JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
1561
View
73
Reply

[Pelbagai] Kaki Kipas

[Copy link]

Author: tulip_pink    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Apa pandangan korg psl kaki kipas kat tmpt keja or sebagainya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:50 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:50 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:57 AM | Show all posts
Kaki kipas ni memang ada je kat mana-mana. Kat tempat kerja, kat tempat belajar, semua sama je. Sebab apa ada kaki kipas? Sebab ada orang yang selfish, pikir nak lepaskan tengkuk sendiri je. Maka, kipas lah sehabis baik supaya dapat mendaki level lagi tinggi. Kadang tu bukan takat kipas dia bagi, siap air-cond lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:00 PM | Show all posts
hmmm..tapi kaki kipas la senang naik pangkat, dapat cemerlang/employee of the year..senang mc/EL/halfday boss tak pandang serong... tak reti kipas mmg la akan tertekan di tempat keja sampai la pencen

P/s: bukan kaki kipas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 01:35 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 14-1-2019 05:23 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:00 PM | Show all posts
i kerja company staff tak sampai 4 5..
ingatkan tak ada la kaki kipas..
rupanya wujud jua ye..
so tiap kali only beliau je nampak macam bekerja and others include me macam tak wujud dalam ofis..
but i amik pendekatan tak amik pusing pun..
beliau pun tak berani nak buli i sgt..
coz dia tau sapa boleh buat kerja sapa tak boleh buat kerja..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
koala^bintik replied at 14-1-2019 11:57 AM
Kaki kipas ni memang ada je kat mana-mana. Kat tempat kerja, kat tempat belajar, semua sama je. Seba ...

skrg pkai aircond klu nk cpt smpai ke puncak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 14-1-2019 12:00 PM
hmmm..tapi kaki kipas la senang naik pangkat, dapat cemerlang/employee of the year..senang mc/EL/hal ...

u n ai sama lah xreti nk kipas... buat keja sndiri kekadang sedih kita yg pnt2 buat keja org lain yg dpt pujian, skrg nie konsep ai sng jer ko nk sgt kena puji nk bos nmpk ko kan ko amik smua keja tue

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 14-1-2019 02:00 PM
i kerja company staff tak sampai 4 5..
ingatkan tak ada la kaki kipas..
rupanya wujud jua ye..

hahaha tau dia tkut nhan u kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:33 PM | Show all posts
nyampah dengan kaki kipas..dah la cepat lekat habuk..deep tak ayat i nih?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:48 PM | Show all posts
tulip_pink replied at 14-1-2019 02:21 PM
skrg pkai aircond klu nk cpt smpai ke puncak

lagi besar horse power, lagi cepat sampai ke puncak ye dak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
koala^bintik replied at 14-1-2019 02:48 PM
lagi besar horse power, lagi cepat sampai ke puncak ye dak

sejuk sgt nnt tkut deman jer
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:52 PM | Show all posts
What to do if xjadi kaki kipas bos xnmpk wei

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:32 PM | Show all posts
tulip_pink replied at 14-1-2019 02:23 PM
hahaha tau dia tkut nhan u kan

sebab i jenis melawan juga..
and i jenis macam mana pun kerja mesti siap..
so dia takde point sangat nak push i..
pastu kalau dia buat moody pun i buat bodoh je..
tak kuasa nak layan..
dia bebel i buat pekak buat kerja i sendiri..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaki kipas memang ada kat mana-mana pun kita kerja. Kalau dulu ai memang stress dengan office politic ni but now ai dah tak kisah dah. Dah immune. Malang sangatlah kalau dapat ketua yang termakan dengan kaki kipas ni tapi bagi ai selagi gaji ai tak terkacau dek kaki kipas ni biar lah dia penat mengipas boss hari-hari sampai ketibas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg menyampah dengan org jenis kaki kipas ni..biasa depan kita ckp lain bila depan bos kemain lagi..semua yg bos buat betul & anggukkan saje bos ckp
Nk nampakkan dia bagus,semua keje mengaku blh buat padahal dia srg org lain buat...dia ambik kredit.

P/s:x kuasa nk mengipas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada jer kt mana2 company org cmnie.. Malas wat keja tp bos syg sngt apa2x nampak dia jea bagus.. Malas ambil tahu wat sakit jiwa jea.. Wat keja sendiri dh.. Tp ada masa rs mcm kena buli jea ke sbb saya nie mls nk bising dan gaduh2x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 15-1-2019 10:04 AM

Ai suka dikipas taw. Nyaman aja. Pekerja mesti sanggup apa saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaki kipas biasanya akan naik dlu
Walaupn lagi junior, akan cantas kenaikan pangkat chuols

For me, i xredha kalau hak i diambil pd y bukan berhak
Go ahead naik pangkat, balasan tu hado

Untuk jadi seorang kaki kipas, not me
Iols xpandai nk menjilat, xsuke hipokrit atas kepentingan sndiri

Iols rebel, fighter dlm company
Fight for union n benefits to all
Xsama mcm si tukang kipas y fight untuk diri dia sorg je

Andainya forumers sekalian berhajat nak jadi kaki kipas
Go live ur life in hipocrisy dan mcm justin timberlake slalu cakap

What goes around comes around
Yeah. Cry me a riber oh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049642s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list