JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1959
View
136
Reply

[Pelbagai] Gembirakan Hati Ibu dan Ayah

[Copy link]

Author: KILL_NANCY       Show all posts   Read mode

Post time 14-1-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Al-fatihah diiringi doa2 untuk kedua ibubapa yang sudah dijemput pulang ke Ramahtullah.

19 January 1982 arwah ayah
10 January 2004 arway ibu

Semoga berbahagia di Sana.  Aamiin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 14-1-2019 01:21 PM
Since i anak sulong, 1st thing yg i buat dan itulah harapan my parents.. Lps ada degree, carilah kej ...

Curlasst sistur..... moga sentiasa mora rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sarajevo replied at 14-1-2019 03:03 PM
Al-fatihah diiringi doa2 untuk kedua ibubapa yang sudah dijemput pulang ke Ramahtullah.

19 Januar ...

Smoga aruah ayahanda dan bonda sarajevo aman dan damai di sana...

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-1-2019 01:41 PM
dalam proses nak hadiahkan abah mak kereta. mohon doakan kaka murah rezeki

Didoakan agar tercapai hasrat sistur itu....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:30 PM | Show all posts
masa remaja dulu kerap jugak melawan terutama mak..biasalah jiwa muda..bila dah jadi ibu ni lebih memahami dan menghargai mak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-1-2019 12:22 PM
@noor2

Kaka ingin menghadiahkan abah seekor kucing mahal jika kucing dia mati satu hari nanti. ......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan berdengki dengan adik beradik lain sekiranya kita yang ditugaskan jaga ibubapa. Kita tak tahu mungkin kerana kita yang jaga, itu asbab untuk kita pergi ke syurga. Ini yang selalu sis pegang....kadang terdetik juga dalam hati, kenapa emak hanya nak duduk rumah kita. Taknak bergilir langsung. Kalau tak rumah Kita, dia balik Kampung. Tak terasa ke adik atau kakak sebab mak selalu beralasan bila diajak bertandang ke rumah mereka. Tapi, bila dengar ustaz ceramah.....baru terasa aman. Ada sebab kenapa Allah pilih kita ....mungkin Kita yang paling banyak dosa pada ibubapa, mungkin kerana Allah nak jadikan asbab untuk kita.ke syurga, mungkin Allah nak kita yang terakhir mengajar ibubapa mengucap.....Allah, banyak hikmah yang kita tak tahu. Jadi, bersyukurlah kalau kita jadi insan terpilih. Jangan banyak soal....jangan berdengki, jangan terasa terbeban ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
bianglala replied at 14-1-2019 12:51 PM
sedang melaksanakannya. duduk dengan emak bapak. jadi tanggungjawab kitalah nak beli barang keperl ...

thanks bianglala.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 14-1-2019 01:01 PM
Thank u tag. Tiada apa yang lebih menggembirakan parents bila kita hidup baik2 saja. Sekarang duduk  ...

welcome kak pah pah pelepah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 14-1-2019 01:15 PM
Sedih ah tred ni.meols dh lm xblik kg

takpe tuntutan kerja sis.call jangan lupa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 14-1-2019 01:19 PM
Telah melaksanakannya. Bukan tak mahu jaga tapi empunya badan tak mahu di jaga.  Rumit bila melibatk ...

betul.kadang2 bawa kat rumah kita, dia dah rimas.tak selesa.yang penting jangan lupakan diorang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 14-1-2019 01:21 PM
Since i anak sulong, 1st thing yg i buat dan itulah harapan my parents.. Lps ada degree, carilah kej ...

thanks farlis share.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-1-2019 01:41 PM
dalam proses nak hadiahkan abah mak kereta. mohon doakan kaka murah rezeki

ameennn  saya doakan kaka insya Allah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 14-1-2019 01:52 PM
betul tu mak ayah kadang bukan nak sangat duit kita
cukup dia nampak muka kita happy sihat takda ma ...

thanks fixit.perkongsian yang bagus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 14-1-2019 02:36 PM
Pokchik ... mak dah aruah 21 tahun dulu...Ayah masih ada...masih kuat dan sihat 74 tahun usia di ...

