Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6341
View
210
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-1-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau nak bisnes food truck cmne lak???

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
assalamualaikum.kak noor dan dila.saya nak cadangkan boleh tak mod berdua bula thread pasal ibu tunggal?bagi input macam mana berbisnes, side income, kerja separuh masa, nak dapatkan bantuan kebajikan macam mana .... tak semua orang senangkan.kita tak nak bagitahu ibu2 tunggal ni percaya yang bila dah bercerai atau kematian suami, susah untuk mencari rezeki halal, salah perspektif tu.

ada ibu tunggal yang ada kerjaya, educated tu alhamdulillah.ni yang tak senasib dengan kita ni (tak termasuk saya).

maaf saya hanya mencadang ya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 16-1-2019 04:01 PM
assalamualaikum.kak noor dan dila.saya nak cadangkan boleh tak mod berdua bula thread pasal ibu tung ...

W.slm...tq kill atas cadangan. ...nanti kaka buka atau adila buka. ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 04:44 PM | Show all posts
Catpaw replied at 13-1-2019 10:26 AM
Terfikir nak jual produk timbang kilo boleh jadi jutawan segera kihkih

Kan...ha..ha..bila la boleh jadi jutawan segera ni..tengok diorang tu macam senang je...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 09:25 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 16-1-2019 09:28 PM

i teringin nak start my own cosmetics/skincare line. but i target yg senang digunakan utk yg berumur 40+ sbb time ni skin texture dah berubah. kulit makin kering. jadi kene pakai product yg blh bantu nampak radiant & glow.

tapi bkn timbang kilo yach! low class sgt!

bisnes ni pretty tricky dan saingan pun tinggi betul! lps tu byk proses nk kene buat. tapi i takde masalah pun sbb i sanggup. hahah!






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 09:51 AM | Show all posts
Hari ni baru dapat duit bisnes untuk 2019...ha..ha..alter baju cikgu nursery. Dapat la rm 25 inggit . Jadila sambil2 goyang kaki..

Geramnya semalam..yuran tuition anak upsr naik dari Rm 160 tahun lepas, jadi RM 240. Tahun lepas hantar kakak ke tuition tu. Tahun ni giliran adik pulak.  Dah la adik tu lps sekolah terpaksa hantar nursery. Nursery, tuition dgn belanja sekolah dah rm 600 sorang. Tu belum kira tuition untuk abang for his pt3.  Yang kecik pun sama jugak, terpaksa bayar lebih jugak tahun ni.  Kakak duduk asrama, jadi bayaran bulanan tu cuma duit makan je la. Tapi nak berulang alik pergi ambil tiap2 dua minggu pun kena kira jugak...omg!!! Terpaksa la goyang kaki lebih sikit tahun ni...

Tahun ni iols terasa sikit bebanan. Company ura2 nak potong gaji. Tapi nursery dah naik yuran, tuition naik yuran....stressnya..kena cepat2 naikkan semangat untuk berbisnes ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 11:47 AM | Show all posts
julia5094 replied at 17-1-2019 01:51 AM
Hari ni baru dapat duit bisnes untuk 2019...ha..ha..alter baju cikgu nursery. Dapat la rm 25 inggit  ...

sabar ya, apa kata buat dropship jual produk kecantikkan kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 11:49 AM | Show all posts
babydoll replied at 16-1-2019 01:25 PM
i teringin nak start my own cosmetics/skincare line. but i target yg senang digunakan utk yg berumur ...

u boleh go for a short course like organic product where you can create your own brand.

start step by step maybe can begin with a facial soap. modal pun kecik je....if minat whasap i ok. i bagi link and klu i ingat i tepek sini nanti


i think its a good business, since u minat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 05:15 PM | Show all posts
adila39 replied at 17-1-2019 11:49 AM
u boleh go for a short course like organic product where you can create your own brand.

start  ...

good idea! i berminat je nak join courses mcm ni. slalu baca kt internet & buku. tapi kalau join courses blh hands-on.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 03:06 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2019 02:49 PM
Apsal kau tak seru aku Noor?...

ala kak za....

sy pun slalu berangan mcm nie... tapi sy nak buat dari rumah...hired ibu2 tunggal atau orang2 kg yg pandai masak then buat mcm bento meal...khas utk budak2 sekolah atau working ppl... kita hantar ke tempat diorang samada sekolah, rumah atau pejabat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 03:15 PM | Show all posts
i pulak teringin nak beli shophouses... atas sekali iols nak jadikan asrama...tingkat tgh iols nak jadikan hall/ ofis. tingkat bawah mungkin bukak kdai makan layan diri

semua nie iols nak sewakan..janji dapat bayar balik shophouses

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
eh ingatkan thread borak2 board usahawan, impian berbisnes la @wana89
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
2-2-2019 10:47 AM
Iols nak tanya uols semua perniagaan apa boleh diceburi.. modal dalam tangan (without loan): 15k.. ni cash la..
Iols cadang nak buka dobi layan diri.. tapi tak pasti..uols yg ada pengalaman dalam perniagaan boleh sharing experience?? Nanti iols buat study lagi mendalam..
Cadangan Wana:
Dobi layan diri...
Property

Cadang investment pun ok tapi big NO.. MLM.. Wana xminat MLM..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
TQ @Catpaw tag Wana..
Sape ada experience dalam perniagaan boleh sharing...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 2-2-2019 11:39 AM
2-2-2019 10:47 AM
Iols nak tanya uols semua perniagaan apa boleh diceburi.. modal dalam tangan (wit ...

Modal 15k...cukup ka nak beli mesin dobi,  renovate kedai dan peralatan2 lain cth meja tempat duduk menunggu. ..sabun semua tu?...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-2-2019 11:45 AM
Modal 15k...cukup ka nak beli mesin dobi,  renovate kedai dan peralatan2 lain cth meja tempat dudu ...

15k tu duit sendiri..cash dalam tangan
Xbuat pinjaman pun..
Tengah pikir2 sebab modal sikit gak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iols cainis ada cakap kat iols yang perniagaan libat budak2 sentiasa ada demand..heol pun property negotiator juga..
Bila iols pikir 2 kalo libat budak2.. related to taska, tadika la kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 2-2-2019 11:47 AM
15k tu duit sendiri..cash dalam tangan
Xbuat pinjaman pun..
Tengah pikir2 sebab modal sikit ...

Selain dari dobi...wana minat apa? ..fikirkan bisnes yang boleh bg duit tiap hari atau tiap bulan. ..

Kaka tengok kat Shah Alam ni ramai anak muda yang mencebur diri dalam foodtruck. ..mungkin boleh sewa truck dan buat bisnes makanan. ..kena cari tempat strategik  (dibenarkan authority dan ramai orang ) dan makanan sedap.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 2-2-2019 11:50 AM
Kawan iols cainis ada cakap kat iols yang perniagaan libat budak2 sentiasa ada demand..heol pun prop ...

taska tadika leceh juga. nak cari tempat. nak kena minta izin joran2 tetangga kalaudekat kawasan perumahan setuju ke tak. kena ada cctv. ni menurut kawan iols yg buka nurseri la
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-2-2019 11:52 AM
Selain dari dobi...wana minat apa? ..fikirkan bisnes yang boleh bg duit tiap hari atau tiap bulan. ...

Harap2 semua penjual tu bervaksinlah. bimbang byk keluar balik kes2 berjangkit ni. Dah la ramai org asing suka dtg Malaysia bumi  bertuah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list