JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
1496
View
64
Reply

[Idea] Ujian tanda sayang

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tiada  bumi yang ditimpa hujan. Tidak ada kehidupan tanpa ujian. Untuk yang tertimpa ujian, redha dan teruskan perjalanan. Pasti bahagia menanti di hujung jalan.
Screenshot_20190111_143731.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:46 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Don't worry if Allah test you, but worry if He don't. Because you'll eventually go astray.

*  Setiap ujian adalah tanda kasih Allah pada umat Nya.

* Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui, Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.  Berikanlah kami kesabaran dan kekuatan dalam menempuhi setiap ujian dari Mu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kita berjaya tempuh ujian Allah... Allah akan naik kan darjat kita. Semoga kita semua antara yang berjaya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:01 PM | Show all posts
usaha,doa dan tawakal kepada Allah..saya kawin 11 tahun baru dapat anak..alhamdulillah sekarang anak saya dah nak masuk 2 tahun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 11-1-2019 04:01 PM
usaha,doa dan tawakal kepada Allah..saya kawin 11 tahun baru dapat anak..alhamdulillah sekarang anak ...

Alhamdulillah. Ada bahgia kan selepas ujian.. Tahniah ya
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:07 PM | Show all posts
fahdramli replied at 11-1-2019 04:03 PM
Alhamdulillah. Ada bahgia kan selepas ujian.. Tahniah ya

Terima kasih.. Allah maha mengetahui..apa yg perancanganNya adalah yg terbaik utk kita

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:07 PM | Show all posts
Mengalami ujian/dugaan terbesar sepanjang 30 tahun hidup... Ya Allah berilah aku kesabaran dalam menghadapi dugaanMu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
pwincezboom replied at 11-1-2019 04:07 PM
Mengalami ujian/dugaan terbesar sepanjang 30 tahun hidup... Ya Allah berilah aku kesabaran dalam men ...

InshaaAllah setiap kesulitan pasti ada kemudahan, redah dan redha, inshaaAllah semua berlaku dgn kehendakNya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:43 PM | Show all posts
pwincezboom replied at 11-1-2019 04:07 PM
Mengalami ujian/dugaan terbesar sepanjang 30 tahun hidup... Ya Allah berilah aku kesabaran dalam men ...

Allah uji org yg Dia sayang, rindunya Allah pada hambaNya, sbb tu Dia turunkan ujian, Dia rindu nk dgr doa hambaNya, insyaAllah setiap dugaan ada hikmah disebaliknya, setiap masalah mesti ada jln penyelesaian....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan risau...kadang2 bila kita terlalu mencuba untuk menyelesaikan sesuatu masalah...otak makin serabut... Tapi bila kita belajar untuk redha dan percaya kuasa Tuhan lagi besar..selalunya masalah akan beransur hilang...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq for great topic... Simple but close to heart.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:53 PM | Show all posts
kata orang selepas hujan ada pelangi selepas itu akan ada langit yang cerah. bertahan lah selagi mampu.  walau sirna di jiwa, berdoa lah yang baik baik untuk kehidupan kita. in sya allah segalanya di permudahkan allah/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kubang replied at 11-1-2019 04:43 PM
Allah uji org yg Dia sayang, rindunya Allah pada hambaNya, sbb tu Dia turunkan ujian, Dia rindu nk ...

My fren, kawen lmbt umur 40 thn. Baru2 ni dgr keguguran. Blom ada baby. Katanya, Allah uji dia dpt jodoh lmbt, baby pun kena tgu lama. Tp dia ckp lg,dah byk nikmat lain yg Allah bg contohnya dpt suami yg baik which is benda yg dia tgu lm sblum ni. Katanya lagi Allah maha fhm kesedihan dia sblum Allah bg musibah tu. Sedih i tgk dia sbb i tau dia mmg byk berusaha utk dpt baby.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye betul....selalu berpegang setiap dugaan yg datang adalah kasih sayang Allah buat diri ini.Allah takkan uji kita diluar kemampuan kita..setiap ujian yg datang membuatkan kita lebih dekat dan sentiasa menyebut namaNYA...Dia uji sbb rindu dan syangkan kita....Semoga Allah melindungi kita semua...Aamin...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:47 PM | Show all posts
rosevelvet replied at 11-1-2019 08:01 PM
My fren, kawen lmbt umur 40 thn. Baru2 ni dgr keguguran. Blom ada baby. Katanya, Allah uji dia dpt ...

Saya ada mak cik kawin masa umo 20an, tp selepas berbelas thn baru ada rezeki dpt baby...

Kadang2 Allah lambatkan sbb masa blom sesuai, dia nk kita betul2 ready,
Dia x bg apa yg kita minta sbb dia ada perancangan lain utk kita,



Kita kn selalu bersangka baik dgn Allah, Dia akn bagi yg terbaik utk kita, so jgn putus berdoa, mn tahu nnti dpt ank kembar  😄

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
SessionsWhy Does Allah Test Those He Loves Most?
God does test those people whom He loves most. Prophets, those nearest to God, always had very difficult lives. But dont look at everything which is painful or difficult as a test, and dont look at happy, easy things in life as a blessing. Allah may test you with ease as much as he tests you with hardship. Be patient and think of how God intends to bless you through your hardship, and in that way, even the most difficult situation can be a gift from God if you have the right attitude.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Praying for others is a recommended deed in Islam, and is guaranteed to be answered.

When you pray for someone else, you also get a similar benefit.

But that does not mean you should not pray for yourself, you should do both.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila didatangi dgn ujian, kita slalu fikir "knp aku?" tp hikmah dr situ, bru kita tau yg kita sbnrnye kuat. Kuat dr ape yg kita sangkakam. Berlapang dada lah. Pasti ade penyelesaiannya....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ujian untuk orang kaya pun hebat, bezanya utk diorang ujian diorang mgkn diorang tak rasa susah, tp bahaya kalau terleka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061388s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list