Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2401
View
102
Reply

[Pelbagai] Lemau pada hari minggu

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-1-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
I lagi lemau minggu ni, cuti direct 4 days. Rasa dunia ni ana yang empunya, pagi2 proses grooming umah, cuci baju, sidai, masak, betol2 rasa jadi suri rumah chuols.. Time untuk berperang dan bergusti dgn anak2. Haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu otak i bikin pusing
Memikirkan aktiviti dnegan anak4
Yang sesuai dengan semua peringkat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung minggu selalunya

1) Balik rumah parents. Spend time dengan family.

2) Keluar dating walaupun tiap hari jumpa.

3) Keluar dengan kawan-kawan.

4) Duduk rumah sembang dengan kucing.

5) Terperap kat rumah main game.

Sekarang tengah merasa yang kelima, minggu ni tak balik rumah parents.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:28 AM | Show all posts
hari mgu..hari balik kampung..kalau x... berkemas2 rumah sesambil bergolek bantil...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa bujang, rutin hari minggu:

1.  Kemas rumah
2.  Basuh bilik air
3.  Gosok baju untuk ke pejabat, stok untuk 1 atau 2 minggu.  Baju basuh hari-hari.
4.  Balik kampung 1 atau 2 kali sebulan....kalau rajin, tiap-tiap minggu pun balik kampung

Bila dah berkahwin dan ada anak, rutin hari minggu kena adjust sikit.

1.  Kemas rumah & basuh bilik air, dibuat pada hari biasa.  
2.  Hantar baju untuk gosok dikedai dobi....penting untuk menjimatkan  masa dan tenaga
3.  Hari minggu memang dikhaskan untuk aktiviti bersama keluarga, paling malas pun baring-baring tengok movie dirumah
4. Masih kekalkan jadual balik kampung , paling minimum pun sekali sebulan
5.  Tambahan rutin bila anak ada kelas tuisyen dihari minggu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 01:29 PM | Show all posts
murung sebab esoknya keje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 01:01 PM | Show all posts
berplan yg bagai2 pada hari biasa. bila tiba weekend rasa nak rehat kat rumah tak nak keluar pergi mana-mana.. urghhhh inikah perasaan jadi seorang dewasa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni hari minggu yang sedih... Esok ada in house training, kena outstation pulak tu, stress, x boleh golek2 dan bermalas-malasan minggu ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu. Bergantung.. kdg2 aku bz duty
Kdg2 aku bz hiking.. pancing dan kdg2 bz mbuta..
Tapi byk masa aku hari minggu mmg akan bz dgn rutin bbeza.. yg pasti lepas solat trus tidur smpi kul 11 atau 10 kcuali time tu hari nak p hiking atau mancing.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 03:03 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 25-1-2019 03:03 PM

And now its saturday...
Dah siap sedia esok utk activiti memancing dan hiking...

Tapi sama jgk. Perut dan peha still mgeleber ekekekeke. Trying hard nak manfaatkan sunday sbg hari release stress aku spenuhnya.. arini pula masak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I would say that today I had a plain feelings towards everything...
When ppl mad at u or say something that annoying ...U juz be there here whatever they say but u juz remain silent ... no emotion at all

U don't hv any reactions to give back those words for them ....And this is not me ...huuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Weekend slalunya xde rmh. Hari bawak anak2 keluar. So jumaat tu akan pulun vacuum + mop rmh. Cuci and jemur segala baju kotor. So weekend hari berjimba2. Hehe.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 06:22 PM | Show all posts
Lemau sat lg nk gosok baju skolah & baju koje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bermalasan over the weekend, masuk pagi isnin jah confirm monday blues. Balik kerja isnin tu mesti sakit satu badan, sebab kerja duduk manjang ngadap komputer. Masuk weekend, repeat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
bangun. vacuum rumah. masak. lipat kain. kemas mainan anak. kemas dapur. kemas kemas kemas. rasa cam bibik dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:58 AM | Show all posts
bakal lemau dan takde mood hari minggu ni sebab cuti kerja berubah hari sabtu ni.. angkara colleague selfish.. mmg rasa nak sepak2 je sheols. gerammnyaaaaaa kacau plan iol minggu ni!!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 03:10 PM | Show all posts



.



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita ni terbalik, weekdays hari bermalas2an..weekend hyper busy!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Lately kalau weekend prefer duk rumah aje. Kemas rumah, buat laundry, masak.. Sambil2 tu layan forum n main candy crush

Dah settle baru golek2 marathon Kdrama. Sedih iols sekarang LDR. Dulu asyik dating je kalau weekend

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097884s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list