thanks pokchik.jangan pernah lupa pada arwah ibu tu ya

memang ngam lak pokchik jadi anak sulung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Shebum5885 replied at 14-1-2019 02:47 PM
Sedang melaksanakan apa yg ummi pinta. Sbb ummi kena mini stroke. Doakan ummi sy sihat sentiasa.

insya Allah kami doakan ya.semoga ibu awak sembuh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 14-1-2019 02:50 PM
Tak logik la kerja guna cangkul berpeluh gitu, buatla watak naik mrt kerja kuli kat office, kemudian ...

thanks lagubestbest.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 14-1-2019 03:31 PM
Kaka ingin menghadiahkan abah seekor kucing mahal jika kucing dia mati satu hari nanti. ......

semoga tercapai niat kak noor tu ya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by DeeHanania at 14-1-2019 06:28 PM

kita lak Arwah Ayah dah lama meninggal (1994)
jadik yer Mak tinggal sengsorang kat Melaka wlpn Adik no 2 tinggal x jauh dari umah Mak
Orgtua nie kalo anak2 balik satu keceriaan buat diaorg,
Lebih2 air tangan Mak
Bertambah2 makan yer...
bila dah jadik Ibu kepada anak2
seiring peningkatan usia,
Baru kita paham erti pengorbanan seorg yg bernama ayah&ibu,
hatta anak2 dah besar panjang
Semoga diberikan usia yg panjang buat Mak kita yang ke 60tahun tuk bulan Mac nie&
jugak buat ibubapa forumer yang lain jgak
Keberkatan dari orangtua itu penting buat seorg anak,
Sebelum orgtua kita menutup mata...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 14-1-2019 03:10 PM
Curlasst sistur..... moga sentiasa mora rezeki

Aminnn pokcik. Moga pokcik pun dimurahkan rezeki jua. Untung pokcik, byk tpt mencurah kasih syg. Moga aman2 smpi akhir hayat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-1-2019 03:54 PM
semoga tercapai niat kak noor tu ya.

Terima kasih....abah mmg suka sangat kucing. ...dari kaka kecik sampai sekarang kucing dia sentiasa ada  (yang mati bertukar baru)...dia x boleh hidup tanpa kucing....kucing tidur satu katil dengan dia dan mak. .hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:10 PM | Show all posts
Rindu kat arwah Abah.. tak sempat nak balas jasa Abah... Abah pun tak sempat nak tengok saya membesar dan tengok kejayaan saya... Al-Fatihah utk Abah..

Tapi syukur, Allah masih pinjamkan Mak yang selalu ada disisi dan depan mata hingga harini... Terima kasih mak jadi Abah dan Ibu dalam satu masa.. mak mmg idola sepanjang hayat saya... saya sendiri kagum mak boleh setabah tu. Semoga mak sentiasa dikurniakan kebahagiaan dan kesihatan... Doakan kami sekeluarga dapat tunai haji dan umrah satu keluarga sama-sama kerana itulah hajat mak saya sejak dua menjak ni. Moga urusan kami sekeluarga di permudahkan.. Sayang Mak dan Abah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:18 PM | Show all posts
sis dulu masa gaji kecik mampu kasi rm50 jer sebulan. Kalau raya tolong beli barang sikit2. Sekarang ni dah mampu kasi banyak sikit tp dah disuruh order barang dalam goshop x pun cj wow shop plakk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 14-1-2019 08:23 AM
KILL_NANCY replied at 14-1-2019 04:23 AM
@adila39


Tq tag.

I suka topik ni. Since i rapat dgn my dad and mum.

I plan nak mereka lead a comfortable life. Haji nx yr. Trip kemana mana both of them. Xperlu risaukan i or anak anak.

I think we sbg anak buat benda baik dah cukup bahagiakan mak pak kita.

Pada yg masih jadi anak yg dibawah ayah and mak... Behave and be good la.

I rasa im in the midst of doing that fix thing for sake of my ayah mama.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:49 PM | Show all posts
PristineOne replied at 14-1-2019 03:13 PM
Didoakan agar tercapai hasrat sistur itu....

terima kasih en. komando paskal pristine one moga kita dapat berbakti hidup kepada orang tua kita sama ada masih hidup atau tiada.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050175s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list