JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1710
View
50
Reply

Wanita Berpurdah Dan Lelaki Berkopiah, Dah Makan...Lari Tak Nak Bayar!

[Copy link]

Author: Cari-Zidni    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-1-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sgt memahami,  aku pernah keje restoran macam ni dulu masa baru grad,  biasanya diorang akan cari time restoran full house and staff2 semua busy.

Sedih gila,  gaji dah la tak banyak mana.
Tong2 duit dgn staff yg sama2 shift masa tu and bayar. Ratus2 gak.
Celakalah ke atas manusia2 macam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang2 macam ni lah yang memburukkan Islam. Agaknye pasal tu lah dalam Islam xde pun di wajib kan berpurdah. Cukup cover yang lain kecuali muka dan tapak tangan supaya senang nak identify. Tapi kesian lah kat pekerja2 restoran tu tak pasal2 kena bayar kan. Takde cctv ke?  Kenapa tak viral kan jer muka mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Jorja replied at 2-1-2019 05:09 PM
Laki bini tinggalkn anak aja macam tu, red flag

Agama yg suci syumul pe...
Ellohim akan maafkan
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 2-1-2019 06:39 PM
aku nak komen terkeluar sikit...yg pakai purdah ni memang takleh bukak langsung kaaa. aku tak tahan  ...

Depa yang pakai, hang yang rimas ni. Haha

Ikut pendapat mana yg dia guna.
Kalau nak makan in public terus selak ja, apa point pakai?
Pakai mmg sebab xmau org nampak muka kan.
Sbb tu biasanya depa nak makan cari meja tersorok skit bleh selak.
Kalau xda, xleh selak la makan camtu ja la.   
Yg dah lama pakai, rilex ja mkn x susah pun. Org yg x pnh pakai ja suka pikiaq teruk.

Anyways ada ja ninja yg nak makan dia selak terus.
Tu lantak dia la mgkin dia meninja atas sebab2 lain, bukan sbb mmh xmau org laki nampak muka
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 2-1-2019 09:13 AM
off topic, kalau purdah ninja, nak makan in public kena selak jugak kan? or suap makan pun di balik  ...

aku benci sial jenis purdah2 gini. pernah sekali si purdah ni masuk kfc aku perati je. doa semua baca.tapi lepas makan blah tinggal macam tu je. apa la punya perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:02 AM | Show all posts
ak rsa kena buat mcm porumer lain cakap tu. mse order, terus bayar.

kalau ko mkn kFC, MCD korang boleh je bayarrrr dulu, why not resto2 lain ikut cara ni? btw utk elakkan org mengeluh pakat2 luah di socmed sb cara bayaran/mkn dh berubah which is ko order ke bayar then mkn lps bayar.


kesian kat staff2 yg tpksa bayar kerugian org jahat mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:04 AM | Show all posts
Spicymami replied at 2-1-2019 05:48 PM
Len kali anak2 dia tu tambat siap2 kat tepi kaunter jgn bagi lari. Klu mak ayah xdtg balik jugak sur ...

kompem play victim kata kite x faham mslh dia, g atm, kad ada mslh. bila dtg nk tuntut anak, staff x nk bg. pahtu wat cter sedih kat socmed tokok tambah bagai.

last2 staff kedai jugak yg dipersalahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:07 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 2-1-2019 06:31 PM
plg best srh salah seorang pekerja tu temankan ke atm sekali kan..
kesian pekerja yg kene ganti.. ...

kalau tak busy and ada staff boleh pi ok la..
kadang staff tak ramai..
i pun rasa tak patut policy runaway customer ni staff kena bayar..
padahal kat restoran ada cctv..
report polis pastu pampang muka dorang besar-besar kat pintu restoran..
now kuasa viral paling power..
viral je muka dorang dari mula masuk sampai keluar kedai untuk proof dorang tak bayar..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 11:16 AM | Show all posts
Apsal pulak staff kena byr? Bukan salah staff pon.
Mcmni ke SOP SR, klo customer tak byr, staff kena tanggung?
taknak la kije SR mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 12:02 PM | Show all posts
dokupangg replied at 2-1-2019 07:13 PM
Tetiber nak share citer lawak. Masa tu iols baru belasan tahun, pegi Kotaraya sbb nak amek bas balik ...

