JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2171
View
58
Reply

Filem seram apa yang paling seram ??

[Copy link]

Author: kaklong32    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-1-2019 04:00 PM | Show all posts
dewi replied at 29-1-2019 01:40 PM
citer paling seram pd acik siccin

tapi kalau tanya anak acik dia kata dukun.. pd kita tak seram p ...

owh nie anak acik yg indigo tu ke??seriously byk hantu masuk panggung? means mantra tu memang betul tuk panggil hantu la yg dlm cite tu. ishh seram! mmg takkan bukak kat umah cite tu.. kang mengundang lak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:02 PM | Show all posts
msamyrazi replied at 29-1-2019 08:13 AM
my personal favourite :

1) ju on

oh ya lupa nak tgk siccin! ramai review ckp seram giler.. ok2 nnt nak tengok kt youtube
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:40 PM | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 04:00 PM
owh nie anak acik yg indigo tu ke??seriously byk hantu masuk panggung? means mantra tu memang betu ...

haah.. mmg dia leh nampak kan . masa scene awal lagi yg dia tunjuk kisah silam mcm ne bende tu jadi jln kat rural area tu dlm movie mmg dia nampak dah . beratur perempuan2 yg mati kena bunuh tu tepi2 jalan

tapi masa scene dia menurun dlm jail tu mmg segala bapak hantu kuar sampai berpeluh la anak acik.
dlm scene tak nampak d mata kita tapi mmg ada jelmaan ular tu yg dia nampak

diorang buat citer mmg research betui rasanya . mentera tu memanggil betui. mmg anak acik cakap dont you dare tgk movie to kat rumah.
tgk iklan pun dia tak kasi
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 04:43 PM | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 04:02 PM
oh ya lupa nak tgk siccin! ramai review ckp seram giler.. ok2 nnt nak tengok kt youtube

cerita turkey mmg seram selain siccin ada djin..

kalau omputeh SAW.. seram (more like gory sbb terlalu ganas) tapi tu pun tgk habih semua


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 03:58 PM
seram kan cite2 suzana.. pastu lagu dia terngiang2.. maaalammm iniiiii..sunyiiii sepiiiii..ku send ...

I xpernah tengok ponti seseram suzanna yachh... sampai sekarang teringat2 kalau sorg2 kat rumah.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 04:16 PM | Show all posts
filem seram yg paling seram....
tentulah filem Badang....
sampai sekarang aku takut nak tgk....








hahahahahahaahhaahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 04:52 PM | Show all posts
1. Autopsy of Jane Doe
2. Siccin
3. Long Khong


mostly horror movie siam memang seram. horror movie hollywood dah muak. tak scary. more to stupid and cliche plot.

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 29-1-2019 03:58 PM
seram kan cite2 suzana.. pastu lagu dia terngiang2.. maaalammm iniiiii..sunyiiii sepiiiii..ku send ...

Alaaaaa ternyayi dlm hati taanakkkkkkk hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Faces of Death
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 10:53 AM | Show all posts
Cekgushilla replied at 30-1-2019 05:35 PM
Alaaaaa ternyayi dlm hati taanakkkkkkk hahaha

nasib la uols.. once dah tahu lagu nie dari cite tu takleh nak erase from memory dah
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Xminat citer hantu. Siccin tu pon tgk sikit2 je adik i pasang kt tv. Nak tau jalan cerita tp xberani. Last2 adik i bg sinopsis je
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg latest aku tgk sebelum iblis menjemput... mmg seram n jeritan dia menakutkn
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
so far siccin..
even sundel bolong takut yaamat dulu bila baru2 ni tertengok kat boo channel..aku pakat tergelak pulak..dah xjadi takut tgk suzanna tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Suzanna ni time kecik2 tgok rse seram gilerr...ni ha bila dh tua sket, rse mcm movie hantu bodo2 plk suzanna tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Toyol...

Masa iols kecik takut ooo tgk toyol...tak berani nak pi toilet memalam...tergiang2 toyol tu panggil bachok..bachok...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa suzana herself tu bukan manusia biasa. Ada aura2 paranormal. Maybe ada membela kot entah
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:41 PM | Show all posts
i rasa siccin tu, yg first je seram. masuk second dh kurang sikit. masuk yg siccin 3, mehhhhhh...pa dia la hantu ni??

ni antara filem yg pada i seram la jgk.

