JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
902
View
42
Reply

[Pelbagai] Kaki Kipas

[Copy link]

Author: tulip_pink    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Apa pandangan korg psl kaki kipas kat tmpt keja or sebagainya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:50 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:50 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:57 AM | Show all posts
Kaki kipas ni memang ada je kat mana-mana. Kat tempat kerja, kat tempat belajar, semua sama je. Sebab apa ada kaki kipas? Sebab ada orang yang selfish, pikir nak lepaskan tengkuk sendiri je. Maka, kipas lah sehabis baik supaya dapat mendaki level lagi tinggi. Kadang tu bukan takat kipas dia bagi, siap air-cond lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:00 PM | Show all posts
hmmm..tapi kaki kipas la senang naik pangkat, dapat cemerlang/employee of the year..senang mc/EL/halfday boss tak pandang serong... tak reti kipas mmg la akan tertekan di tempat keja sampai la pencen

P/s: bukan kaki kipas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 01:35 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 14-1-2019 05:23 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:00 PM | Show all posts
i kerja company staff tak sampai 4 5..
ingatkan tak ada la kaki kipas..
rupanya wujud jua ye..
so tiap kali only beliau je nampak macam bekerja and others include me macam tak wujud dalam ofis..
but i amik pendekatan tak amik pusing pun..
beliau pun tak berani nak buli i sgt..
coz dia tau sapa boleh buat kerja sapa tak boleh buat kerja..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
koala^bintik replied at 14-1-2019 11:57 AM
Kaki kipas ni memang ada je kat mana-mana. Kat tempat kerja, kat tempat belajar, semua sama je. Seba ...

skrg pkai aircond klu nk cpt smpai ke puncak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 14-1-2019 12:00 PM
hmmm..tapi kaki kipas la senang naik pangkat, dapat cemerlang/employee of the year..senang mc/EL/hal ...

u n ai sama lah xreti nk kipas... buat keja sndiri kekadang sedih kita yg pnt2 buat keja org lain yg dpt pujian, skrg nie konsep ai sng jer ko nk sgt kena puji nk bos nmpk ko kan ko amik smua keja tue

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 14-1-2019 02:00 PM
i kerja company staff tak sampai 4 5..
ingatkan tak ada la kaki kipas..
rupanya wujud jua ye..

hahaha tau dia tkut nhan u kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:33 PM | Show all posts
nyampah dengan kaki kipas..dah la cepat lekat habuk..deep tak ayat i nih?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:48 PM | Show all posts
tulip_pink replied at 14-1-2019 02:21 PM
skrg pkai aircond klu nk cpt smpai ke puncak

lagi besar horse power, lagi cepat sampai ke puncak ye dak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
koala^bintik replied at 14-1-2019 02:48 PM
lagi besar horse power, lagi cepat sampai ke puncak ye dak

sejuk sgt nnt tkut deman jer
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:52 PM | Show all posts
What to do if xjadi kaki kipas bos xnmpk wei

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:32 PM | Show all posts
tulip_pink replied at 14-1-2019 02:23 PM
hahaha tau dia tkut nhan u kan

sebab i jenis melawan juga..
and i jenis macam mana pun kerja mesti siap..
so dia takde point sangat nak push i..
pastu kalau dia buat moody pun i buat bodoh je..
tak kuasa nak layan..
dia bebel i buat pekak buat kerja i sendiri..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaki kipas memang ada kat mana-mana pun kita kerja. Kalau dulu ai memang stress dengan office politic ni but now ai dah tak kisah dah. Dah immune. Malang sangatlah kalau dapat ketua yang termakan dengan kaki kipas ni tapi bagi ai selagi gaji ai tak terkacau dek kaki kipas ni biar lah dia penat mengipas boss hari-hari sampai ketibas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg menyampah dengan org jenis kaki kipas ni..biasa depan kita ckp lain bila depan bos kemain lagi..semua yg bos buat betul & anggukkan saje bos ckp
Nk nampakkan dia bagus,semua keje mengaku blh buat padahal dia srg org lain buat...dia ambik kredit.

