JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1525
View
100
Reply

[Pelbagai] Azam Tahun Baru - Sejauh Manakah....

[Copy link]

Author: Foxey       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I termasuk dalam kategori pertama. I buat azam, buat langkah2 yang perlu diambil untuk capai azam, pada pertengahan tahun, i akan review setakat mana dah usaha i membuahkan hasil bagi mencapai azam i tadi. Jika perancangan menunjukkan hasil yang memberansangkan, i akan teruskan dengan langkah2 asal. Tetapi, jika macam terpesong dari pencapaian azam i tadi, i akan baiki langkah2 yang perlu bagi memastikan pada hujung tahun azam i tercapai. Selama ni, cara ni berkesan bagi i mencapai azam. Cuma i pastikan azam i buat tiap2 maksima 2 sahaja.

I berazam untuk capai azam i tahun ni, yang agak istimewa berbanding tahun2 sebelum

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
I masuk kategori x buat azam pun. Go with d flow jer.

Ada rezeki ada ler, syukur.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 30-12-2018 10:33 AM
Fox ni kategori last sekali. Lama giler dah tak buat azam sebab i don't see any need for it. Buat az ...

Agree. 100%
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:13 PM | Show all posts
Macam-macam azam tahun baru ye.
Alhamdulillah, melangkah setapak lagi ke tahun baru ni. Makin bertambah usia, makin matang pemikiran dan makin jelas apa yang kita nak capai dari hari ke hari. Tahun ni koala berazam untuk:

1) Progress in my study as per study plan, jangan lagha sangat
2) Kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 07:17 AM | Show all posts
Follow the flow with new spirit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya renew balik azam tahun lepas yg tak pernah berjaya. Asyik2 berenang di lautan saja. Doa kan saya istiqamah kali ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:40 AM | Show all posts
azam tu selalu buat tapi x tau la tertunai ke x

tapi yang penting usaha ke arah itu mmg ada dan ingin jadi muslimah yang diredhai oleh ALLAH s.w.t

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
jijahmomon replied at 5-1-2019 11:28 AM
Tahun ni nk turunan kolestrol badan...ada idea blh bantu?

Kurangkan makan seafood, ambil supplements seperti krill oil or omega 3, exercise. Fox doakan jijah berjaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 5-1-2019 11:57 AM
Me kategori pertama..

Setiap hujung tahun review balik semua pencapaian spjg thn..

Congrats sis! You're doing it right

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
RainbowPink replied at 5-1-2019 01:43 PM
Azam 2019

Nk pregnany twin - tp nak branak year 2020 jd baby wawasan 2020 gitew. Lps dpt twin ttp ...

All the best Rainbow. Fox doakan tercapai lah azam Rainbow ni dan moga dikurniakan anak2 yang comelllllllll
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
teletubis replied at 5-1-2019 02:59 PM
Best is to put target..then cuba implement phase by phase...mcm me pernah nak target kurus to enable ...

Kena strong-willed, determined. Kalau tak, memang punah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sheila_cojjee replied at 7-1-2019 04:56 PM
azam tahun baru carry forward azam tahun lepas lol

Kira berfasa ke azam sheila ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
koala^bintik replied at 9-1-2019 10:13 PM
Macam-macam azam tahun baru ye.
Alhamdulillah, melangkah setapak lagi ke tahun baru ni. Makin berta ...

All the best koala
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:52 PM | Show all posts

Thank youuu @Foxey
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 10-1-2019 09:44 PM
All the best Rainbow. Fox doakan tercapai lah azam Rainbow ni dan moga dikurniakan anak2 yang come ...

Heeee. Thanksss fox. Aamiinnn3. Nx month InsyaAllah g jmp doc nk consult psl twin. Klu xde mslh kasihatan bolehla kut proceed.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mszazu at 10-1-2019 11:40 PM

Azam tahun ni, semoga aku blh start belaja appreciate benda2 kecik, i. e count blessings no matter small or big. kdg2 jd toxic bila achievement asik jd synonym dgn dollar and cents.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:42 AM | Show all posts
azam nak kurus tetiap tahun..selalunya memang tercapai..tapi lepas dah kurus, makan balik seperti tiada esok bagimu..so berazam balik nak kurus tahun berikutnya..macam tu lah setiap tahun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:58 PM | Show all posts
Takut nak berazam..mungkin takut azam tak kesampaian.. iols cepat give up. tahu kemampuan diri... kalau tak dapat apa yg diingini sesangat.. confirm sedih lain macam..

Jadi 2019 ni nak tempuh hari-hari ni dengan tenang dan ada insan2 yg tersayang kat sisi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Azam utk muhasabah diri, perbaiki diri, usaha dan istiqamah dalam beribadah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 10:09 PM | Show all posts
Jarang ada azam baru tiap2 tahun, slalu recycle dr thn2 lps...

Thn ni pnya azam, nk kurangkan online shopping,  dh bertahun blom tercapai, tp selepas 11 hari nmpk gaya mcm kn bwk ke thn dpn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050514s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list