JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2721
View
188
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 10-1-2019 12:28 PM
Kalau saya boleh berniaga, saya nak buka pet shop, menjual barangan haiwan peliharaan, sekaligus ser ...

Tq mat.....nanti kaka bagi feedback untuk semua...kaka baru nak tag semua geng rumah borak.....adoi..tak.reti2 nak.tag...sejak beberapa hari ni tak.menjadi2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:33 PM | Show all posts
@meklalala
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:36 PM | Show all posts
@meklala
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok lah. ..akak surrender hari ni nak.tag. ..jenuh cuba asyik fail. ..esok pula. .....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sasakim replied at 9-1-2019 02:46 PM
nak sgt ada bisnes kedai dobi tapi tula..xde pulak modalnye lg hehehe

Wah...menarik ni cik sasakim. ....kedai dobi memang laku kalau tempat tu strategik dan ramai orang.....tempat noor dulu ..ada kedai runcit cina tak laku sebab bersaing dengan kedai runcit mamak dan Melayu yang kebetulan area tu 80% Melayu. ...jadi tuan kedai tu tukar kedai dobi.....laku dobi beliau. ...ramai pelanggan. ...

Insya Allah saya doakan impian cik sasakim akan jadi kenyataan satu hari nanti. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sasakim replied at 9-1-2019 02:49 PM
ape pun tq mod @noor2 jemput kakak

Sama2. .jenuh saya cuba tag. ..tak menjadi2.....adehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2019 12:42 PM
Sama2. .jenuh saya cuba tag. ..tak menjadi2.....adehhhh

heheheh terima kasih lg sekali kakak mod @noor2
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2019 12:41 PM
Wah...menarik ni cik sasakim. ....kedai dobi memang laku kalau tempat tu strategik dan ramai orang ...

tp dr info @Rogue98 susah bila mesin problem. dia bg cadangan buka stall makanan je.boleh bahagia katanye hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matkpop at 10-1-2019 12:52 PM
noor2 replied at 10-1-2019 12:32 PM
Tq mat.....nanti kaka bagi feedback untuk semua...kaka baru nak tag semua geng rumah borak.....ado ...


@Foxey @hibernation @NamaKuMawar @meklalala @fixit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2019 02:49 PM
Apsal kau tak seru aku Noor?...



Wahhhh jazaa. ..kedai makan ni memang boleh buat duit. ..dengan syarat. ..sedap dan bersih. ..

Betul...target jazaa untuk student sangatlah tepat untuk buat duit berbisnes makan ni....tempat yang strategik dan siapa pelanggan yang kita target tu sangat penting ...

Dulu.ada kawan aku jazaa. .ex office mate..dia buka kedai makan di kawasan sunyi. .maksud aku tempat tu hanya ada banyak  bengkel kereta  ...tiada kawasan perumahan. ...dia berhenti kerja tak.sampau 3 bulan buat bisnes makan lepas tu bisnes tak . jadi. ...dia sambung kerja balik...nasib bos ok terima balik. ..

Aku setuju jazaa. .kita nak buka kedai makan ni...makanan kena bersih...bagus jazaa nk masak sendiri dari bagi 100% ke pekerja. ..sekali kena keracunan makanan atau pelanggan jumpa semut...rambut atau cicak lipas semua...bankrap bisnes kita. ...

Aku doakan cita2 jazaa akan tercapai. .satu masa nanti.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod adila. .sebab bagi kredit pada forumer2 dalam.thread ni.....kredit i sebagai mod baru masih kosong. .haha. .tunggu refill pukul 6 lebih nanti. .kihkih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 9-1-2019 03:06 PM
banyak angan2 mat jenin fix nih kak noor

nanti fix kembalii

tulis lah dik fixit. ....kalau banyak angan2 tu....mana tahu boleh yang baca buat panduan ...untuk buka bisnes. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2019 12:49 PM
Wahhhh jazaa. ..kedai makan ni memang boleh buat duit. ..dengan syarat. ..sedap dan bersih. ..

...

Pe ke hal dia bukak kedai mkn kat bengkel keta?....

Selalunya bengkel keta ni dorang dah ada org masak & hantarkn mknan...dorang byr bulanan.....yg mkn kat kedai mkn tu, customer bengkel tu je lahh.....

Aku lebih nk buat kebajikan je noor bukan nak untung ribu riban....setakat dpt modal semula & blh tlg org dah heppi dahh.....blh bg org mkn murah & free utk org miskin....seronok tau blh bg org mkn....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 10-1-2019 09:10 AM
Aku teringin nak ada ladang.. tapi xda ongkos

Kau sewa tanah org yg tak usahakam....

Kat N9 byk tanah terbiar....kau blh sewa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 9-1-2019 03:46 PM
mmg bercita cita nak bukak bisnes..tapi kecil kecilan dulu..
kedai dobi layan diri dan tempat fotok ...

Tq cik mya. ..masuk thread ni berkongsi impian untuk berbisnes. ....100%akak alu2kan kedatangan cik mya dan lain2 yang akak terlepas pandang  tak tag. ..

Wah..impian.macam.sis Sasakim. ...dobi layan diri ni..memang popular zaman sekarang sebab mudah dan kebanyakan orang yang kerja tak.ada masa nak cuci pakaian sendiri. .jadi mmg dobi jadi pilihan kebanyakan orang bandar. ..

Kedai printing pun mmg bagus boleh buat duit...target mya pada student. .bukan student pun lagi ramai mya. .mya boleh buat printing untuk kad kawin. .kad majlis2. .kad bisnes dan macam2 lagi...cuma kedai printing ni mmg memerlukan modal untuk beli alat2 printing dan kedai tu sendiri. ..berbanding gerai makanan. .boleh pacak2 payung atau bina sendiri pun dah boleh untuk permulaan. .

Stokis produk tu macam.mana ya mya? ...boleh terangkan?

Apa pun kaka doakan agar impian mya untuk berbisnes akan menjadi kenyataan satu hati nanti. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok...ada masa nanti akak sambung bagi feedback semua yang sudi share impian bisnes di sini. ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 10-1-2019 12:57 PM
Pe ke hal dia bukak kedai mkn kat bengkel keta?....

Selalunya bengkel keta ni dorang dah ada or ...

Dia silap pilih area tu jazaa. .masa pembukaan kedai makan dia tu dia jemput satu opis termasuk bos kitaorang. ..aku dah rasa lain tempat tu sebab semua area bengkel. ..dan aku rasa sewa situ murah ....aku tak.pasti sekarang hidup ke tak lagi kedai mkn tu...

Betul tu..untuk beramal ....sebab jazaa letak harga pun rm2. ..yang penting tujuan kita. ..nak berbisnes ni ada 2 tujuan. .satu nak untung..satu lagi untuk bersedekah. ..beramal. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 10-1-2019 12:49 PM
@Foxey @hibernation @NamaKuMawar @meklalala @fixit

Tq cik mat. ....sebab tolong kaka. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 10-1-2019 12:28 PM
Kalau saya boleh berniaga, saya nak buka pet shop, menjual barangan haiwan peliharaan, sekaligus ser ...

Kwn aku ada bukak pet shop....

Pastu ada kwn kpd kwn aku kena pi obersea 2thn...jadi dia rekemen kan lah kucing letak kat pet shop kwn aku tu....dia byr utk 2thn sekali gus... org syg kucing kannn, sanggup buat apa je....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 10-1-2019 01:06 PM
Kwn aku ada bukak pet shop....

Pastu ada kwn kpd kwn aku kena pi obersea 2thn...jadi dia rekeme ...

masyuk oo dua tahun. berapa dia charge untuk sehari?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044923s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list