JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1547
View
100
Reply

[Pelbagai] Azam Tahun Baru - Sejauh Manakah....

[Copy link]

Author: Foxey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-12-2018 02:48 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 31-12-2018 12:31 AM
I takda buat resolutions every year.
Sbb I tau, tak akan tercapai.
Resolutions mcm get married. Ha ...

Plan y sama. Konon set jam awal pagi konon nak start the day dengan exercise sikit, eat healthy..Tapi hampeh... alarm bunyi aje snooze. Sampai ke hujung 2018.
Esok kita tengok, kuat ke x nak lawan perasaan malas.

I doakan u cepat sembuh ye.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts








.
20181231_203713.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 09:38 PM | Show all posts
iols kosser yach nak berazam resolutions bagai nih. sudahnya sendu ke kuburan jua dek kekangan masa, duit dan sebagainya. konsep iols everyday we discover and explore new things, so iols punya planning dan decisions lebih bersifat dynamic dan flexible. means iols punya plan tak rigid dan akan berubah ikut keadaan semasa serta future predictions. haa gituh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Azam sya tahun baru ni nak kembangkan lagi bisnes produk makanan sya...harap tahun ni diberi kesihatan yang baik dan aura yg positif dalam memajukan lagi bisnes saya ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 08:31 AM | Show all posts
Orang selalu dpt anjakan utk berubah bila sesuatu yg besar berlaku dlm hidup..Tahun baru selalu menjadi permulaan utk memulakan / menukar sesuatu kerana perubahan dari satu tahun ke tahun yg baru adalah sesuatu yg  significant..tahun yg lepas tidak akan kembali lagi..bila tulis tarikh kat buku nota dah tak akan tulis lagi tahun 2018 tu..huhu..so ya..


Azam tahun ni nak mulakan langkah yg sesuai supaya dpt beli rumah....small space will do..just a 'cozy corner' ..to be my private space..sewing studio,mini library..mini saloon..lol..apart from sewing machines I also have a hair steamer..so ya..hehe kita bayangkan private space ni akan menjadi tempat yg kita akan pergi bila merajuk dgn my husband nanti..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 12:18 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 31-12-2018 12:31 AM
I takda buat resolutions every year.
Sbb I tau, tak akan tercapai.
Resolutions mcm get married. Ha ...

I can relate to your unachieved healthier resolution sbb I pun mcm tu..... last2 enough is enough..i know my body is getting worse (tak nk sakit and masuk hospital bagai) I decided to join like healthy group. when we do things in group kita akan be more motivated and sometimes feels like we are being pushed to do so. kalau xjumpa group, then start with sigining up to Yoga class or any exercise class......Thats the drive that is missing in us pasai tu asyik memonteng bersenam.
Cuba chuols carik group2 bersenam,cycling, yoga, insya allah akan berhasil.

Mari sama2 have a healthier 2019 @friedfishsoup

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam ni la I every year. Screenshot_20190101-163541.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:29 PM | Show all posts

teringat lagu
Que Sera Sera
Whatever will be, will be
The future's not ours to see
Que Sera Sera

My mum used to sing us this song



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:38 PM | Show all posts
minahsenget replied at 30-12-2018 02:28 PM
i pulak azam setahun 3  kali...awal tahun,muharram n bdate ..satu pun tak tercapai,just nak jadi a b ...

okay jugak tu... kiranya kalau tak tercapai masa buat awal tahun, restart masa Muharram, pastu tak capai gak, restart masa birthday
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:41 PM | Show all posts
hipopotamus replied at 30-12-2018 02:56 PM
Suka cara u. Dalam apa jua keadaan pun, memang kita kena set satu benda and after one period of ti ...

betul. azam nak kurus ni laaa susah nak capai bagi fox that is why i quit making resolution nak kurus. i love food too much it seems
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:52 PM | Show all posts
hibernation replied at 30-12-2018 04:34 PM
Dulu masa muda2, kak kumari ada juga konon2 berazam ni...tapi tak lama mana dah tak ingat pasal azam ...

Moga Kak Kumariiiiiii berjaya merealisasikan azam tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:55 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 31-12-2018 12:31 AM
I takda buat resolutions every year.
Sbb I tau, tak akan tercapai.
Resolutions mcm get married. Ha ...

bab exercise tu, i knowwwww rightttt? fox pun selalu dok cakap kat diri sendiri, kena buat exercise walau 20 minit. kadang je buat, but lepas 2-3 hari, balik lagi pemalasnya. padahal my parents dok laaa remind, kena kasik keluar peluh tuuu

tak p check ke migraine tu friedfishsoup?

take care yea

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:56 PM | Show all posts
hipopotamus replied at 31-12-2018 02:48 PM
Plan y sama. Konon set jam awal pagi konon nak start the day dengan exercise sikit, eat healthy..T ...

i rasa most of us ada masalah ni. masalah will power. kalau will power kuat, mesti boleh nye. ni will power lemah laaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 12:56 PM | Show all posts

Aamiinn Ya Rabbal Alaamiin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 01:01 PM | Show all posts
dreamdaddy replied at 31-12-2018 09:38 PM
iols kosser yach nak berazam resolutions bagai nih. sudahnya sendu ke kuburan jua dek kekangan masa, ...

yeah, sometimes it is better to go with the flow. bila kita betul2 bersedia dan punya kemahuan, kita pasti boleh capai apa yang kita mahukan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 01:02 PM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 31-12-2018 11:11 PM
Azam sya tahun baru ni nak kembangkan lagi bisnes produk makanan sya...harap tahun ni diberi kesihat ...

fox doakan semoga Redvelvet3 berjaya mencapai azam yang dibuat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 01:06 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 1-1-2019 08:31 AM
Orang selalu dpt anjakan utk berubah bila sesuatu yg besar berlaku dlm hidup..Tahun baru selalu menj ...

semoga tercapai azam elle tu a space untuk diri sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 01:13 PM | Show all posts
makmelah replied at 1-1-2019 12:18 PM
I can relate to your unachieved healthier resolution sbb I pun mcm tu..... last2 enough is enough. ...

aah... fox ada la ajak member berjalan petang2. masalahnya kami semua punya masalah yang sama, i.e., kadang kena siapkan keje sampai lewat, so tak sempat nak p jalan. all the best to you makmelah. fox doakan agar tercapai azam kali ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 01:14 PM | Show all posts
misc replied at 1-1-2019 04:38 PM
Macam ni la I every year.

this! totally relatable
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:35 PM | Show all posts
Foxey replied at 2-1-2019 12:56 PM
i rasa most of us ada masalah ni. masalah will power. kalau will power kuat, mesti boleh nye. ni w ...

Betul. It's all about will power.
I tengah mencari will power tu. I hope it wont take longer time lah.
Memang dah kena buat. Dulu will power kuat sekarang ng kesibukan kerja bagai, badan penat. Will power nak serap masuk pun malu-malu kucing.
Doakan i okayyy. Hikkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047295s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list