Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6339
View
210
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 9-1-2019 02:49 PM
Apsal kau tak seru aku Noor?...



I like....
Tu antara impian saya...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 17-1-2019 05:15 PM
good idea! i berminat je nak join courses mcm ni. slalu baca kt internet & buku. tapi kalau join c ...

Kat kolej komuniti pun ada kursus 1 hari buat sabun. Fee RM50.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:09 PM | Show all posts
noor2 replied at 2-2-2019 11:52 AM
Selain dari dobi...wana minat apa? ..fikirkan bisnes yang boleh bg duit tiap hari atau tiap bulan. ...

kak Noor, yg i dengar baru2 ni diorang ada buat satu tapak khas utk food trucks kt Shah Alam. tak sure la kat mana? mcm menarik je.

klo kak Noor jumpa kt mana & dh pegi, share ler review sini. maybe dari review kak Noor, org lain ada pop up idea lain tapi meniaga kt situ jgk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:10 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-2-2019 06:03 PM
Kat kolej komuniti pun ada kursus 1 hari buat sabun. Fee RM50.

ohh! not bad! 1 hari main sabun. hahaha!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 5-2-2019 06:09 PM
kak Noor, yg i dengar baru2 ni diorang ada buat satu tapak khas utk food trucks kt Shah Alam. tak  ...

Sek 9 kat padang sebelah orang jual cendol tu....tak.jauh dari restoran Chili merah tu kaka selalu pi lah. ...

Selain tu kat dataran2 Shah Alam tu..kat depan balai polis sek 11 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:14 PM | Show all posts
noor2 replied at 5-2-2019 11:07 PM
Sek 9 kat padang sebelah orang jual cendol tu....tak.jauh dari restoran Chili merah tu kaka selalu ...

ohhh!! kt situ ke?? strategik jgk kt dpn dataran tu. ptg2 org ramai lepak situ. kalau meniaga kt situ time bln puasa, mesti lagi ramai. sbb org beli kt pasar ramadan dpn kompleks pkns, pastu pi mkn situ.


dlu i slalu gak la buat cmtu. feel jgk bkk puasa open air ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 6-2-2019 04:14 PM
ohhh!! kt situ ke?? strategik jgk kt dpn dataran tu. ptg2 org ramai lepak situ. kalau meniaga kt s ...

Dataran 2 tu mmg tempat food truck berbisnes pun..malam minggu laluan ke situ memang tutup...malam biasa kak noor tak pasti. .rasanya ada berniaga juga kut. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noor2 at 6-2-2019 05:41 PM
babydoll replied at 6-2-2019 04:14 PM
ohhh!! kt situ ke?? strategik jgk kt dpn dataran tu. ptg2 org ramai lepak situ. kalau meniaga kt s ...


Kalau bulan puasa...kat Shah Alam ni memang merata orang berniaga rasanya. ..

Baru kak noor tahu..depa beli kat pkns dan lepak makan kat dataran. ...ni mesti 100% orang bujang. ...biasa yang berkeluarga makan kat rumah ja. ..hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:55 PM | Show all posts
noor2 replied at 6-2-2019 04:49 PM
Kalau bulan puasa...kat Shah Alam ni memang merata orang berniaga rasanya. ..

Batu kak noor tah ...

ye kak Noor. i la antara yg rajin buat gitu dulu. beli kt kompleks pkns, kalau rajin sikit pegi ke seksyen 7. pastu mkn kt dataran. gigih i siap simpan tikar dlm kereta. hahahah!

family pun ada kak Noor. mbsa siap buat surau kecik opposite dataran tu. lps bln puasa, dh takde. so i rasa mmg dia khaskan utk bln puasa aje. nk ke masjid dpn tu pun blh. tapi jauh la sikit kalau nak berjalan. kene drive masuk ke dalam kawasan masjid.


i dh lama x pi dataran tu kak Noor. tu yg  i ingat org baru buat. padahal org shah alam dh tak heran dh food truck meniaga kt area tu. hahah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa jua impian kita untuk berbisnes. ..perkara pertama ....jangan takut hadapi risiko. ...just cuba. ...kena cuba. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Impian saya nk buat biz rumah sewa tapi saya xnk sewa cekik darah..contoh kalu area situ rata2 rumah sewa rm400-500 saya akn sewakan rm350 sebulan..n bagi penyewa yg byar awal dr trikh yg ditetapkn saya bgi diskaun rm50 stiap bulan..target saya untuk org2 bru bekerja, org2 baru berkahwin n siswa siswi..