4bln tu oiii lama ahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 2-1-2019 06:39 PM
aku nak komen terkeluar sikit...yg pakai purdah ni memang takleh bukak langsung kaaa. aku tak tahan  ...

Tak berdosa, pilihan dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 03:25 PM | Show all posts
I penah tak cukup cash, budak cashier tu baik minta I bank in je dlm account dia pastu dia bayor la pakai cash dia balik
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
BabyOnEarth replied at 3-1-2019 11:16 AM
Apsal pulak staff kena byr? Bukan salah staff pon.
Mcmni ke SOP SR, klo customer tak byr, staff ken ...

Kesian ke staf
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 06:54 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-1-2019 10:07 AM
kalau tak busy and ada staff boleh pi ok la..
kadang staff tak ramai..
i pun rasa tak patut poli ...

betul jg..org ni amik kesempatan masa staff tgh bz melayan pelanggan lain..
kuasa viral skrg mmg power..hrp2 cpt lah dpt tangkap kan.cctv ada.kesian pekerja
sebetulnya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 08:50 PM | Show all posts
Sepatutnya dia tidak patut membandingkan seseorang melalui penampilan luaran tetapi perlu menyalahkan sikap dan kelakuan seseorang. Sesiapa pun melakukan kesalahan tidak kiralah yang berpakaian menutup aurat atau pun tidak.
kalo penonggeng agama yang buat, tau lak cakap camni... tapi tang mengkome cemuh caci maki puak2 free hair tak ingat pulak ayat ni... hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:19 AM | Show all posts
munchkin replied at 2-1-2019 04:33 PM
Dah dia kata ada card. Terima ajalah. Kadang depa ni kita nak bayar pakai kad tanya ada cash tak.

yg aku paham, kakak purdah tu yg berkeras nk pakai cash, taknak pakai card.tu yg die tgglkan anak kt situ tu sebagai cagaran
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 08:30 AM | Show all posts
sbb tu la kalau korg nk keje kerajaan, mmg tak dibenarkan utk berpurdah. atau kalau nak amek exam rasmi kerajaan pun, tak dibenarkan pakai purdah. tu pun ada org bangkang benda ni, mcm menyekat peluang org berpurdah nk masuk universiti or amek keje kerajaan.

dulu sis ada sorg intern ni, tetiba je die pakai purdah wei. tp walaupun die berpurdah, tp pegi balik keje, staf kt situ yg laki org yg bawak die. staf laki org lain-lain plak tu. terkantoi makan dinner berdua pun ade.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 4-1-2019 08:19 AM
yg aku paham, kakak purdah tu yg berkeras nk pakai cash, taknak pakai card.tu yg die tgglkan anak  ...

Tq babe. Dah ada 2 org inform i.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 04:22 PM | Show all posts

Kan, tak pasal2 staff terpaksa tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 09:26 PM | Show all posts
mana CCTV...kasi viral..

ke ini kisah garapan hasanah jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Malunyer
Dah makan tak nak bayar
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 12:58 PM | Show all posts
secret recipe ni terlalu secret ke apa

sampai satu ketul cctv pn kedekut nk pasang
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat macam kfc ngn mcdonald tu. Pegi kaunter order bayar dulu baru makanan hantar. Nila risiko klu makan dulu baru panggil bil.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 2-1-2019 05:46 PM
Aku rasa si polan cekik x bayar tu asal x purdah. Tapi purdah cover muka nak mkn free..

Kalau tarik purdah dia tu mungkin rambut kaler perang jugak...kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
X mampu nak mkn buat cara x mampu..smpi menipu bagus sgt la tu, aku kena tipu dgn orang purdah sampai kesudah aku x percaya agamawan nih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list