Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2877
View
101
Reply

[Pelbagai] Azam Tahun Baru - Sejauh Manakah....

[Copy link]

Author: Foxey       Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2019 02:39 PM | Show all posts
Foxey replied at 2-1-2019 12:41 PM
betul. azam nak kurus ni laaa susah nak capai bagi fox  that is why i quit making resolution nak ...

Aduh Fox... same lah. Macam mana nak buat? food pun love i sangat2.
Well, xde lah konon azam nak kurus. Azam i nak more fit and more healthier aje.
Bukan nak kurus sangat nak menunjuk segala asset tapi more to self confident etc.
Azam i tahun ni nak tengok sejauh mana i boleh pergi dalam kerja i ni. Agak-agak masih napak kelabu asap, maybe it's time for me to move to new job or try to create business. I xde idea lah tapi nak buat business ape.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 02:52 PM | Show all posts
hipopotamus replied at 2-1-2019 02:35 PM
Betul. It's all about will power.
I tengah mencari will power tu. I hope it wont take longer tim ...

fox doakan kita sama2 dapat strong will power tahun ni   Kesedaran towards healthy lifestyle tu dah ada, nak buat je tu haaa... liat betul kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2019 02:57 PM | Show all posts
hipopotamus replied at 2-1-2019 02:39 PM
Aduh Fox... same lah. Macam mana nak buat? food pun love i sangat2.
Well, xde lah konon azam  ...

fox pun sama. takde dah nak kurus sebab fox jenis big frame. my grandma is totally against fox kurus sebab dia kata tak lawa.

betul, more towards nak healthy and fit, supaya takde la mengah2 bila jenjalan travel, naik turun tangga museum ke, train station ke.

well, kalau nak venture into business, hip kena tahu dulu what you are good at, samada nak hasilkan sendiri or nak jadi orang tengah. then kena ada minat juga, kena buat market research dulu hip.

macam fox, takde la buat business apa, tapi since i love to bake, kalau ada masa lapang, fox akan bake and put it up for sale. nak amik tempahan (ramai nak tempah) memang fox tak sanggup sebab fox keje sambil part time study lagi. so, bila merchandise tu rare, permintaan dia memang tinggi. tapi kena maintain quality la.

you can do it hip. i am sure you will figure out what is best for you. fox doakan yang terbaik untuk hip

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 2-1-2019 01:02 PM
fox doakan semoga Redvelvet3 berjaya mencapai azam yang dibuat

Tq fox...semoga impan fox juga tercapai..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah restart balik diet, tapi asik kelaut, masalahnua x pandai nak berenang balik pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang, I just go with the flow, malas nak buat azam yang besar macam zaman muda dulu, sebab saya tau kemampuan saya So, dah lama tak buat azam.

This year jer, berani buat azam, yang saya tau, I can do them, I need to do them, I will do them, I have to do them continuously all my life haaa gitu. Terus buat on the dot pun, before end of 2018. Eh bukan azam pun per se. Ni macam a reminder to myself. I need to keep going hope it's not short-lived


Macam azam nak banyakkan membaca, I've joined join a book club, to boost my effort yang tak ler rajin sangat membaca dapat baca 12 books a year pun dah cukup baik untuk seorang bibik aaa teruk nya


Good luck everyone! Tak payah ada azam pun tak pe. Just be you, be good, if not better than yesterday. Live your life to the fullest, YOLO! (bagi semangat untuk diri sendiri juga )


Hope it's still valid, dah 2 Jan Happy new year too! May we have a meaningful year ahead!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 09:31 AM | Show all posts
meolz dah lama xdak azam.... teruskan hidup mcm biasa & nak hidup tenang2 ja...normal tak pemikiran meolz ni...? tetiba risau plak  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 09:36 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 04:32 PM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 2-1-2019 03:51 PM
Tq fox...semoga impan fox juga tercapai..

TQ Red

aja aja fighting
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 04:32 PM | Show all posts
fahdramli replied at 2-1-2019 09:16 PM
I dah restart balik diet, tapi asik kelaut, masalahnua x pandai nak berenang balik pulak tu

don't give up restarting. lama2 sangkut jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 04:34 PM | Show all posts
chesfa replied at 2-1-2019 09:49 PM
Sekarang, I just go with the flow, malas nak buat azam yang besar macam zaman muda dulu, sebab saya  ...

good luck in achieving your resolutions


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 04:35 PM | Show all posts
awexgaban7 replied at 3-1-2019 09:31 AM
meolz dah lama xdak azam.... teruskan hidup mcm biasa & nak hidup tenang2 ja...normal tak pemikiran  ...

normal... sebab fox and mat @matkpop pun sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2019 04:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:48 PM | Show all posts

Thank you...

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 4-1-2019 04:35 PM
normal... sebab fox and mat @matkpop pun sama

umur makin meningkat, makin malas nak berazam bagai. bukan tak positive. cuma buat jela apa yang mampu dan terbaik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni nk turunan kolestrol badan...ada idea blh bantu?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:57 AM | Show all posts
Me kategori pertama..

Setiap hujung tahun review balik semua pencapaian spjg thn..
Yg penting kena ada perubahan dlm hidup, setiap tahun mesti ada pencapaian yg lebih baik
Yang kurang memberangsangkan,  muhasabah blk dan tgk root cause
It's better than never konsepnya


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Azam 2019

Nk pregnany twin - tp nak branak year 2020 jd baby wawasan 2020 gitew. Lps dpt twin ttp kilang terus. Doakan i guys. Hehe.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Best is to put target..then cuba implement phase by phase...mcm me pernah nak target kurus to enable wear the lovely dress utk dinner...so sbb ada target kita jd motivated..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 04:56 PM | Show all posts
azam tahun baru carry forward azam tahun lepas lol

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089447s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list