Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22280
View
228
Reply

Fazura dan penceramah agama

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-1-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Badigol at 13-1-2019 04:05 AM
fahdramli replied at 13-1-2019 03:10 AM
Indeed dan sangat betul, kalau nak tegur pun, x perlu kot guna socmed.tanya dan clarify kan betol2 ...


Bg I xslh pn tegur umum..tp biarlah sesuai dgn keadaan.cth nya kes sajat kes safiy yg tu boleh tgur umum dan tak mgaibkan sbb mmg sajat safiy tu terang terangan membuka aib sdri dan mmpersenda agama brulang kali....tp utk isu ni yg mn tgur bdsrkn headline yg mmg slh dan trus mjatuhkn hukuman D pd fattah itu agk kterlaluan.sdgkn PU blm tgk lgi aksi dlm video clip fazura tu. Hnya dsbbkn headline slh trus buat surat terbuka dmana satu mlysia baca dan mengherdik fatah mgheret ayh dan adk adk dia skali. Itu boleh jtuhkn maruah dia.

Yes..tguran tu bagus sbnrya utk myedarkn fatah (mmg kdg fatah pn perlu ditegur spya tdk lalai)....tp biarlah berhikmah..dan dtuju utk umum sbb smmgnya kita tahu cara hidup dan kerjaya artis tu mcm mana..tguran umum utk smua artis tnpa mention nama lagi bagus.(kerana ramai lagi artis yg myokong aksi aksi intim isteri dlm drama,isteri bpelukan dlm lakonan,aksi atas katil dan sbgainya,itu pn D juga)......

fans fatah melenting bkn sbb xboleh trima tguran,diorg backup bkn membabi buta..tp sbb isu fitnah putar belit headline dan trus jatuh hukuman pd fatah tnpa usul periksa...

Dan skrg pu tu still up bbrpa pos bash fattah....mcm tu ke cara nk berdakwah?mgajak org mencerca di komen membenci...ckup skdr stu surat terbuka smlm dan kita pn phm apa yg dia smpaikan..tp smpai skrg msih mmanjangkn isu ni mgajak org berbalah tntg isu yg pd awalnya adlh FITNAH HEADLINE dan melabel org sbg D secara umum adlh keterlaluan krna Ia bersifat peribadi.sdgkn jika org melabel ayh/suami kita dgn gelaran D pn kita terasa. D atau tak itu smua dia yg tggung dosa pahala.knpa smpai thp itu kita ingin mgira dosa pahala org.adkh gelaran D itu boleh menimbulkn keaiban yg bsr pd agama dan mendatangkn fitnah pd agama sperti kes murtad kes rasuah kes lgbt. I jahil agama jd I tanya..

(I bkn menegakkan bng basah dan tdk jg myokong fatah atau menolak dkwah ustaz..I hargai dan trima dakwah ustaz tu sbb ada yg btulnya.. tp I harap biarlah berhikmah..kita pn sng dan sedap je baca isinya dn mudah fhm).

Apapn..mungkin ada la hikmahnya utk fattah fazura..mana tahu boleh jd asbab utk brubah lebih baik.dan utk kita kita juga..sekian. #doayangbaikbaiku

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 13-1-2019 10:14 AM
OK watever.. ... Lots of luvvvv too dari bg mat.  Hehe ....

Hei...mat degem ko sama level dgn aku Tau
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:46 AM | Show all posts
To call a person dayus is so uncalled for, unless betul he did what he did. Aku mmg x suka ngan geng geng PU, perasan bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak.sgt apa pu kata tu betoi melopat laki b ini termasuk karat
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruk kayu laki bini kena basuh dgn pengomen kat ig,siap tag mak angkat dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Badigol replied at 13-1-2019 11:46 AM
Bg I xslh pn tegur umum..tp biarlah sesuai dgn keadaan.cth nya kes sajat kes safiy yg tu boleh tgu ...

Itu yg saya maksudkan, tegur secara umum rasanya tidakk mengundang fitnah. Kalau nak mention nama rasanya tsk perlu kot, lebih baik, dm fa terus dan mintak fa clarify kan sebelum pos di mana2 medsoc.  Sekian pendaapt saya,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
olaoli replied at 13-1-2019 11:46 AM
To call a person dayus is so uncalled for, unless betul he did what he did. Aku mmg x suka ngan geng ...

