Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2364
View
102
Reply

[Pelbagai] Lemau pada hari minggu

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-4-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg weekend. Nak kene vacuum, mop, kemas rumah, gosok Baju, Beli groceries, masak, gosok Baju. Weekend adalah hari2 Yang produktif di mana tenaga fizikal digunakan sepenuhnye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hahahaha... iolls setuju hari utk bermalas malasan uolls. tp x boleh dilayan sgt nk 'bermalasan' tu, sbb byk kije yg hendak dibuat nyahhh.... hadoiii
kan best kalau duduk bujang ya....
mcm2 boleh buat....
boleh bangun tengah hari....
tp iolls duduk dgn keluarga....
pagi weekend ni nk ke pasar...
breakfast di pasar....
beli bahan mentah....
masak di dapur...
basuh pinggan mangkuk....
bersilat di dapur utk hidangan tengah hari...
belum kain baju yg da berlonggok yg tunggu utk dibasuh, dijemur....
baru nk rest rest ptg2 ada tetamu suka dtg rumah iolls...
so iolls kne masak hidangan minum ptg lagi...
belum ditambah banyak kenduri kendara saudara mara, jiran2 dan kwn2 iolls...
dgn akikah, birthday, doa selamat, kawen......
haihhh....
kadang rindu nk duduk relax tanpa perlu buat apa2 di hujung minggu chuolss....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu uruskan hal anak2 tuition, activities, shopping,house chores

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:47 AM | Show all posts
shopping - baking/ cooking class - service/repair kereta - kemas rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hari-hari terpaksa rajin. hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu otomatik akn jd lemau.. Xtau nape.. Mybe dah mindset kot bile cuti je mst rase mls2.. Pdhal hari lain elok je.. Huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Shari sblm ari mgu.. Plan mcm2 nk wat.. Nk kemas umh.. Sental toilet..masak..g jalan bli brg...
Ble smpai wktu.. Baring kt ktil... Tgk tv.. Men hp.. Tup2 eh esk keje dh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lemau sebab sekarang hari2 menjadi semakin cepat. Tak puas rasa nak relax. Tup2 hari Isnin sudah menjelang tiba!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy suka hiking.. Tengok alam semulajadi selepas penat duk dalam office ber air cond jee.. Jadi sambil tenangkan fikiran, nak keluarkan peluh untuk sihat. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Depends. Hari minggu kadang-kadang adalah hari untuk bermalasan di rumah. Kadang2 hari untuk buat aktiviti di luar. Kadang-kadang hari untuk hobi. Depends kepada mood & plan dengan siapa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy hari minggu pun malas..hujung minggu pun malas.. Haha.. Orang ajak keluar baru la rajin..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 03:01 PM | Show all posts
hari2 aku lemau...kat rumah je aku rangup..haahahhaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 07:13 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ari minggu x sempat nak lemau,bnyk kj nak kena buat.nak kemas rumah,nak iron bj kj n bj sek ank utk semggu.nak bl keperluan dapur yg dah abih.tp kira x letih mcm ari2 biasa.buat kj pun relaks ja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu hari yang ditunggu sbb masa ni lah nak jalan-jalan sambil makan-makan dengan family.

Kalau bukan bulan puasa, routine mama dan suami swimming setiap pagi Sabtu dan cycling setiap pagi Ahad. Memang tak sempat nak lemau sbb kawan-kawan dah menunggu, tayar golek 7 pg

Tengah hari dah sibuk kat dapur. Masak dengan the boys. Lps tu memang aktiviti keluarga lah. Tak kisahlah bersih rumah ke, tergolek tgk movie ke sambil makan keropok cicah air kopi ke

Ahad,  memang kat luar sbb hr beli brg dapur.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 11:32 AM | Show all posts
Minggu ni baaalikk kampung
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 02:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari minggu adalah hari utk bermalasan di katil, marathon my fav drama series. Enjoy ur life guys. lalala

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 08:36 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094745s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list