Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6309
View
210
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 6-2-2019 04:55 PM
ye kak Noor. i la antara yg rajin buat gitu dulu. beli kt kompleks pkns, kalau rajin sikit pegi ke ...

Oh..kisahnya. .hehe..kak noor pun tak pernah beli makanan kat food truck dataran tu...apatah nk stop lepak2 situ...hi hi. ..tapi mmg ramai bawa anak2 main kat padang tu....elok juga untuk beriadah sambil makan. ..

Biasa kak noor beli kat food truck kat sek 9 tu bila terasa nk beli ais cendol mamak tu...baru beli kat food truck tu...itu pun kalau ada foid truck jual nasi beriani Johor tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa lah I reply posting i sendiri ...adehh. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-2-2019 10:36 PM
Sy rase semua bisnes sy dh buat.
Jual kuih kt gerai ms sekolah
Jual kuih raya

Bisnes ni kena rajin (komited ) dan jaga kualiti produk. ..tu yang penting ..dan paling utama minat. ...kalau tiada minat..tiada komit dan rajin....bisnes lah apa pun....X kan.kekal lama. ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:24 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-2-2019 10:32 PM
Sekarang legal assistant or partner?

LA aka kuli jurrrhhhhh sistur..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:28 AM | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 05:07 PM
Moga menjadi kenyataan. ..

Chico berniaga baju budak melalui apa? ..instagram?..fb atau blog. . ...

saya n mmber tu jual offline n promot kat personal fb je..insha Allah dlm masa terdekat ni nak bukak ig n fb page khas untuk biz..wat masa skang xempat plus mggu lepas kerja berlambak sebab kne cver keje bos dorang cuti smggu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-2-2019 10:28 AM
saya n mmber tu jual offline n promot kat personal fb je..insha Allah dlm masa terdekat ni nak buk ...

Ambil masa....buat satu persatu....tapi berterusan. .jangan stop...kena rajin...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:37 AM | Show all posts
noor2 replied at 11-2-2019 10:30 AM
Ambil masa....buat satu persatu....tapi berterusan. .jangan stop...kena rajin...

insha Allah kak noor..alhamdulillah member n somi sokong saya wat biz ni walaupun saya ade keje tetap sendiri..n kat forum ni ade forumer2 yg supportive rasa lg bersemangat lak..padahal dulu msuk forum untuk gosip mosip je..hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-2-2019 10:37 AM
insha Allah kak noor..alhamdulillah member n somi sokong saya wat biz ni walaupun saya ade keje te ...

Kita saling bantu membantu anaknya bangsa kita....terutama moral support. ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 11:16 PM
Kenapa lah I reply posting i sendiri ...adehh. ...

hahahaha kelakar!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya suka bisnes barang keperluan macam kedai runcit tu. Kalau boleh nak buka one stop center. Senang pembeli nak beli apa apa hanya di dalam satu kedai je semua ada. Lagi satu keperluan runcit ni dah dikira sebagai keperluan harian kita.

Doakan impian saya menjadi nyata ye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 12:48 PM | Show all posts
impian bisnes mmg ada... plannya nak jahit baju...tp terbatas dengan keje n anak2 punya jadual skang ni plan tu masih lagi menjadi impian... mn tau kan one fine day ianya akan menjadi kenyataan nanti...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 02:02 PM | Show all posts
impian berbisnes ialah membuka cafe.. suka kulinari..masak2 dan set up pinggan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
impian berbisnes sy nk bkk kedai bakeri.. mmg minat sgt, baru nk berjinak2 belajar.. in shaa Allah, Allah permudahkan.. aamiinnn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 04:48 PM | Show all posts
disebabkan dari kecik banyak buat kerja2 utk tambah duit poket, maka dh dewasa ni impian mcm2 sangat ni.

impian palingggg impian - nak buka kedai makan simple2 je, ada kiosk2 kecik yg hak milik sendiri jugak. ada jual nasi ayam, laksa penang, lemak. yg penting nasi berlauk menu masak pahang dan campur2 menu lain. nak yg simple, tp sale kebabom. harga murah x cekik darah. masak sedap2. ada food delivery. bt lunch set yg murah. breakfast nasi lemak lauk macam2 (prnh ada org belikn kt kjg nasi lemak nasi bnyk ada sambal kerang, sambl bilis petai, ayam goreng rempah, paru goreng, telor mata RM5 huhuu baik betul dia). kuih2 dr pahang yg rare. fuhhhhh. bestnya kl dpt ni.


tapi dh umur mcm ni x rasa mampu buat sbb tu kena 100% komitmen, fizikal n mental. hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 10:31 PM | Show all posts
I baru involved dgn cafe..but not 100%..
My hubby tgh set up benda baru, so later on i akan sambung..

Now, cafe i more to co-working space..
Sesuai utk small meeting..
Mknn pun not so heavy.. Goreng2 yg simple ja..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 16-1-2019 09:25 PM
i teringin nak start my own cosmetics/skincare line. but i target yg senang digunakan utk yg berumur ...

Saya pun sama, teringin nk bawa masuk product dari korea/china. Yg penting yg sesuai dkt kulit saya.. hahaha.baru brani nk jual. Tp tahu prosedurnya bykkkkkk. Masalah plg besar sbb tak tahu nk mula camne.aduhai..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu thread ni ada mcm board usahawan, klo diaorg nk gi ngr china ke mane ke nk beli brg, rasanya diaorg akan open, skrg mcm dah takde.. huhuhu.teringin gk nk bljr dgn taiko2 ni camne nk mula berbisnes brg2 mcm telekung ke..

Selain dr tu teringin nk buat frozen food tp susah la nk cari kelas. Teringin jg nk belajar buat dim sum. Klo sapa2 tau dkt mana kelasnya, bgtau yer. Either kl atau alor setar.. ok jer
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 01:22 PM | Show all posts
mnaa replied at 30-4-2019 04:03 AM
Saya pun sama, teringin nk bawa masuk product dari korea/china. Yg penting yg sesuai dkt kulit say ...

tu la. yg paling penting, nak kene ada duit utk invest yg byk jgk. lps tu kene ada power team yg blh setup & manage. kalau x,sia2 je invest, tapi tak berhasil.


Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 10:42 AM | Show all posts
mnaa replied at 30-4-2019 04:21 AM
Dulu thread ni ada mcm board usahawan, klo diaorg nk gi ngr china ke mane ke nk beli brg, rasanya di ...

ini sebahagian angan-angan saya juga. tahlah walaupun kerja makan gaji rasanya nak kena cari side income. ingat nak try cari cara macam mana nak tambah pendapatan. buat saving untuk anak2 nak sambung belajar lagi dan beli aset.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 07:49 PM | Show all posts
teringin nak bisnes restoran............ tapi xnak la jual tomyam nasi goreng pattaya etc tu... nak jual meal yg fusion la sikit... tapi angan2 jela dlu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096311s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list