JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2381
View
150
Reply

[Pelbagai] Gembirakan Hati Ibu dan Ayah

[Copy link]

Author: KILL_NANCY       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 14-1-2019 01:19 PM
Telah melaksanakannya. Bukan tak mahu jaga tapi empunya badan tak mahu di jaga.  Rumit bila melibatk ...

betul.kadang2 bawa kat rumah kita, dia dah rimas.tak selesa.yang penting jangan lupakan diorang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 14-1-2019 01:21 PM
Since i anak sulong, 1st thing yg i buat dan itulah harapan my parents.. Lps ada degree, carilah kej ...

thanks farlis share.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-1-2019 01:41 PM
dalam proses nak hadiahkan abah mak kereta. mohon doakan kaka murah rezeki

ameennn  saya doakan kaka insya Allah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 14-1-2019 01:52 PM
betul tu mak ayah kadang bukan nak sangat duit kita
cukup dia nampak muka kita happy sihat takda ma ...

thanks fixit.perkongsian yang bagus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 14-1-2019 02:36 PM
Pokchik ... mak dah aruah 21 tahun dulu...Ayah masih ada...masih kuat dan sihat 74 tahun usia di ...

thanks pokchik.jangan pernah lupa pada arwah ibu tu ya

memang ngam lak pokchik jadi anak sulung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Shebum5885 replied at 14-1-2019 02:47 PM
Sedang melaksanakan apa yg ummi pinta. Sbb ummi kena mini stroke. Doakan ummi sy sihat sentiasa.

insya Allah kami doakan ya.semoga ibu awak sembuh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 14-1-2019 02:50 PM
Tak logik la kerja guna cangkul berpeluh gitu, buatla watak naik mrt kerja kuli kat office, kemudian ...

thanks lagubestbest.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 14-1-2019 03:31 PM
Kaka ingin menghadiahkan abah seekor kucing mahal jika kucing dia mati satu hari nanti. ......

semoga tercapai niat kak noor tu ya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by DeeHanania at 14-1-2019 06:28 PM

kita lak Arwah Ayah dah lama meninggal (1994)
jadik yer Mak tinggal sengsorang kat Melaka wlpn Adik no 2 tinggal x jauh dari umah Mak
Orgtua nie kalo anak2 balik satu keceriaan buat diaorg,
Lebih2 air tangan Mak
Bertambah2 makan yer...
bila dah jadik Ibu kepada anak2
seiring peningkatan usia,
Baru kita paham erti pengorbanan seorg yg bernama ayah&ibu,
hatta anak2 dah besar panjang
Semoga diberikan usia yg panjang buat Mak kita yang ke 60tahun tuk bulan Mac nie&
jugak buat ibubapa forumer yang lain jgak
Keberkatan dari orangtua itu penting buat seorg anak,
Sebelum orgtua kita menutup mata...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 14-1-2019 03:10 PM
Curlasst sistur..... moga sentiasa mora rezeki

Aminnn pokcik. Moga pokcik pun dimurahkan rezeki jua. Untung pokcik, byk tpt mencurah kasih syg. Moga aman2 smpi akhir hayat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-1-2019 03:54 PM
semoga tercapai niat kak noor tu ya.

Terima kasih....abah mmg suka sangat kucing. ...dari kaka kecik sampai sekarang kucing dia sentiasa ada  (yang mati bertukar baru)...dia x boleh hidup tanpa kucing....kucing tidur satu katil dengan dia dan mak. .hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:10 PM | Show all posts
Rindu kat arwah Abah.. tak sempat nak balas jasa Abah... Abah pun tak sempat nak tengok saya membesar dan tengok kejayaan saya... Al-Fatihah utk Abah..

Tapi syukur, Allah masih pinjamkan Mak yang selalu ada disisi dan depan mata hingga harini... Terima kasih mak jadi Abah dan Ibu dalam satu masa.. mak mmg idola sepanjang hayat saya... saya sendiri kagum mak boleh setabah tu. Semoga mak sentiasa dikurniakan kebahagiaan dan kesihatan... Doakan kami sekeluarga dapat tunai haji dan umrah satu keluarga sama-sama kerana itulah hajat mak saya sejak dua menjak ni. Moga urusan kami sekeluarga di permudahkan.. Sayang Mak dan Abah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:18 PM | Show all posts
sis dulu masa gaji kecik mampu kasi rm50 jer sebulan. Kalau raya tolong beli barang sikit2. Sekarang ni dah mampu kasi banyak sikit tp dah disuruh order barang dalam goshop x pun cj wow shop plakk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 14-1-2019 08:23 AM
KILL_NANCY replied at 14-1-2019 04:23 AM
@adila39


Tq tag.

I suka topik ni. Since i rapat dgn my dad and mum.

I plan nak mereka lead a comfortable life. Haji nx yr. Trip kemana mana both of them. Xperlu risaukan i or anak anak.

I think we sbg anak buat benda baik dah cukup bahagiakan mak pak kita.

Pada yg masih jadi anak yg dibawah ayah and mak... Behave and be good la.

I rasa im in the midst of doing that fix thing for sake of my ayah mama.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:49 PM | Show all posts
PristineOne replied at 14-1-2019 03:13 PM
Didoakan agar tercapai hasrat sistur itu....

terima kasih en. komando paskal pristine one moga kita dapat berbakti hidup kepada orang tua kita sama ada masih hidup atau tiada.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bahagiakan ibu bapa. spent time ngan diaorg
if ada rezeki lebih nk bawa diaorg tunai kan haji pastu bawa gi melancong

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 04:51 PM | Show all posts
adila39 replied at 14-1-2019 04:22 PM
Tq tag.

I suka topik ni. Since i rapat dgn my dad and mum.

work hard play hard. the ever most expensive valuable thing in life, when someone we love and sacrify most , always smile and happy ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya banyak budak2 muda zaman skrg tak malu nk mintak duit kat mak bapak, ada pernah case org bank cerita ada bapak buat personal loan, konon anak nak bayar duit belajar uni, rupanya pakai duit tu dating ngan awek

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling tak blah, budak uni kahwin kat Thai, konon nk elak dosa, tapiiii selalunya yg kahwin kat Thai ni tak berkat, banyak lepas kawin ada anak laki ceraikan, baliklah kampung kendong anak dgn degree pun tak dr sbb failed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 06:47 PM | Show all posts
Dua-dua dah tiada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051039s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list