Pastu nk bukak legal firm sendiri sbab nanti tenancy agreement sume wat kat firm sendiri je so leh dpat extra income lagi..

N kalu ade orang nak jual tanah kat saya pun dialu-alukan wat kt firm saya sebab saya teringin nak beli beberapa lot tanah xpun JV ngan pembeli sbb nak bina sendiri rumah sewa berkembar untuk beberapa unit kat atas tanah tu n saya akn sewakn untuk org lain..

**tapi wat masa skang ni saya buat biz baju budak dulu sebab saya ade modal cukup makan je..nak buat biz kat atas ni kne ade modal kukuh..insha Allah tercapai hasrat saya..amin!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 04:44 PM
Impian saya nk buat biz rumah sewa tapi saya xnk sewa cekik darah..contoh kalu area situ rata2 rumah ...

Chizo. ..lawyer ke?...bagusnya impian...moga jadi kenyataan satu masa nanti.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 04:49 PM
Chizo. ..lawyer ke?...bagusnya impian...moga jadi kenyataan satu masa nanti.....

Haah tpi bru praktis 3 thun je..ingt nk ckupkn 5-7 thun bru nk bkak firm sndri..skng masa ngn ank kurang la kak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 04:52 PM
Haah tpi bru praktis 3 thun je..ingt nk ckupkn 5-7 thun bru nk bkak firm sndri..skng masa ngn ank  ...

Wah...bagusnya kerjaya. .kaka ada kawan baik yg buka firma lawyer sendiri. ..tahun 2000 dulu dia buka...sekarang dah kaya raya. ..suami dia engineer. ..moga impian dik chico berjaya kaka doakan. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 04:54 PM
Wah...bagusnya kerjaya. .kaka ada kawan baik yg buka firma lawyer sendiri. ..tahun 2000 dulu dia b ...

Ni amanat arwah ayah kalu ikutkn saya minat nk jadi arkitek tp fizik tme spm xlepas..hehe..Insha Allah kak mana2 biz skang persaingan tggi cuma kne pndai handle klien n PR jaga baik2..ni pun berniaga sambil2 sebab nk buat saving untuk anak n bakal anak2 yg akn dtg..hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 05:00 PM
Ni amanat arwah ayah kalu ikutkn saya minat nk jadi arkitek tp fizik tme spm xlepas..hehe..Insha A ...

Moga menjadi kenyataan. ..

Chico berniaga baju budak melalui apa? ..instagram?..fb atau blog. .cuba buat YouTube. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Short term goal since bulan 10 thn lps. Nak bukak booth kat expo bulan 10 thn ni. Item sy tk banyak, tp ada plan nak ajak rakan2 dlm niche sama, ada yg handmade sdiri item2 utk JV.

Now tgh cari modal. And of course krew bertugas. Nmpak kalau ada POS lebih mudah. Tp tk jumpa yg sesuai lagi. Budget ciput. Guna pun kejap. Ada ka POS yg rental je?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 5-2-2019 11:07 PM
Sek 9 kat padang sebelah orang jual cendol tu....tak.jauh dari restoran Chili merah tu kaka selalu ...

Kt seksyen 13 pun ade

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 05:00 PM
Ni amanat arwah ayah kalu ikutkn saya minat nk jadi arkitek tp fizik tme spm xlepas..hehe..Insha A ...

Sekarang legal assistant or partner?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy rase semua bisnes sy dh buat.
Jual kuih kt gerai ms sekolah
Jual kuih raya
Restoran
Rumah sewa ( sampai skrg)
Jual baju offline n online
Dropship
Jual beli properties.
Ade waktu suke sgt niaga, ade waktu i just want to weep down n cry.
Tapi kalau diberi pilihan, sy tetap pilih self employed sbb dh terbiasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100218s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list