh Jonas.

Muka dia masa kecik mcm muka anak kawan aku hmm lawa jugaklah anak kawan aku tu besar nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 09:57 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 30-12-2018 09:00 PM
Ya mereka bukan negara islampun walaupun negara majority beragama Islam. Tgk sahaja bekas presiden m ...

tula tunggu penjelasan kaka Ilya dulu.


Dulu ada forumer ckp,  kwn sheols share picci ilya & twg , caption "malaysian actress n her hubby" (lebey kurang la ) . Ilya bawa Twg tgk skola sheols. Ntah2 time tu deyols dah salam tgn tok kadi.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 10:03 PM | Show all posts
Edited by borrow at 30-12-2018 10:19 PM
zennaya replied at 30-12-2018 09:40 PM
Satu lagi kapel - Jamal Mirdad n Lydia. Jamal masih Muslim,wife Kristian. Anak2 mereka ikut suka dio ...

tak silap deyols pilih kristian.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 10:09 PM | Show all posts
Shayang replied at 30-12-2018 09:55 PM
Muka dia masa kecik mcm muka anak kawan aku hmm lawa jugaklah anak kawan aku tu besar nanti.

Dah dh ada rupa andah , lawa la kowt nanti
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-12-2018 06:05 PM
Anak2 sape jaga?

Parent my frend , ex laki lari tingal ank2 kt kwn i, tht time kwn i xkeje dia dtg semenanjung sbb nk keje so ank2 tingal dgn nenek atok la wch is kristian, rupa ny famili kwn i tu xtau pon kwn i tu masuk islam
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 30-12-2018 01:48 PM
Tak adalah. Dulu astro ada tyg sinetron lakonan sheols , tajuknya ai dh tak igt.

hehe tu la tgk mata tu ingatkn yg berlakon jadi jenny ke apa. xpernah tengok sheol berlakon tapi muka familiar sangat
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 30-12-2018 06:21 PM
Negara majoriti umat islam teramai = indonesia

Negara yg ada paling ramai umat islam = China

Mcm x boleh beza la.benak.ce extra explain sket.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rayray28 at 31-12-2018 12:35 AM
reddots replied at 30-12-2018 12:00 PM
Ramai jer retis indon tukar tukar agama sebab mcm asmirandah ni,hasil dari kawin campur.

1. Nafa  ...


Wahh yekee tp melly skg nampaknya sudah semakin alim..dedulu igtkn dia mmg bukan islam..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
bulan lepas Anggun kahwin tuk kali kedua. suami pertama sheols org france suami kedua sheols pn mat saleh.  sheols kahwin adat bali tapi xpasti la samada hubs sheols ni convert ke x. yg pasti ramai la yg kecam sheols ni kahwin lebihkan adat, sbb yg ni pn xnmpk hubs sheols salam tok kadi. fyi,  anggun mmg mak ayah islam and sheols pn sama.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sarah sechan pun mcm kawin civil je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077934s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list