JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2456
View
58
Reply

Filem seram apa yang paling seram ??

[Copy link]

Author: kaklong32    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa suzana herself tu bukan manusia biasa. Ada aura2 paranormal. Maybe ada membela kot entah
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:41 PM | Show all posts
i rasa siccin tu, yg first je seram. masuk second dh kurang sikit. masuk yg siccin 3, mehhhhhh...pa dia la hantu ni??

ni antara filem yg pada i seram la jgk.

Thailand
  • Long khong / The Art of Devil 1,2,3
  • Coming Soon
  • 4bia
  • Phobia 2
  • Dark Flight - nk kata seram tu xde la sangat. but, ok la. enjoyable.
  • 3 A.M - dlm movie ni ada 3 stories. yg episod O.T tu diorang buat satu movie khas. i x ingat ape tajuk movie tu. nt i cari. diorang punya prank mmg xleh bwk bincang
  • Sick Nurse
  • The Haunted Drum
  • My Ex
  • 9-9-81
  • 999-9999 - ni citer lama. dlm early 2000. ada Hugo Chulachak Chakribongse. ensem!
  • Pee Mak - yg ni citer hantu. tapi same time lawak.
  • Make me shudder 1 & 2
  • Dorm - ni citer hantu. tapi hujung2 i tgk siap nangis sedih ke hantu. alaaa~~~


Buppha Rahtree series tu kata citer seram. i tgk, bosan ya hamatt!

Korea
  • The Death Bell 1 & 2
  • White: Melody of the Death
  • The Wig
  • The Red Shoe
  • I saw the devil
  • A Tale of two sisters
  • Cinderella
  • R-Point
  • Kingdom - series yg ada kt Netflix.
  • Evil Twin

ada lagi citer korea ni. nanti i ingat i letak sini.

Indonesia
  • Mata Ketiga / The Third Eye
  • Sebelum Iblis Menjemput - yg ni hantu dia xleh bawak bincang!
  • Pengabdi Setan


citer hantu indon ni i x tgk yg lama2. sebab cm biasa je i rasa. kuntilanak, pontianak. ala bosan.
tapi yg new gen horror movies byk yg best.

cuba cari citer Djinn. yg ni citer hantu dari UAE. best jgk.



Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:54 AM | Show all posts
babydoll replied at 6-2-2019 04:41 PM
i rasa siccin tu, yg first je seram. masuk second dh kurang sikit. masuk yg siccin 3, mehhhhhh...pa  ...

Thanks for sharing.

Boleh layan time-time sendu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:12 AM | Show all posts
olaoli replied at 11-1-2019 04:47 PM
filem seram yang tak gory tapi tetap seram

forever and always DARK WATER

ni cite jepun tu ke?

masa kekecik cite freddie krueger & poltergeist tu paling seram
dah tetua ni rasa siccin1 tu bisa bikin jantungku copot
tapi siccin yg seterusnya rasa biasa2 je

btw kan korang tengok tak cite thai phobia1 & 2?


Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 7-2-2019 11:12 AM
ni cite jepun tu ke?

masa kekecik cite freddie krueger & poltergeist tu paling seram

A ah cita jepun yg air leaking dari umah atas tu. siccin x tgk lagi. Hahaha x berani
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 6-2-2019 03:42 PM
Iols rasa suzana herself tu bukan manusia biasa. Ada aura2 paranormal. Maybe ada membela kot entah

Ritu mcm baca kat bod mana ntah pasal suzana ni. Ada unsur kemisterian
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:30 AM | Show all posts
film thai -shutter
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:08 AM | Show all posts
Edited by bottombikini at 8-2-2019 02:40 PM
olaoli replied at 7-2-2019 09:30 PM
A ah cita jepun yg air leaking dari umah atas tu. siccin x tgk lagi. Hahaha x berani

cite pasal air leaking ni ada satu cite antu thai tu yg pempuan kena bunuh pastu humban dalam tangki
yg kesian penyewa2 building tu masa gosok gigi siap ada rambut sangkut kat gigi..horror

siccin tu jangan tengok malam..iols pun tengok kat opis waktu lunch
tu pun tetap rasa seram

shutter tu ada skali tu tayang kat astro tapi malam..so tak dpt le tengok
iols dok sorang..kang tetiba rasa ramai je yg tumpang nonton.. benci tau


Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:01 PM | Show all posts
Aku sampai sekarang teringat2 scenes dalam filem 80an Perawan Malam lakonan Ziela Jalil..seram sehhh..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 8-2-2019 11:08 AM
cite pasal air leaking ni ada satu cite antu thai tu yg pempuan kena bunuh pastu humban dalam tang ...

Shutter yang antu betenggek kat bahu kan. Aiyoooo terus serem sebab iols selalu sakit sakit bahu. Tiberr
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:11 PM | Show all posts
Edited by Deidra at 8-2-2019 05:48 PM

The Nun, 2018.

Not bad- lagi seram dari sebelum iblis menjemput.

Boleh layan kat mega21.net
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:06 PM | Show all posts

cerita seram bagi iols adalah

1. 4bia - yang ada 1 cerita pendek puteri tu mati dan kena naik pesawat tu.
2. shutter - cerita pompuan tu kena raped dan laki tu snap picture.
3. phobia 1 & 2
4. pengabdi setan - lagu saja mampu buat iols tak tido malam.
5. long khong
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 3-2-2019 12:43 AM
Yg latest aku tgk sebelum iblis menjemput... mmg seram n jeritan dia menakutkn

Eiii i tgk gak kat wayang haha mmg tkt n best gila, netflix ada keluar title english
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
pisangbanana replied at 3-2-2019 10:56 AM
Suzanna ni time kecik2 tgok rse seram gilerr...ni ha bila dh tua sket, rse mcm movie hantu bodo2 plk ...

I pun cam halaaaa bodoh haha tp zaman kekecik kira hebat laa tkt tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-2-2019 04:18 PM
Eiii i tgk gak kat wayang haha mmg tkt n best gila, netflix ada keluar title english

Netflix dah ada ke apa tjuk dia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 12-2-2019 07:55 PM
Netflix dah ada ke apa tjuk dia?

Ala direct translation jek haha May-The-Devil-Take-You-2018-JJs-Cover-1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-2-2019 08:36 PM
Ala direct translation jek haha

Mata batin pun besttttt, i ni banyak gilaaaaaa tgk cite seram, asal keluar wayang bergegas tgk

page-fd7271d593cda75733d29e13397da13f_600x400.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-2-2019 08:36 PM
Ala direct translation jek haha

Ni pun bestttttttt sila tengok kalau ada, cuma sayang yg danur - asih i terlepas kat wayang aritu

huaaa tuai-respon-positif-film-danur-2-maddah-tembus-1-juta-penonton.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-2-2019 08:36 PM
Ala direct translation jek haha

Terima kasih iya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044447s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list