JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
972
View
140
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakburn dah pernah ada bisnes. Alhamdulillah maju dan menguntungkan. Tapi sekarang dah malas nak bisnes. Boleh gitu?

Sebab malas dah nak bisnes, kadang2 kakburn rasa macam kakburn berusaha seorang untuk majukan bisnes. Yang tukang cari nafkah tu support juga, cuma kadang3 kakburn banyak memikir sangat. Last2 migrain. So kakburn quit .... Tapi kakburn berminat nak buat bisnes travel sebab kakburn suka jalan2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sasakim replied at 9-1-2019 02:46 PM
nak sgt ada bisnes kedai dobi tapi tula..xde pulak modalnye lg hehehe


Kedai dobi byk masalah u... X payah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bisnes kedai makan paling best kut sebab hari2 kita boleh makan free. And menu pun of course ikut selera kita...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nanti saya komen ya kak noor.

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada banyak modal boleh beli atau bina dewan besar and sewa kan. Skrg ni ramai orang buat kenduri kahwin kat dewan sebab senang and boleh muat ramai orang and nak parking pun senang. Event2 lain pun banyak. Senang nak market...buat time weekend jer pun dah boleh pulang modal. Kalau xde event atau weekdays boleh transform jadi gelanggang futsal, badminton or basketball....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
thank you tag.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang lalu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 10-1-2019 12:30 AM
Tumpang lalu...

Janganlah lalu saja...singgahlah. ...apa impian bisnes sharlene. .....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 9-1-2019 11:02 PM
thank you tag.

Welcome dik kill.......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:33 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:34 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:36 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:38 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:39 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 07:40 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 08:33 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 08:35 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 08:37 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 08:38 AM | Show all posts
@Victorioussss




.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 9-1-2019 10:48 PM
Kedai dobi byk masalah u... X payah lah...

yeke??kalo buka stall makanan ok la kan??kot2 i pun bole gemok sekali bila jual makanan ni hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku teringin nak ada ladang.. tapi xda ongkos

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak saja buka kedai makan Malaysian di pantai tenggara australia nih. Tapi itu lah...susah nak lawan rangkaian Papparich dan satu kedai nama Mamak disini Dan juga restoran makanan malaysia/singapore/Indonesia yang berlambak disini

Papparich di Australia pada I rasa dan keenakan masakan hampir 95% dengan masakan asli Malaysia manakala tak penah pegi  kedai Mamak tu sbb harga sekeping roti chanai dan kari ayamnya $18. Itu pun ramai jer ummah berbaris time lunch dan dinner. Time rindu masakan Malaysia I pegilah ke Papparich saja

Sebab kenapa I nak buka kedai makan sendiri sebab rasanya lagi sedap bila kita kawal dan selia bahan2 mentah  untuk dimasak. Cuma kekangan kewangan menjadi masalah utama. Sewa tempat satu hal dan juga gaji minimal sejam untuk pelayan adalah $25. Tu belum lagi penalty rates untuk bekerja di hujung minggu...kena bayar lebih untuk pekerja.

Tapi entahlah semakin kertu ni suka makan saja dah kurang memasak. Dah malas   kot. Hi hi hi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2019 08:33 AM
R@FitzTzif



Thanks kak noor tag sy..

Klu nak crite pasal impian bisness ni mmg seronok hihi
Skrg sy ada buat dua bisness..kecik2 aje pun..

Yang sy bercita2 nk buat:
1) book cafe
Ni dah lama plan..since sy mmg minat buku dan satu drpd bisnes skrg bidang f&b..so gabung jadi satu bisness..huhu..x de la nk buat besar pun..kira customer boleh duduk baca buku sambil ngopi2..gituh

2) guest house/bed n breakfast lodge
Ni pun lama dah duk brangan..huhu..family belah mom ramai ada bisness ni..teringin nk buat sendiri jugak..klu gi jalan2 tu survey gak tgk2 tmpt..gi pantai2 yg lawa mula la brangan..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Sasakim replied at 10-1-2019 09:03 AM
yeke??kalo buka stall makanan ok la kan??kot2 i pun bole gemok sekali bila jual makanan ni hahahah ...

Sebab mesin tu selalu rosak and mekanik selalu lambat nak betul kan so u lose a lot of income.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 10-1-2019 10:02 AM
Sebab mesin tu selalu rosak and mekanik selalu lambat nak betul kan so u lose a lot of income.

ouh ok then.thanks for ur info.susah jgk ye nk buka bisnes ni.ada pro n contra
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044998s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list