JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2776
View
76
Reply

[Jenayah] penipu jual beg tipu harga ori kena COUGHT

[Copy link]

Author: johnlava       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:49 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 10:46 PM
apa yang ko dapat maki hamun sebegini ?

aku tau ko dah standby banyak user selepas nick n ...

tak de la ready

aku buat on the spot je bila kena ban

arrr, tu tak semua penting

memang pyro tu bodoh ingat caught makna dia kena tangkap je






Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:52 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 10:49 PM
tak de la ready

aku buat on the spot je bila kena ban

tak letih ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:55 PM | Show all posts

tu la, tak letih2 mod, mungkin mod banyak energy kut, tak letih tiap kali on CI, cari n baca post aku dulu

kadang2 sampai dua pagi mod masih bertenaga folo aku


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 10:44 PM
bodoh kau tongong ingat caught tu khas tuk kena tangkap je

tolol

Kan tred ni cerita pasal kena tangkap, bodoooooooooooooo nya Laba ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:57 PM | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 10:56 PM
Kan tred ni cerita pasal kena tangkap, bodoooooooooooooo nya Laba ....

bila masa lak kena tangkap, kena saman je

kau bila nak bijak arrr cam aku arrr??



Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:58 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 10:55 PM
tu la, tak letih2 mod, mungkin mod banyak energy kut, tak letih tiap kali on CI, cari n baca post  ...

dah itu kan keja mod, suspek macam ko mesti la kena perati dulu. ko tu la. tak letih ke ? buat id baru, maki, kena cantas. buat lagi, maki, kena cantas. tak letih ke ?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:05 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 10:58 PM
dah itu kan keja mod, suspek macam ko mesti la kena perati dulu. ko tu la. tak letih ke ? buat id  ...

tak           

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:14 PM | Show all posts

behave la sikit.... sabar tu kan iman... kalau kita tak tunjuk sabar, mana iman kita ? muslim kan ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:16 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:14 PM
behave la sikit.... sabar tu kan iman... kalau kita tak tunjuk sabar, mana iman kita ? muslim kan  ...

tu la, mod2 ci ni semua, tak sabar2  tak dapat tahan sabar bila nampak aku




Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:23 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:16 PM
tu la, mod2 ci ni semua, tak sabar2  tak dapat tahan sabar bila nampak aku

akibat dari perbuatan kita jugak. kan ? kalau kita sabar..... tunjuk sikap yang baik, sesekali tu normal la lepas cakap. aku rasa mod lain tak de masalah pun dengan ko. kalau ko betul ubah sikap, aku boleh setelkan dengan mod lain supaya timbang rasa dengan ko. tapi ko dulu la kena sabar. mod mod lain tu tak sabar itu lantak dia la, ni aku nak tekan kat ko ni, kalau tak sabar... mana iman ? sabar tu kan iman. tak de iman, tak de la islam kita ni. kan ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:25 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:23 PM
akibat dari perbuatan kita jugak. kan ? kalau kita sabar..... tunjuk sikap yang baik, sesekali tu  ...

banyak nyamuk la malam ni

sabar je la yer, kalau spray nanti tak beriman plakkk yer tak?





Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo hadap sgt nak chanel bagai.pi je la butik chanel dlm Klcc sana tu
dapat la ori
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:28 PM | Show all posts
penguatkuasa ni plak pi rush plakkk orang jual beg tipu harga ori, sepatutnya sabar je la biaq pi la orang nak jual apa pun

bahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:28 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:25 PM
banyak nyamuk la malam ni

sabar je la yer, kalau spray nanti tak beriman plakkk yer tak?

tak de masalah, ada benda kalau kita buat bukan masuk dalam hilang sabar. contoh bunuh nyamuk yang bawa penyakit. bawa mudarat kan ? boleh kena denggi, boleh mati. so tak ada masalah. bunuh nyamuk bukan hilang sabar. kita ni nak kontrol sabar dengan manusia sekeliling. dengan binatang jugak.

Kita masuk syurga dengan redha Allah tau, dengan ihsan dari Allah. bukan dengan amalan kita. kalau kita sendiri tak ada ihsan pada sesama makhluk, macam mana kita nak harap ihsan Allah diakhirat nanti ? kalau mulut kita galak memaki hamun jelas menampakkan kita tiada ihsan sesama makhluk, macam mana kita nak harap ihsan Allah untuk kita ? kan ? bunuh je nyamuk tu. its ok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:31 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:28 PM
penguatkuasa ni plak pi rush plakkk orang jual beg tipu harga ori, sepatutnya sabar je la biaq pi la ...

ini orang kata menganjing. menganjing ni kalau tak kena caya memang nampak yang kita ni pendek akal. kan lava ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:32 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:28 PM
tak de masalah, ada benda kalau kita buat bukan masuk dalam hilang sabar. contoh bunuh nyamuk yang ...

so apa masalahnya. masuk surga pun bukan dgn amalan kita, amalan baik ke amalan buruk ke tak gerenti masuk surga, ye tak?
masuk surga hanya dgn redha Allah.

mana kau tahu Allah redho dgn kau??





