JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7620
View
175
Reply

EDISI MUSLIMAH: HAPPY Birthday TokTi.. guna jari pun boleh uolss

[Copy link]

Author: eddysheddy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 11:32 AM




Tolak Tiup Tapi Guna Tangan Padamkan Api Lilin, Sikap DS Siti Nurhaliza Dipuji Netizen. Ini Penjelasan Ustaz!

Tarikh 11 Januari 2019 cukup bermakna buat penyanyi kesayangan ramai Datuk Seri Siti Nurhaliza kerana menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke 40. Dalam satu video dimuat naik turun di mana beliau diraikan lebih awal oleh team #sitinuhalizaontour  dalam studio ketika sedang berlatih pada hari ketika untuk persiapan konsert Siti Nurhaliza Tour 2019.


Membawa kek sambil menyanyikan lagu Hari Jadi khas buat penyanyi tersohor ini. Namun yang jadi perhatian netizen apabila Siti tidak meniup lilin pada kek berkenaan tetapi memadamkannya hanya menggunakan jari tangannya.

Perbuatan itu mendapat perhatian netizen yang memuji tindakan beliau tidak meniup kek berkenaan seperti kebiasaan yang sering dilakukan apabila menyambut hari jadi.

norhaliza90 Ija suka tengok Dato Siti padamkan api lilin pada kek tu.. BravoO.. Salah 1 cara yg betul utk mengelakkan diri drpd meniup api lilin tu..

odetsss_ Comel ja cara padam like it..

hashomemade Alaaa..bertambah sukaa dgn cara tok ti xtiup lilin..pakai jari jaorg ada ilmu..gini aa..HB @ctdk..moga sentiasa dlm rahmat ALLAH selalu

the_izara18 Suke sangat cara dato die tau kalau sebetulnye tak di bolehkan tiup lilin die padam lilin guna tangan je.

therealamyrul Uiii..padam lilin guna jari mcm Tu je..dahsyatt..HB tokti !!

Siti juga kelihatan terkejut dengan sambutan awal sempena kelahiraannya itu dan tetap memberikan sporting meraikannya walaupun sedang sibuk membuat latihan.

Untuk pengetahuan Siti yang menyambut kelahiran ke 40 tahun ini bakal mengadakan konsert di tiga negara termasuk Malaysia sebagai permulaan kerjayanya di tahun 2019.


Hijabista ucapkan Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke 40 buat Siti, semoga panjang umur dan murah rezeki.  Pastinya juga sambutan tahun ini cukup bermakna dengan kehadirah si comel pipi Merah, Siti Aafiyah


Ekstra Info:
Berhubung perbuatan tiup lilin ini, menurut Ustaz Azhar Idrus tidak salah untuk membeli kek tetapi jangan berniat untuk tiru perbuatan orang kafir dengan meniup kek berkenaan.

Sumber: hijabista.com.my

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 12-1-2019 11:36 AM
Tokti ni pemberani orgnye n strong.
I x berani buat mcm tu. She touch the fire kan?


Honestly.. i pun tak berani padam lilin camtu haha

Siti mmg strong.. dia tendang bola hari tu pun hebat
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Gmbo plisss  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 12-1-2019 11:26 AM

Videonya

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak makan kek kalau org tiup sbb penah nampak air liur bersepah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 12-1-2019 11:09 AM
Videonya

Tokti ni pemberani orgnye n strong.
I x berani buat mcm tu. She touch the fire kan?

Pastu i ingat ms dia htr bantuan banjir, selamba je angkat beras 5kg bg kt org.
Husband i ckp, tok ti yg kaya-raya pn kuat buat kerja. Insaf iols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 12-1-2019 11:36 AM
Tokti ni pemberani orgnye n strong.
I x berani buat mcm tu. She touch the fire kan?


Hehe honestly.. i pun tak berani padam lilin camtu haha

Siti mmg strong.. dia tendang bola hari tu pun padu haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Another video from Budiey

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Happy besday tokti... iol tgk ig dia dah 5.9m follower dah sama dgn lopak... lpsni jd no 1 la followers plg rmai kt msia...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:19 PM | Show all posts
iols baru tau pasal hukum meniup lilin yach...ada sesiapa yang sudi sexplain in details pasal hukum-hakam ni? Iols ingatkan tokti taknak tiup sebab maybe sheols puasa so taknak si shiraz yang tengah pegang kek tu bau mulut dia ke apa

kalau iols pon, iols segan nak tiup sebab risau nanti air liur tersembur sekali kalau beli sendiri pastu pasang lilin n makan sendiri lain citer aa
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 12-1-2019 12:19 PM
iols baru tau pasal hukum meniup lilin yach...ada sesiapa yang sudi sexplain in details pasal hukum- ...

So boleh praktik kan la lpsni padam pkai jari jer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis solat gegak gempita...padahal bkn benda luar biasa. Klu tak solat tu barulah rare.
Artis tak tiup lilin besday pun heran lah sgt smp naik darjah kekaguman. Brlambak2 lg org tak tiup lilin birthday...potong pulut kuning jah pon..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
LOL tu pun nak kagum kah? Apoooo
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:02 PM | Show all posts
September14 replied at 12-1-2019 12:21 PM
So boleh praktik kan la lpsni padam pkai jari jer...

iols libas pakai tudung je sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
artis yg satu2nya hampir seluruh rakyat msia ingat tarikh lahirnya.  

selamat hari jadi. comel je dia sentuh api gitu... umur 40 tapi nampak mcm 25... tahun ni walaupun sibuk, jangan lupa jaga kesihatan tu sayang. rehat cukup2, get enough sleep, eat well, stay positive and humble ok.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tukul.Besi replied at 12-1-2019 12:50 PM
LOL tu pun nak kagum kah? Apoooo

kau berani ke sentuh api direct mcm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 12-1-2019 12:19 PM
iols baru tau pasal hukum meniup lilin yach...ada sesiapa yang sudi sexplain in details pasal hukum- ...

Hanye pendapat setard jehar deros je dia kn serba bende haram
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:15 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
just_fighter replied at 12-1-2019 01:15 PM

maintain suara siti ni...cuma ada part mcm besar...ala2 bunyi bass mcm jazz singer kan. tapi still perfect dan shes just too good to be true
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Lol....takat api lilin mcm tu pon ade org x berani nk padam pakai jari...bkn nye padam api rumah terbakar pakai jari....kemon ahhhh...mudah terhibur sgt netizen ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050934s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list