Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2187
View
60
Reply

[Tempatan] bisnis ah long akan di jenamakan semula

[Copy link]

Author: johnlava       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2019 10:13 PM | Show all posts |Read mode


jadi ah babilu kut



Firms to be rebranded to correct ah long perception



PUTRAJAYA: The Housing and Local Government Ministry is to rebrand money-lending companies to remove the negative perception that they are unlicensed syndicates commonly known as ah long.

Minister Zuraida Kamaruddin (pic) said the rebranding which would also make them more customer--friendly was expected to be done by June.

Although the performance of these money-lending firms, licensed by the ministry, is good, the negative perception has made the people or small traders shy away from getting loans from them, she said after delivering the new year message to the ministrys staff here yesterday.

Zuraida said the ministrys Money-lenders and Pawnbrokers Division record shows that there were about 3,900 money-lending companies offering loans at lending and handling rates which differed from those of financial institutions or commercial banks.

We want the people to realise that money-lending companies are legal, offer unlimited loans and do not demand many documents as is conditional for financial institutions or commercial banks, she said, adding that these companies had been operating since the Moneylenders and Pawnbrokers Division was established in 2007.





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:15 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adm7 at 12-1-2019 10:25 PM

Hahahahahahaha ntah apa la nak jadi dgn rakyat malaysia di bawah rejim pakatan haramjadah ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:25 PM | Show all posts
ahlong ahlong

ramai orang ingat kau jahat, rupannya ada gak orang ingat kau baik suka tolong orang kasi up bisnis kau

unlimited loans tarak pakai dokumen

bahahahaha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:27 PM | Show all posts
teringat kisah si adam (org kuat PKR ampang) disneyland beli rumah pinjam duit ahlong

500000 ribu tu

baikkan ahlong





Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
si zuraida ni tau tak apa xtvt behind ahlong bisnes tu???
makin jahanam msia dgn pee H nih
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 10:27 PM
teringat kisah si adam (org kuat PKR ampang) disneyland beli rumah pinjam duit ahlong

500000 ribu ...

Pg mn dh bdk tu skg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:51 PM | Show all posts



kerja dgn ahlong seumur hidup kut buat bayar hutang ahlong

kerja tampal poster ahlong kat semua dinding seluruh negara




Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape nak heran mahadet pun bole suci , apela sgt setakat ahlong tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:56 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 12-1-2019 10:55 PM
Ape nak heran mahadet pun bole suci , apela sgt setakat ahlong tu

heran tak heran

hutang ahlong tu, kau bayar la

kau nak lari mana??


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
geng ah long ni la byk bagi sumber kepada ph lagi2 kepada dap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:36 PM | Show all posts
memang celaka ahlong2 ni

lagi mau kasi up jenama semula pemakan2 riba ni semua





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:37 PM | Show all posts
tapikan, kita kena la sabar dgn ahlong ni

kalau tak, dikata kita tak beriman

dia sorang je yg beriman

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:38 PM | Show all posts
korang peminjam ahlong bila dah settle semua utang ikut janji, ahlong masih ancam mintak wang lagi

harap korang sabar je la, bayar je apa saja ahlong mintak, kalau tak, korang tarak iman

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:45 PM | Show all posts
taufan zuraidah







dahulu antologi komponen sastera komsas sekolah menengeh ada satu cerpan pasal Datin Zuraidah Tingkap
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah apa makcik ni cakap.

Banyak beza peminjam wang berlesen dengan ah long.

Satu ada lesen, satu lagi takda lesen.

Ingat semua orang senang-senang boleh buat pinjaman bank ke?

So wujudnya peminjam wang berlesen ni beri pilihan kepada orang yang memerlukan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:09 AM | Show all posts
cmf_king_kong replied at 13-1-2019 12:05 AM
Betul lah apa makcik ni cakap.

Banyak beza peminjam wang berlesen dengan ah long.

jgn tunjuk bodoh la


Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
johnlava replied at 13-1-2019 12:09 AM
jgn tunjuk bodoh la

Title pun misleading. Kurang-kurangkan lah bodoh tu. Kau tu melayu, buat keje bangang macam ni buat malu kaum melayu lain je.

Ke ko menyamar jadi melayu sebab setahu aku melayu takde berperangai macam kau ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:26 AM | Show all posts
cmf_king_kong replied at 13-1-2019 12:18 AM
Title pun misleading. Kurang-kurangkan lah bodoh tu. Kau tu melayu, buat keje bangang macam ni bua ...

jgn tunjuk bahlol la


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:27 AM | Show all posts
cmf_king_kong replied at 13-1-2019 12:18 AM
Title pun misleading. Kurang-kurangkan lah bodoh tu. Kau tu melayu, buat keje bangang macam ni bua ...

tak tunjuk bodoh kau tak sah ke??

tongong


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088393s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list