JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
1312
View
95
Reply

[Pelbagai] Apa memori yang paling dirindui?

[Copy link]

Author: kepochi26       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2019 11:46 AM | Show all posts |Read mode
Bila orang tanya apa memori yang paling di rindui, aku akan cakap memori masa kt uni dulu sbb aku enjoy sj dgn kwn2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:48 AM | Show all posts
memori dengan kedua parents...sebab dah tiada kedua-duanya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:48 AM | Show all posts
memori masa kanak2 di tahun 80an 90an..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 11:50 AM | Show all posts
seribulan replied at 15-1-2019 11:48 AM
memori dengan kedua parents...sebab dah tiada kedua-duanya...

be strong mod!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:56 AM | Show all posts
memori kanak-kanak...zaman sekolah rendah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 12:10 PM | Show all posts
memori xde handphone and all social media so always rindu ngn sepupu sepapat n pakcik makcik..
nowadays xrs da nikmat perjumpaan sbb hr2 jumap dlm whatsapp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:31 PM | Show all posts
of course memori masa kanak2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-1-2019 11:48 AM
memori dengan kedua parents...sebab dah tiada kedua-duanya...

My condolences @seribulan.
Be strong and just think of happy memories with them. They will be alive as long as you remember them .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
memori dengan arwah ibu i. (Alfatihah). tahun ni masuk 5 tahun my mom pergi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Memori terindah saya ialah ketika di sekolah rendah. Bangun pagi berkejut, pergi sekolah berhantar. Tak sabar tunggu waktu rehat sebab nak main lompat getah or chup tiang or galah panjang. Darjah 4-6 jadi pengawas, sesiapa yang jadi musuh habis I tulis nama dalam buku hahaha! Kecik-kecik lagi dah salahguna kuasa.
Semasa darjah 6, terpilih masuk kumpulan muzik buat persembahan depan Yamtuan semasa hari jadinya. Dapatlah naik bas jalan jauh sikit dengan kawan-kawan.

Best! Hidup happy sentiasa, tak perlu risau nak cari duit untuk bayar bill. Risau kalau kerja rumah tak sempat buat je. I miss those days. Pure and simple.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Memori zaman childhood. Kecik2 best growing up.
Tgk cartoon, pergi sekolah tak yah fikir nak bayar bill la apa la. Kecik2 suci je fikiran tak tau tipu. Dah tu takda gadget, social media. Main2 pun dgn Barbie doll, masak2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:14 PM | Show all posts
Memori zaman kanak-kanak, balik sekolah basah lencun kena hujan. Kaki bersalut tanah sebab berkaki ayam berjalan balik rumah. Kasut sekolah simpan dlm beg, sayang  punya pasal.

Berbasikal dgn kawan-kawan sekeliling kampung. Pastu kena kejar dgn ayam belanda, angsa la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik ke zaman kanak2, tak yah fikir apa2. Semua org buat kan, pj sekolah balik sekolah then pi main.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:32 PM | Show all posts
ramai yang rindukan zaman kanak2..takde pun yang rindu zaman bercinta..hihi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:51 PM | Show all posts
sama mcm org lain share,memori zaman kanak2 dengan mak,walaupun tak kenal ayah tp i wish ayah masih hidup masai membesar..haihhh menitik jugak airmata ni.
dan jgak memori dgn arwah anak..

utk yg masih ada parents and baby girl..u re so lucky!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kita tulis surat.... Sejenis rajin mengarang surat. Tolong tulis surat untuk tok pada pak saudara..... Hahaha,  minta duit belanja,  tulis surat pada arwah abah.... Sebab mak bercerai dengan abah, jadi satu kebiasaan  tulis surat minta duit lebih,  terutama masa nak buka sekolah dan hari raya.... Tulis surat untuk kekasih cinta monyet..... Tulis surat tanpa nama kat musuh.. Hahaha,  kantoi sebab kenal tulisan....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 03:37 PM | Show all posts
Rindu zaman sekolah rendah
Pegi sekolah pakai pinafore rambut ponytail
Masa tu dah pandai berhairstyle and saing rambut sape paling cun, ada yang short bob, ada yang ponytail, ada yang braids

Most memorable subjects
1. Music - sbb cikgunya garang tapi sbb minat tadahkan je telinga haha
2. PJ - tutup tingkap nako yang frosted and textured tu then tukar baju dalam kelas (all girls ya, dont worry)..riuh sungguh! Then bila dah habis, dengan badan semua berpeluh tukar semula baju kat situ , boleh imagine ya hahaha! Sapa cikgu yang mengajar after PJ hours harus la hidung kembang kempis je even nako dah dibuka
3. Arts - cikgunya lemah lembut, suka pilih my artwork letak kat board hehe

Jiwa carefree je, pegi UPSR pun blur2 hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 03:39 PM | Show all posts
Memori indah dpt naik motor kapchai dengan arwah ayah..blki sekolah ayah tunggu bawah pokok dengan senyuman paling manis... Rindu arwah ayah... Moga damai disana

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Memori zaman kanak-kanak. Tak payah fikir masalah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:24 PM | Show all posts
memori zaman kanak2..main aci kejar, aci duduk, konda kondi, zero point, rounders..pastu petang2 tengok tv drama jepun maero attack, miss comet..oshin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:39 PM | Show all posts
memori ketika bercuti di US..
walaupun dah lama berlalu tapi
kenangan akan terus terpahat..

tq babah & mama for the trip..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu memori bersama dgn arwah mak. Makan sama, gosip sama-sama, shopping bersama. Macam BFF. Miss you mak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Memori kanak2.. keluar main petang2 aktiviti wajib...
Macam2 aktiviti dulu..ahhh kenangan sungguh!!
How i wish boleh putar kembali masa..huhuuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Memori sambut raya masa kecik2 jgk!
Pusing satu kampung nk g kutip duit, masing2 dgn bag sling kecik2 tomey hahaha org kmpung semua baik2 .. bg makan, dpt duit.. pastu kira sama2 duit.. bangga oo dpt byk duit raya.. bestnya zaman kecik2 dedulu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
1) jumpa sepupu seronok
2) makan dalam dulang ramai2
3)/makan durian sampai muntah Sekarang bercatu sbb mahal
4) air perigi air kolah yg sejuk
5) panjat pokok main lopak pasir angsa itik tanpa risau kencing tikus Dan penyakit bahaya lain
6) sayur kampung banyak bersepah2 skrg beli dah mahal
7) jemur kasut bawah petiais
8) pergi pantai seluk pasir jumpa remis lokan berbaldi2 skrg x dpt
9) pergi menjala mengail dapat ikan byk skrg susah dapat
10) mercun Dan bunga api 2 beg
11)selalu takut2 hantu jika jalan mlm skrg takut perompak
12) majalah ujang gila2 newspaper buku Enid blyton siri salma Conan
13) menonton TV sangat teruja, nyanyi 2 TV series Dan drama yg best. Zaman skrg kurang best
14) film hantu fredie sangat seram

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052248s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list