P/s:x kuasa nk mengipas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada jer kt mana2 company org cmnie.. Malas wat keja tp bos syg sngt apa2x nampak dia jea bagus.. Malas ambil tahu wat sakit jiwa jea.. Wat keja sendiri dh.. Tp ada masa rs mcm kena buli jea ke sbb saya nie mls nk bising dan gaduh2x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 15-1-2019 10:04 AM

Ai suka dikipas taw. Nyaman aja. Pekerja mesti sanggup apa saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaki kipas biasanya akan naik dlu
Walaupn lagi junior, akan cantas kenaikan pangkat chuols

For me, i xredha kalau hak i diambil pd y bukan berhak
Go ahead naik pangkat, balasan tu hado

Untuk jadi seorang kaki kipas, not me
Iols xpandai nk menjilat, xsuke hipokrit atas kepentingan sndiri

Iols rebel, fighter dlm company
Fight for union n benefits to all
Xsama mcm si tukang kipas y fight untuk diri dia sorg je

Andainya forumers sekalian berhajat nak jadi kaki kipas
Go live ur life in hipocrisy dan mcm justin timberlake slalu cakap

What goes around comes around
Yeah. Cry me a riber oh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:17 PM | Show all posts
kaki kipas ni normal mesti ada kt sume company

tp i ok je yg kipas2 tu buat keje.. kalau x buat keje tu mmg rasa nak cepuk je..kipas2, dia pny sembang sampai level atas pn dengar

i jenis diam n buat keje sendiri je.. nk naik ke apa ke i rela berdiri atas kaki sendiri.. kalau nak naikkan bagus kalau x naik xpe..i cari keje lain..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:28 PM | Show all posts
Iols bukan kaki kipas.. n serata kerja i pergi i tak pernah dikategori favorite staff. hahahaha
sebab i tersangat kuat rebel.. bukan sebab nak tunjuk kita bagus. tapi sebab nak tunjuk boss bukan boleh sewenang2 nak buli staff and org terpaksa takut..

kalau takde staff yang bekerja tentu2 company takkan maju.. bagi saja hak sama rata dengan semua pekerja.. bos pun jangan la cepat terpedaya dgn kaki kipas ni.. sebab kaki kipas ni rosakkan integriti dlm bekerja.. you're truly toxic!

i tahu siapa yg jadi favorite tu sama dia suka kipas bos atau terlalu tunduk dgn boss nak kan something yang org lain susah dapat bukan semata-mata kipas kosong...
Sama ada bos betul sayang u  sbb pandai kipas dia or sbb appreciate kerja u atau cuma nak jadi kaki buli pada orang bawahan.. walhal banyak cara lain kita boleh show respect and redeem our responsibility..

salah satu contoh...
i takkan membuta tuli akan stay office utk OT (kerja amal) semata mata nak tunjuk i bagus kerja balik lambat2. sorry . i dtg kerja awal i will go back on time. bos byk kali tegur i to stay longer office after habis waktu kerja i will say no as long as dibayar..nampak simple tapi kalau kita tak ambil pusingg bos akan buli dan buli... mana kaki kipas mmg merelakan bos nak buat apa je.. pastu mula la boss compare compare kita.. betapa rebelnya aku masa kerja... bos pun fedup kihkihhh

#kakikipasyouretoxic

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
i sejenis yg bos xbape nk suka sgt kuat melawan if i rasa i betul.. mostly yg kaki kipas nie i tgk bab bercakap mmg pandai citer semua A tapi bab keja mmg ke gaung lah cara keja

i punya prinsip i buat keja i u buat keja u.. i xkacau hidup u so u jgn kacau hidup i settle

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaki kipas ni, kalau xde knowledge sangat pun xpe. Kebanyakannya memang cepat naik pangkat sebab PR dia sangat bagus. Senang citer sweet talker lah. Baik2 dengan bos, kalau bos whatsapp cepat2 reply or mencelah. Kena standout sikit. Steal the limelight gitchew.

Actually deyols ni bukannya pandai buat keja pun, let say kaki bodek tu ada tu background housekeeping tapi handle electrical. Dah xde knowledge tu, nak buat decision making pun takut. Kalau salah kena condemn. Last2 kena tanya supervisor or staff bwh2. Lepas tu decision making dia ikut apa yg staff dia cakap. Lepastu bagitau bos lah itu decision dia. Bos pun percaya. Performance appraisal pun dapat high rating lah from the bos. Haha.

Very pathetic. Itulah realiti kehidupan. Ada banyak versi karakter kaki kipas ni. #bukaniolsokay

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 03:18 PM | Show all posts
kaki kipas ni ada banyak jenis. kalau kipas jenis buat kerja dan kipas hanya untuk diri sendiri tu ok la. tapi kalo mengipas tapi tak pandai buat kerja tapi menjahanamkan orang lain mmg sakit hati. ada ja org camni. nak take credits daripada kerja orang lain. yang mengipas nak menonjolkan diri ada gak. dah target nak naik cepat. eee tak suka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057771s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list