Thailand
  • Long khong / The Art of Devil 1,2,3
  • Coming Soon
  • 4bia
  • Phobia 2
  • Dark Flight - nk kata seram tu xde la sangat. but, ok la. enjoyable.
  • 3 A.M - dlm movie ni ada 3 stories. yg episod O.T tu diorang buat satu movie khas. i x ingat ape tajuk movie tu. nt i cari. diorang punya prank mmg xleh bwk bincang
  • Sick Nurse
  • The Haunted Drum
  • My Ex
  • 9-9-81
  • 999-9999 - ni citer lama. dlm early 2000. ada Hugo Chulachak Chakribongse. ensem!
  • Pee Mak - yg ni citer hantu. tapi same time lawak.
  • Make me shudder 1 & 2
  • Dorm - ni citer hantu. tapi hujung2 i tgk siap nangis sedih ke hantu. alaaa~~~


Buppha Rahtree series tu kata citer seram. i tgk, bosan ya hamatt!

Korea
  • The Death Bell 1 & 2
  • White: Melody of the Death
  • The Wig
  • The Red Shoe
  • I saw the devil
  • A Tale of two sisters
  • Cinderella
  • R-Point
  • Kingdom - series yg ada kt Netflix.
  • Evil Twin

ada lagi citer korea ni. nanti i ingat i letak sini.

Indonesia
  • Mata Ketiga / The Third Eye
  • Sebelum Iblis Menjemput - yg ni hantu dia xleh bawak bincang!
  • Pengabdi Setan


citer hantu indon ni i x tgk yg lama2. sebab cm biasa je i rasa. kuntilanak, pontianak. ala bosan.
tapi yg new gen horror movies byk yg best.

cuba cari citer Djinn. yg ni citer hantu dari UAE. best jgk.



Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:54 AM | Show all posts
babydoll replied at 6-2-2019 04:41 PM
i rasa siccin tu, yg first je seram. masuk second dh kurang sikit. masuk yg siccin 3, mehhhhhh...pa  ...

Thanks for sharing.

Boleh layan time-time sendu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:12 AM | Show all posts
olaoli replied at 11-1-2019 04:47 PM
filem seram yang tak gory tapi tetap seram

forever and always DARK WATER

ni cite jepun tu ke?

masa kekecik cite freddie krueger & poltergeist tu paling seram
dah tetua ni rasa siccin1 tu bisa bikin jantungku copot
tapi siccin yg seterusnya rasa biasa2 je

btw kan korang tengok tak cite thai phobia1 & 2?


Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 7-2-2019 11:12 AM
ni cite jepun tu ke?

masa kekecik cite freddie krueger & poltergeist tu paling seram

A ah cita jepun yg air leaking dari umah atas tu. siccin x tgk lagi. Hahaha x berani
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 6-2-2019 03:42 PM
Iols rasa suzana herself tu bukan manusia biasa. Ada aura2 paranormal. Maybe ada membela kot entah

Ritu mcm baca kat bod mana ntah pasal suzana ni. Ada unsur kemisterian
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:30 AM | Show all posts
film thai -shutter
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:08 AM | Show all posts
Edited by bottombikini at 8-2-2019 02:40 PM
olaoli replied at 7-2-2019 09:30 PM
A ah cita jepun yg air leaking dari umah atas tu. siccin x tgk lagi. Hahaha x berani

cite pasal air leaking ni ada satu cite antu thai tu yg pempuan kena bunuh pastu humban dalam tangki
yg kesian penyewa2 building tu masa gosok gigi siap ada rambut sangkut kat gigi..horror

siccin tu jangan tengok malam..iols pun tengok kat opis waktu lunch
tu pun tetap rasa seram

shutter tu ada skali tu tayang kat astro tapi malam..so tak dpt le tengok
iols dok sorang..kang tetiba rasa ramai je yg tumpang nonton.. benci tau


Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:01 PM | Show all posts
Aku sampai sekarang teringat2 scenes dalam filem 80an Perawan Malam lakonan Ziela Jalil..seram sehhh..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 8-2-2019 11:08 AM
cite pasal air leaking ni ada satu cite antu thai tu yg pempuan kena bunuh pastu humban dalam tang ...

Shutter yang antu betenggek kat bahu kan. Aiyoooo terus serem sebab iols selalu sakit sakit bahu. Tiberr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044236s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list