Betol lah, dayus tu rasanya besar tuduhan tu, kasar sangat. Nak berdakwah, kalau boleh gunalah perkataan yang baik2, baru lah orang respek.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Geng geng PU Daie ni serupa pengawas artis. Pantang isu artis sikit lajuuu nak menaip surat terbuka. Deme pun mendahagakan secebis fofuleriti kerrr
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Saman jela akhbar & pu tu. Suka suki menfitnah orang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg pu tu ckp...nape tkde org share...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 12-1-2019 06:10 PM
Nasib pu x tegur jgn bergaul dan menyokobg lgbt mau karat pakat report account ig pu ni.

Mau sampai tutup account pu tu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 press ni ske letak tajuk mngundang. Nk tarik pmbaca. Rasanya sllu je lopa kne dgn wartawan, lopa siap mention akhbar tu kt igs dia, tp lopa dikatakn tdk profesional. Nah...kne lak kt fazura.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sooooooo replied at 13-1-2019 01:50 PM
Kadang2 press ni ske letak tajuk mngundang. Nk tarik pmbaca. Rasanya sllu je lopa kne dgn wartawan,  ...

Akhbar tabloid mmg mcm tu. Mcm blog2 kadang2 tajuk tak jelas, klu tak hadam betol2 dan daaptkan sumber yang tepat, harus jugak kita sama2 terjebat peecaya pada benda yang tentu betul.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ler tugas org ahli agama menegur...in general teguran tu betul..at least ada org lain yg dpt iktibar udahh zaman med sos jadik kena lah peka dakwah dlm med sos...dakwah skrg luas..habih kang netizen yg nasihat..retis x dgr..tapi giteww lerr ustaz2 alim ulamak pun di caci maki sekarang..... arini meols mode tanah pdg pasir mekah ditumbuhi timbuhan yacchh...gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Emmmm this couple always mengundang. I suka je faz ni. Tapi sometimes dia yg mengundang provokasi. I tak stand on both side pon just watch while grab some pop corn.


Ps. Gmbr lofa terupload gmbr free hair ada kat ig makcik puaka..lol dunny that womennn  mcm2 hal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Emmmm this couple always mengundang. I suka je faz ni. Tapi sometimes dia yg mengundang provokasi. I tak stand on both side pon just watch while grab some pop corn.


Ps. Gmbr lofa terupload gmbr free hair ada kat ig makcik puaka..lol funny that womennn  mcm2 hal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Penunggang ugama sis..duk bukak insta 24 jam tggu retis buat salah so boleh bermujahadah meroyan sambil tangan kanan gosok janggut , tanggan kiri bersedapan..alimnya aku..lets hancurkan orang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusia ni tak dak siapa pun yang maksum, bila tak maksum tu tak bererti jgn buat salah, cuma dalam soal ni HM boh tajuk yg mengundang kontroversi, PU pulak, baca dan ambil kesempatan nak tegur yg silap tu i meant retis lah, tapi silapnya dia tak rujuk pada pihak yg dia nak tulis tu.. Jadi lah kontroversi. Tak salah menegur, tapi gunakan kata2 yg elok, doa yg elok2 supaya yang mai kat kita pun elok2. Rasanya perkataan dayus tu kasar, dan tak sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku raser ni gimik supaya org boleh tgk mv dier nk buktikan betulke tkder aksi sexy... skrg ni pun org dah kesian kan dier.. selagi tkde audio recording atau saman atas reporter tu, aku anggap mmg btl dier yg ckp pasal suami izin.. post statement pun sbb terkesan ngan PU bukan reporter yg belit.. fattzura fans sentiasa aku anggap bodoh.. percaya bulat bulat, tulis essay.. selalu guna istilah kesian fattzura untuk suruh org vote atau support artist.. daripada suruh kesiankan fattzura, lebih baik kesiankan org yg memerlukan..fans semua cuma kesiankan fattzura je bkn minat bakat. dari tahun lepas asyik berita kena fitnah je..berita nikah pun betul tapi dikatakan fitnah..ramai betul nk fitnah..pokok tak akan bergoyang klu tkde angin..ni aku kesiankan.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dgn komen ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109020s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list