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:34 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:31 PM
ini orang kata menganjing. menganjing ni kalau tak kena caya memang nampak yang kita ni pendek aka ...

kalau niat nak menganjing tapi tak sampai kat orang kau nak menganjjing , tu pendek akal.
kalau sampai, sampai target kau terasa dia teranjign walau kau tak reply dia, tu maknanya panjang akal.










Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:36 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:32 PM
so apa masalahnya. masuk surga pun bukan dgn amalan kita, amalan baik ke amalan buruk ke tak geren ...

kan nabi kata, islam, iman, amal dan ihsan. macam aku jelaskan tadi.... aku ko dia semua orang tak tau pun dapat masuk ke tak. tapi Allah tu maha pengasih. ihsan tu sifat Allah, kita nak redha Allah, kita nak ihsan Allah tapi kita sendiri berlaku zalim kepada sesama makhluk.

Allah letak rule senang je, buat baik, dengan ihsan Allah, kita masuk le syurga Allah. Buat jahat, dengan murka Allah yang cipta kita, masuk le kita keneraka. logik disitu, buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat. simple kan ? memaki hamun tu sikat dikeji kan ? masih nak harap kan syurga ? lain la ko bukan muslim, ko deny kata kata aku, ko pusing kata kata aku berkenaaan hal ni, ko kufur. simple kan ? betul tak lava ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:39 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:34 PM
kalau niat nak menganjing tapi tak sampai kat orang kau nak menganjjing , tu pendek akal.
kalau s ...

bukan terasa, tapi orang yang tinggi akal ni mudah nampak kedangkalan orang. lebih lebih lagi dalam hal menganjing. orang yang pendek akal ni dia fikir diri dia buat tu... sampai lah hajat dan niat dia tu menganjingkan orang. pada mata orang tinggi budi pekerti, tinggi akalnya... dia nampak kedangkalan orang sebegini. cakap mudah dia... kita pikir orang sakit hati dek kerana lidah kita. tapi hakikatnya, orang tak rasa apa apa pun, tambah pulak, ni forum. bukan duania nyata. betul tak lava ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:40 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:36 PM
kan nabi kata, islam, iman, amal dan ihsan. macam aku jelaskan tadi.... aku ko dia semua orang tak ...

berbelit la kau

kejab amalan baik buruk tak gerenti amsuk neraka, kejab ikut logik kau, kejab dgn redho Allah.

apa arrr



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:42 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:39 PM
bukan terasa, tapi orang yang tinggi akal ni mudah nampak kedangkalan orang. lebih lebih lagi dala ...

dah tay pun forum, yg kau nak melalak cam anjing apsal kalau kau tak sakit hati

belit lagi

deyyy, nak khutbah tunggu jumaat je la


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:44 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:40 PM
berbelit la kau

kejab amalan baik buruk tak gerenti amsuk neraka, kejab ikut logik kau, kejab d ...

nampak tak betapa akal ko susah nak hadam benda simple ni ? jadi lava.... kita ambik la jalan mudah... sabar... jada lidah.... jaga hati... jadi muslim yang baik... ko muslim kan ? tunjuk la pada orang, kita umat islam ni bagus. ada sorang ulama tu aku tak ingat sapa... dia penah cakap. Aku pegi ke negeri orang kafir, aku nampak ahlak islam pada mereka. tapi aku pegi ke negeri islam, aku nampak ahlak kafir pada mereka. menghina, mengeji, memaki orang tu kan sifat tercela. sifat ahli neraka. kita ni muslim kan ? tunjukkan pada dunia yang kita muslim lava. ada ahlak terpuji.


macam mana kita deny dan pusing sekali pun, sikap yang kita tunjukan akan tetap mempengaruhi iman kita. pada kita benda ni seronok seronok, hakikatnya, malaikat 24 jam menulis keburukan kita. so lava, sabar je la ye lepas ni. ok ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:45 PM | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:42 PM
dah tay pun forum, yg kau nak melalak cam anjing apsal kalau kau tak sakit hati

belit lagi

cakap macam ni bukan khutbah, dan nak nasihat orang tak perlu tunggu jumaat lava. ko pun tau kan ? ko muslim kan ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:46 PM | Show all posts
winamp05 replied at 12-1-2019 11:44 PM
nampak tak betapa akal ko susah nak hadam benda simple ni ? jadi lava.... kita ambik la jalan muda ...

sapa ulamak tu?? yg citer pasal mayat jadi babi tu ke??

mesti dia tak pernah nampak pompuan berhijab kena pelangkung kat negara kafer


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:47 PM | Show all posts
ko sambung la merepek, aku doakan nick ni ada lagi esok pagi. aku nak gi makan. babai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061066s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list