JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
479
View
40
Reply

[Idea] Lemau pada hari minggu

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hari minggu adalah hari yang paling ditunggu2 oleh semua orang. Hari untuk bermalas-malasan. Hampa rajin ka pada hari minggu macam ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Rajin macam mana tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooiii mmg hari yg dinanti2. Kalau boleh nk berguling sepanjang hari.
Plan bngun tdo pastu  bfast, tgk tv, lunch, tdo, dinner,  tgk tv then tdo.
Situasi 1 terjadi - bgn pagi bfast mengemas mendobi, prepare bahan masak seminggu, iron baju seminggu,  sambil2 makan n tgk tv hari pon dah malam.
Situasi ke 2 - Bangun joging or g pasar or kluar bfast pastu ukur mall or keliling bandar smpai mlm.
Situasi ke 3 - balik kg or sedara mara datang, habisla weekend.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabtu ahad hari bermalasan since weekdays ulang alik kerja hadap jammed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:04 PM | Show all posts
Hari minggu, automatically otak shut down! Entah kenapa ya? Bermalas-malasan dirumh je huhuhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu hari dinanti sebab hari minggu tugas anak2 buat sarapan dan juga sedikit kerja rumah seperti potong rumput basuh baju dll while the boss relax . Dah siap semua bagilah sedikit duit pocket...beritau mereka takde yang free di dunia ini. Dah siap  semua baru boss ajak pegi lunch di tempat fevret mereka jika budak2 tu takde plan atau assignment.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:14 PM | Show all posts
Spring cleaning wardrobe
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
hari minggu hari cuci 2 kereta...isi minyak..beli breakfast..n slalunya wife masak lunch ..dinner bawak keluar makan..
hari vakuum rumah...kemas2..hari tgk anak buat homework..hantar anak pi tuition or kelas tekwando

apparently..tetap bgn awal sbelum subuh n tido lewat dlm kul 12...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols kalau boleh nak tidoq ja,, badan melekat kat katil hahaah x mau mangkit..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu iolls seronok. Sebab xpayah baca wassap group kerja & arahan bini boss. Hari nak melayan anak iolls. Anak tido,iolls tido jugak. Makanan tgh hari tok laki belikan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Umare replied at 12-1-2019 08:07 PM
Hari minggu iolls seronok. Sebab xpayah baca wassap group kerja & arahan bini boss. Hari nak melayan ...

Bini boss pun bagi arahan,,, sakan... Sapa bos ni haaa... Kih3, klu iols pun bahagia, hehe tak yah hadap mcm2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 12-1-2019 08:14 PM
Bini boss pun bagi arahan,,, sakan... Sapa bos ni haaa... Kih3, klu iols pun bahagia, hehe tak yah ...

Bini boss,boss no 1
Boss,boss no 2.
Asal stress sikit pegi obersee
Asal gadoh ngn boss,pegi obersee
Rakyat marhaen cm aku tulung beli tiket flight jelaa.
Dan weolls kerja dengan aman dan damai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu adalah hari utk famili
Hari minggu adalah hari utk kita merehatkan otak dan fikiran setelah penat bekerja
Hari minggu utk sang ibu yg bekerjaya mengemas rumah, memasak dan membasuh pakaian
Hari minggu adalah hari utk kita membasuh kereta
Hari minggu adalah hari utk kita bershopping barang dapur
Hari minggu adalah hari utk kita bersosial
Hari minggu adalah hari utk kita melawat ibu dan bapa
Bersykurlah kita ada hari minggu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
since meols sangat bz dan stress on the weekdays..meols sangat menunggu weekends

bangun lambat..kalau rajin masak, kalau tak rajin keluar beli..breakfast wajib walau dah pukul 11 dan lunch pukul 4 (duk sorang takpe )

petang g jogging sebab nak release stress..kalau ada barang nak kena beli keluar g mall..kalau tade golek kat rumah je

kalau terlebih rajin, g ziarah kubur..macam hari ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 12-1-2019 08:38 PM
since meols sangat bz dan stress on the weekdays..meols sangat menunggu weekends

bangun lambat..k ...

Alhamdulillah. Iols jumaat kena pi pasar tani beli ikan, masak hahaha. Sebab hari minggu ja yg boleh masak, hari lain makan kt ofis, plus diet... Haaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu hari bersantaian dgn family
Hari jalan2 cari makan sbb hari minggu tutup dapur.. dah masak isnin - jumaat
Hari tengok movie
Hari cari brg keperluan tambahan (jika ada)
Hari visit parents

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 weekend tak best
Sebab kena sopingkan org lain belanja mingguan
Kena pergi kebun bersihkan kebun
Kena bawa jalan2 org lain
Sehingga diri sendiri terabai tak mandi kereta tak cuci lupa isi angin tayar rumah tak sapu baju tak basuh
Ai anti org selfish yg ada kaki tangan tapi suruh org lain melengkapkan hidup mereka sedangkan mereka aman2 tonton TV hari2 tidur cukup hari2. Yg kita hidup spt zombie tak mandi hidup terkejar2 tak tgk tv radio tak berehat. Ai stop menolong mereka jika cuti hanya 1 hari.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu biasanya penuhi jemputan wedding/bday parties kwn2 anak. Kalay xda jemputan mmg akan spend wat benda2 yg tak sempat nk wat time weekdays - dobi, kemas fridge tgk apa yg dah habis, pi beli groceries, ptg bahan2 utj masak seminggu. Selalunya pagi sabtu smpi ptg tak relax pon eventho xda weddings. Time tu laaa nk pi vet vaccine and buat benda kat atas tu. Malam sabtu ke Ahad baru laa Iols melepek depan TV atau pon tidoq. Kalau rajen keluar pi jumpa kwn.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari yg I bebas dari rutin.
My free & easy day. Not tied to any schedule.

Tapi kadang2 terkorban sebab kena "tapau keja opis"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu hari yg bz sbb kena gosok baju2an anak2 dan suami dan diri sendiri. Nasib husband hadiahkan iron magic tu.. hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:52 AM | Show all posts
Iols rasa iols mengalami masalah. Bila weekend iols tak nak jumpa org yg iols jumpa weekdays i.e colleagues... Tapi bila ahad iols dah rindu hahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Achubam replied at 13-1-2019 01:52 AM
Iols rasa iols mengalami masalah. Bila weekend iols tak nak jumpa org yg iols jumpa weekdays i.e col ...

Ni kes, benci2 rindu lah ni.. X pa esok dah isnin, boleh jumpa geng menjoyah kt pejabat. Hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari sabtu hari untuk berehat sewenang-wenangnya. Hari ahad pun sama juga hari untuk berehat sambil mencukupkan yang x cukup. Mengemas dan lain-lain. Tapi bila nak ingat esok kerja, alangkah malasnya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:18 PM | Show all posts
hujung mggu lps gaji selalunya g shopping....

slalu beli buku, tapi malas nk baca, so kumpul byk2, hari mggu lepak kat umah, habiskan masa dgn membaca,  layan movie, yg paling favourite tidoqqq.....





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu kalau boleh tak nak tengok jam sebab hari biasa dah asyik nak tengok jam sebab kejar punchcard takut lambat...

Hari minggu adalah hari utk bawa kereta slow and steady sebab hari biasa bawak kereta dlm keadaan tercepat utk pastikan tidak lewat sampai ofis dan balik petang rushing pulak amik anak2 so weekend is the best day utk u bawa kereta secara relaks walaupun hanya nak pergi market beli barang...juz utk menikmati rasa tidak bekejar2 sana dan sini...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052252s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list