Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11692
View
116
Reply

Asmirandah Kekal Kristian

[Copy link]

Author: borrow    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sydasyda replied at 30-12-2018 04:11 PM
Kt melaysia pon apa kurg ny, kwn iols asal kristian kawin sama kristian then cerai ada ank 3, then c ...

I xslhkn kwn u 100%. Yg slh laki 1st dia nk kawin tu. tlg la bimbing org tu, kesian sgt terumbang ambing
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
I pasti klau remilah begum kahwin civil, jp lg ramai la ikut dan kita bakalan jd endon. I mohon klau remilah khwin civil, please jgn ada ank. Klau ada, tlg stay diam2 kt aus sana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 09:33 AM | Show all posts
anony-mous replied at 2-1-2019 12:56 AM
I pasti klau remilah begum kahwin civil, jp lg ramai la ikut dan kita bakalan jd endon. I mohon klau ...

Dulu kaka ilya ckp dlm dilema coz bf kuat kristian. If bf tamo convert , sheols rela putus. So bersangka baik dulu lah. Huhu. Mebi cm sasha.


Sasha Saidin ada kontroversi kahwin sivil. But sheols ckp dah nikah dulu.  Ni ai kopipes E-mail sasha (katanya lah) .

-----Original Message-----
From: Sasha Saidin [ mailto:sashasaidin@yahoo.com]
Sent: Tuesday, August 19, 2003 4:57 PM
To: Mariam Anis
Subject: Re: Pictures

Hi there Mai,
Sheesh ... words spread very fast and from the feedback I get now I know
why I didin't release the pictures in the first place ... The ceremony
was was a CIVIL MARRIAGE CEREMONY and we decided to do it in the states
with Jason's family prior to the nikah in London (a civil marriage cert
is required for it to be done overseas).

But it was a beautiful place, we wrote our own vows to each other and it was a nice ceremony .......But people can say what they wanna say .... but I guess everybody wants
to play God when obviously they are not .... but I guess I have the
person who hacked into my PC to thank for all this .... The main thing
is that my family and close friends know what the deal is ... so that's
fine with me ...

Anyway, you take care .... and I guess the show must go on ....

Love,
Sasha


Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 1-1-2019 09:58 PM
Penyanyi Marcell asalnya kristian. Pastu Budha. Later kahwin sivil dgn Rima melati. Rima Islam.
...

Katanya nikoh semula lepas dia masuk islam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 11:52 AM | Show all posts

kawan akak rakyat marhaen je jah. kawen kat Malaysia, laki dia mat salleh convert Muslim. dah dok oversea sana, dia convert Kristian jah dua2.

so kawen balik cara Kristian.  Anak2 pon semua dah baptise. Kawan akak yg murtad tu cakap Kristian agama kebenaran katanya

so mana2 pompuan2 Muslim kalo iman tak kuat, janganla memandai nak kawen lelaki2 non Muslim ni. alih2 uols jah yg terpaksa ikut agama diaorang sebab dah cinta
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:52 PM | Show all posts
syidasaleh replied at 2-1-2019 11:32 AM
Katanya nikoh semula lepas dia masuk islam tu.

owh ada nikah balik ek. Ai tot kekal nikah sivil jah.

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 01:31 PM | Show all posts
borrow replied at 31-12-2018 09:26 AM
owh last shuben ,majlis kahwin adat hindu bali ek.

4 kali dah uaols... yg ni je dia asyik tunjuk laki sheols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 06:31 PM | Show all posts
nhao replied at 2-1-2019 01:31 PM
4 kali dah uaols... yg ni je dia asyik tunjuk laki sheols

lor dh 4? hamboi
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 30-12-2018 10:41 AM
owh ramai jugaklah yg murtad ek. Ai tau sheols ja.

Anggun pun sma.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 30-12-2018 11:57 AM
Pernah tanya driver g bali dlu pasal ni, dia cakap sebenarnya tak boleh nikah lain2 agama ni, but  ...

Wowza, btul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 30-12-2018 12:00 PM
Ramai jer retis indon tukar tukar agama sebab mcm asmirandah ni,hasil dari kawin campur.

1. Nafa  ...

Rianti Cartwright ikut laki khwin kt UK dlu. Tu yg iols bca lh, dh lma.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 30-12-2018 12:28 PM
takut dengar news mcm ni

True. Klau bca pngakuan Anggun lgi seram.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 30-12-2018 12:42 PM
ramai lagi. walaupun murtad diorang sana kalau berlakon selamba je pakai tudung + bagi salam

Klau plakon llaki kt crita "Assalamualaikum Paris" pun Christian. Heols kna tnya x rasa apa2 ke mlakonkn watak sbgai seorg Muslim, bliau jwp yg tu cuma brlakon. Dahsyat, siap solat lgi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
zeed replied at 30-12-2018 01:10 PM
Ex maid aku abis kontrak keje kelab india.. selamba je dah bernandek.. minum arak, pakai seksi bagai ...

Yg ni lawak je. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 31-12-2018 10:03 AM
adoii nape la pilih jln tu. muka dh lawa. tapi sanggup ketepikan agama

Cinta buta kak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by gideoncross at 2-1-2019 06:58 PM
dineyta replied at 31-12-2018 11:43 AM
anggun tu islam ke? bukan di kristian ke?


She's a Muslimah tpi moden sheols tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 2-1-2019 12:46 AM
Takutnya. Bygkan ank2 / cucu cicit kahwin dgn keturunan diaorg. Allahu, mntk simpang

Btul tu, ugama Islam ni pun dh bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 2-1-2019 10:45 AM
Klau plakon llaki kt crita "Assalamualaikum Paris" pun Christian. Heols kna tnya x rasa apa2 ke ml ...

ada sekali tu cerita indon tapi diorang focus pada budaya minang la. aku tgk bersalam bagai.tapi ada bela anjing. lepas habis cerita tu aku google la pelakon tu dalam ramai2 tu yang islam 2 org kalau tak salah ada seorang watak utama tu siap murtad masuk hindu pastu masuk kristian pastu masuk islam pastu murtad balik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 2-1-2019 03:52 AM
kawan akak rakyat marhaen je jah. kawen kat Malaysia, laki dia mat salleh convert Muslim. dah dok  ...

ikutkan orang melayu ni suka ikut ikutan orang. cuba sis perhati sejarah pattani dan sejarah kedah dua dua ni terima islam mengikut orang. mmg kebetulan islam time tu tgh kuat. Parameswara masuk islam pun hasil pedagang yang di hantar oleh kerajaan Pasai di utara acheh.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 1-1-2019 04:46 PM
Takutnya. Bygkan ank2 / cucu cicit kahwin dgn keturunan diaorg. Allahu, mntk simpang

kat utube ada adik seorang ulama murtad tukar agama masuk kristian. tapi pasal kes kahwin dengn awek belanda kot pastu pindah ke belanda sana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list