JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
2128
View
58
Reply

Filem seram apa yang paling seram ??

[Copy link]

Author: kaklong32       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2019 03:18 PM | Show all posts |Read mode
Lately ni suka tengok cite seram plak
So nak tanya korang apa cite seram yang best2 kongsi sket


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:25 PM | Show all posts
Misteri Rumah Tua
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:41 PM | Show all posts
try tengok citer nightmare on elm street...ni citer banyak sekuel...best...maknanya kalau org yang xtau citer ni,elok duk planet pluto...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:01 PM | Show all posts
nazrullah replied at 11-1-2019 03:41 PM
try tengok citer nightmare on elm street...ni citer banyak sekuel...best...maknanya kalau org yang x ...

one two freddie coming for you...

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 04:47 PM | Show all posts
filem seram yang tak gory tapi tetap seram

forever and always DARK WATER
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:26 AM | Show all posts
kucingitam replied at 11-1-2019 03:01 PM
one two freddie coming for you...

one two,im coming for you
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:00 PM | Show all posts
sundel bolong original version....i can't even.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:39 PM | Show all posts
Evil Dead for me okay
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
hantu kak limah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 08:49 AM | Show all posts
alesandra replied at 12-1-2019 11:00 PM
sundel bolong original version....i can't even.....

ni kalau tengok seminggu terngiang2 gelak ngilai dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 04:50 PM | Show all posts
jeeper creepers..bknla seram tp horror ...eee..
paling seram kalau cerita melayu jangan pandang belakang
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai peminat filem seram dan da tengok banyak movie seram... Susah nak cakap filem mana paling best.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Susah nak cakap tapi room1408. Recommended.
Takde hantu tapi bilik tu yang jahat nak mampus.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 05:20 PM | Show all posts
Edited by brego at 28-1-2019 05:28 PM

my personal feveret ;
- dead silence
- insidious
- silent hill
- sinister
- conjuring
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama hantu tok mamat
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni apa2 cerita hantu,baik omputih atau rantau asia rasanya tak boleh menyaingi filem seram lakonan suzanna..dia punye teringat tu lain macam.hehehe..dah tua bangka pon bila tertengok cerita tu bila malam nak gi toilet wajib kena berteman..wuwuwu
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:13 AM | Show all posts
my personal favourite :

1) ju on
2) sinister
3) meat grinder (not horror but more to thiller)
4) siccin ( i tengok kat youtube , terpaksa pause banyak kali sebab terlampau seram )
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
My latest - the haunting of hill eyes on netflix
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
msamyrazi replied at 29-1-2019 09:13 AM
my personal favourite :

1) ju on

Siccin memang giler yar omg pause play pause erghhh, no 5 dah tengok?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengabdi setannnnnn top of my list too
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:28 AM | Show all posts
anarina replied at 29-1-2019 09:18 AM
Siccin memang giler yar omg pause play pause erghhh, no 5 dah tengok?

tak tengok lagi huhuhu. hari tu tengok promo cam seram . yg 2-4 pada i cam kurang seram sikit . tu pun dok pause 2 ,3 kali gak lah. acting depa mmg superb lah pada i walaupun masih budak2. hari tu fb page apa tah i dah lupa , ada a few filem seram turki . tapi i tak ingat tajuk lah pulak . filem2 tukri mmg tak masuk panggung malaysia ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:39 AM | Show all posts
lupa nak tambah : filem indo (lama)
i tengok masa umur muda remaja (sekarang dah remaja purba) . tengok kat rumah my sepupu , cerita tu pasal satu family nie baru kehilangan mak depa . masa nak sampai hari ke 40 kematian tu , `mak` depa balik rumah dan akan ketuk setiap tingkap yg ada rumah tu. (tak ingat tajuk) .



Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
msamyrazi replied at 29-1-2019 10:28 AM
tak tengok lagi huhuhu. hari tu tengok promo cam seram . yg 2-4 pada i cam kurang seram sikit . t ...

Ada masuk 1 aritu wayang msia, hujung thn lps tapi i tak ingat tajuk apaaaaa, tak silap director cite siccin jugak tu, trailer dia main ms i tgk cite lain, mcm seram gak, t i cuba carik apa diaaa

Siccin 5 ni masalahnya mana nk tgk ek, yg lain i layan utube jek
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 02:40 PM | Show all posts
citer paling seram pd acik siccin

tapi kalau tanya anak acik dia kata dukun.. pd kita tak seram pada dia seram giler sbb dia cakap masa pelaon dukun tu menurun baca mentera segala makhluk setan hantu dtg berjemaah masuk panggung. kira macam penuh padat la panggung.

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 03:58 PM | Show all posts
nishikido replied at 29-1-2019 06:15 AM
Setakat ni apa2 cerita hantu,baik omputih atau rantau asia rasanya tak boleh menyaingi filem seram l ...

seram kan cite2 suzana.. pastu lagu dia terngiang2.. maaalammm iniiiii..sunyiiii sepiiiii..ku sendiriii... ihhhh seramm!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list