JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2459
View
58
Reply

Filem seram apa yang paling seram ??

[Copy link]

Author: kaklong32    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-1-2019 10:28 AM | Show all posts
anarina replied at 29-1-2019 09:18 AM
Siccin memang giler yar omg pause play pause erghhh, no 5 dah tengok?

tak tengok lagi huhuhu. hari tu tengok promo cam seram . yg 2-4 pada i cam kurang seram sikit . tu pun dok pause 2 ,3 kali gak lah. acting depa mmg superb lah pada i walaupun masih budak2. hari tu fb page apa tah i dah lupa , ada a few filem seram turki . tapi i tak ingat tajuk lah pulak . filem2 tukri mmg tak masuk panggung malaysia ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:39 AM | Show all posts
lupa nak tambah : filem indo (lama)
i tengok masa umur muda remaja (sekarang dah remaja purba) . tengok kat rumah my sepupu , cerita tu pasal satu family nie baru kehilangan mak depa . masa nak sampai hari ke 40 kematian tu , `mak` depa balik rumah dan akan ketuk setiap tingkap yg ada rumah tu. (tak ingat tajuk) .



Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
msamyrazi replied at 29-1-2019 10:28 AM
tak tengok lagi huhuhu. hari tu tengok promo cam seram . yg 2-4 pada i cam kurang seram sikit . t ...

Ada masuk 1 aritu wayang msia, hujung thn lps tapi i tak ingat tajuk apaaaaa, tak silap director cite siccin jugak tu, trailer dia main ms i tgk cite lain, mcm seram gak, t i cuba carik apa diaaa

Siccin 5 ni masalahnya mana nk tgk ek, yg lain i layan utube jek
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 02:40 PM | Show all posts
citer paling seram pd acik siccin

tapi kalau tanya anak acik dia kata dukun.. pd kita tak seram pada dia seram giler sbb dia cakap masa pelaon dukun tu menurun baca mentera segala makhluk setan hantu dtg berjemaah masuk panggung. kira macam penuh padat la panggung.

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 03:58 PM | Show all posts
nishikido replied at 29-1-2019 06:15 AM
Setakat ni apa2 cerita hantu,baik omputih atau rantau asia rasanya tak boleh menyaingi filem seram l ...

seram kan cite2 suzana.. pastu lagu dia terngiang2.. maaalammm iniiiii..sunyiiii sepiiiii..ku sendiriii... ihhhh seramm!
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:00 PM | Show all posts
dewi replied at 29-1-2019 01:40 PM
citer paling seram pd acik siccin

tapi kalau tanya anak acik dia kata dukun.. pd kita tak seram p ...

owh nie anak acik yg indigo tu ke??seriously byk hantu masuk panggung? means mantra tu memang betul tuk panggil hantu la yg dlm cite tu. ishh seram! mmg takkan bukak kat umah cite tu.. kang mengundang lak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:02 PM | Show all posts
msamyrazi replied at 29-1-2019 08:13 AM
my personal favourite :

1) ju on

oh ya lupa nak tgk siccin! ramai review ckp seram giler.. ok2 nnt nak tengok kt youtube
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:40 PM | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 04:00 PM
owh nie anak acik yg indigo tu ke??seriously byk hantu masuk panggung? means mantra tu memang betu ...

haah.. mmg dia leh nampak kan . masa scene awal lagi yg dia tunjuk kisah silam mcm ne bende tu jadi jln kat rural area tu dlm movie mmg dia nampak dah . beratur perempuan2 yg mati kena bunuh tu tepi2 jalan

tapi masa scene dia menurun dlm jail tu mmg segala bapak hantu kuar sampai berpeluh la anak acik.
dlm scene tak nampak d mata kita tapi mmg ada jelmaan ular tu yg dia nampak

diorang buat citer mmg research betui rasanya . mentera tu memanggil betui. mmg anak acik cakap dont you dare tgk movie to kat rumah.
tgk iklan pun dia tak kasi
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:43 PM | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 04:02 PM
oh ya lupa nak tgk siccin! ramai review ckp seram giler.. ok2 nnt nak tengok kt youtube

cerita turkey mmg seram selain siccin ada djin..

kalau omputeh SAW.. seram (more like gory sbb terlalu ganas) tapi tu pun tgk habih semua


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 03:58 PM
seram kan cite2 suzana.. pastu lagu dia terngiang2.. maaalammm iniiiii..sunyiiii sepiiiii..ku send ...

I xpernah tengok ponti seseram suzanna yachh... sampai sekarang teringat2 kalau sorg2 kat rumah.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 04:16 PM | Show all posts
filem seram yg paling seram....
tentulah filem Badang....
sampai sekarang aku takut nak tgk....








hahahahahahaahhaahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 04:52 PM | Show all posts
1. Autopsy of Jane Doe
2. Siccin
3. Long Khong


mostly horror movie siam memang seram. horror movie hollywood dah muak. tak scary. more to stupid and cliche plot.

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 03:58 PM
seram kan cite2 suzana.. pastu lagu dia terngiang2.. maaalammm iniiiii..sunyiiii sepiiiii..ku send ...

Alaaaaa ternyayi dlm hati taanakkkkkkk hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Faces of Death
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 10:53 AM | Show all posts
Cekgushilla replied at 30-1-2019 05:35 PM
Alaaaaa ternyayi dlm hati taanakkkkkkk hahaha

nasib la uols.. once dah tahu lagu nie dari cite tu takleh nak erase from memory dah
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Xminat citer hantu. Siccin tu pon tgk sikit2 je adik i pasang kt tv. Nak tau jalan cerita tp xberani. Last2 adik i bg sinopsis je
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg latest aku tgk sebelum iblis menjemput... mmg seram n jeritan dia menakutkn
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
so far siccin..
even sundel bolong takut yaamat dulu bila baru2 ni tertengok kat boo channel..aku pakat tergelak pulak..dah xjadi takut tgk suzanna tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Suzanna ni time kecik2 tgok rse seram gilerr...ni ha bila dh tua sket, rse mcm movie hantu bodo2 plk suzanna tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Toyol...

Masa iols kecik takut ooo tgk toyol...tak berani nak pi toilet memalam...tergiang2 toyol tu panggil bachok..bachok...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055222s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list