JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
1389
View
96
Reply

[Pelbagai] Apa memori yang paling dirindui?

[Copy link]

Author: kepochi26    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2019 11:08 PM | Show all posts
memori dgn geng, jalan3.. sekarang semua d busy dgn life...kerja, husband n anak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling best tentulah masa kecik..duduk kg zmn dulu wp kurang mkn tp terlebih kasih sayang. mlm2 rumah pasang lampu gas, dgr radio bangsawan di udara sambil membayangkan watak2 tu di awan..nakal nak rak, yg orgtua tegah tu yg best mcm curi2 g mandi sungai. Mkn dlm dulang ramai2 senang cuci tp lauk kena sorok dlm nasi nanti ada yg curi..hahaha..buat pondok, main pondok2..main kawen2 kena jgn bising klu orgtua dgr kena belasah..hahaha..panjat pokok, kejar ayam itik..mcm2..

Lepas tu yg seronok bila masuk U sbb terlepas dr undang2 dok zmn asrama dan terlepas dr kawalan orgtua..xde dgr bebel2 lagi..aman dunia..kikikik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 15-1-2019 02:32 PM
ramai yang rindukan zaman kanak2..takde pun yang rindu zaman bercinta..hihi..

Masa bercinta zaman sengkek xde yg best sgt..mkn nasi bajet jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
semua memori zaman kanak2 sebab zaman ni lah paling takde masalah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:09 AM | Show all posts
None68 replied at 10-2-2019 11:49 PM
Masa bercinta zaman sengkek xde yg best sgt..mkn nasi bajet jer

haha...takpun sebab bercinta dgn org lain, kawin dgn org lain...ahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:09 AM | Show all posts
Zaman carefree masa kanak-kanak and moments berkumpul with arwah ahli keluarga (complete set).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 11-2-2019 10:09 AM
haha...takpun sebab bercinta dgn org lain, kawin dgn org lain...ahaha

Bercinta ngan orang lain
Bertunang ngan orang lain
Kawen ngan orang lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:08 PM | Show all posts
memori paling dirindui..
memori pregnant kan anak i..
sebab lepas tu, bertahun mencuba, masih belum ada rezeki.
so i betul2 rindu moment masa pregnant.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyakkkk terutama moment sebelum kawin dulu mmg berjiwa riang ria betul..tapi antara banyak2 yang paling indah sangat tu
moment waktu pregnant kedua2 anak perempuan aku..walaupun menahan morning sickness yang hazabedah tp happy bila kenang semula saat2 tu..masa preggy anak kedua siap buat jurnal lg simpan dlm notes kt henpon. Kelako bila baca balik..
Pastukan lg satu moment masa keje kat Jepun.. rindunya kt Jepun...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:14 PM | Show all posts
None68 replied at 11-2-2019 12:56 PM
Bercinta ngan orang lain
Bertunang ngan orang lain
Kawen ngan orang lain

hahaha...betoi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:43 PM | Show all posts

pada aku... memori bersama dgn ahli keluarga/rakan2 yg telah meninggalkan kita dahulu......

inilah memori yg terindah serta wajar dikenangkan.....sebab kita tak bole ulang dah memori2 yang lalu tu lgi.....

bkn apa.....rindu zaman uni sebagai contohnya....still bole kot contact dorang ajak membawang.....tp kalu dgn mereka2 yg telah pergi.....kenangan tinggal kenangan.

bapak......kalau aku tau kau akan tgglkan aku dlu....pasti setiap kali kau lafazkan kata2 pesanan itu, akan ku dengar dan hayatinya sebaik mungkin......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 11-2-2019 04:14 PM
hahaha...betoi..

Nasib baik x nikah ngan orang lain
Beranak pun dengan orang lain
Ber bin/binti ngan orang lain
Aiyomaaa aiyopaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
rasanya zaman u dl la kot. bebas je sana sini. msk kelas pon ada time pg, kdg ptg. time jgk la zaman bercinta sguh2. haha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
memori masa masih sekolah kan adk beradik still kumpul sesama..memori ms merantau jauh2 nak g sambung belajar..kawan baru best sgt..
memori ms couple2 dl...skandal2 hhahaha
memori ms d alam pekerjaan...berkahwin..mengandung..melahirkan...plg penting memori bl dgn parents....nikmat yg plg d rindui

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 06:18 AM | Show all posts
Sekolah menengah, tingkatan 4. Memori? Terlampau byk. Sweet 16 lah kata kan. Ada gf (yang paling aku sayang) skrang ni dah jadi ex laa. Masa tu juga bilik aku mmg jadi tumpuan budak budak melepak, ada ps2 ada pc+internet, katil besar. Penah sekali tu smpai 8-10 orang melepak main ps2. Mmg riuh.

Polisi paling pnting ialah tak ada porn dan dadah dibenarkan dalam bilik aku, yang mana bgi aku sgt penting. Kau byangkan la klu mak bapa kau tahu kau buat bnde2 tak berfaedah tu, mmg kene perintah berkurung. Yang paling tak syok kene basuh dgn tokwan. Jadi kepercayaan keluarga itu sgt penting.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by 234126 at 14-2-2019 10:00 PM

Kenangan masa sekolah rendah 80-90s i would relive those moments again and again if i could.

Naik basikal alone tak risau kena kidnap, makan jajan kedai runcit, main rounders sampai maghrib kena pulas telinga, rosakkan kuih raya mak, try masak utk berbuka ikut resipi chef wan.. rindu nak tgk chef wan menyakat acik2 dlm cooking show dia tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 10:35 AM | Show all posts
rindu nak balik zaman sekolah, ada org tua lagi, yg tanggung kita makan, takde nak pikir mcamana nak carik duit untuk survive, takde duit mintak mak abah je

pergi sekolah belajar, time rehat berbahagi tugas dgn kawan, selalu geng mesti angka genap, sebab sorang tukang beli air, sorang beli mee kari, mee kari acik kantin tu ya ampun sedap gila, tak paham sedap tang mana, bukannya ada rencah beria mcm kerang ke udang ke apa, isi ayam pun beruntung sangat lah kalau dpt

air coke 70 sen je kot tak silap, balik sekolah, lunch dah tersedia, makan nasi tido, asar bangun buat lah apa yg patut

time raya dapat kumpul adik beradik, dapat duit raya, yg paling dirindui org tua yg dah takde

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zmn sek ren dan men sbb zaman tu xperlu fkir masalah.. enjoy nikmati hidup. Tapi aku taknak kembali ke zaman tu sbb family aku susah..xde duit, kena ikat perut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastilah memori bersama arwah mak dan abah juga atuk. Moga aku dpt kembali bersama mereka di akhirat nnt...insyaAllah

Memori membesar di kem askar...masih teringat2 lagi kebahagian zaman kanak2 di kem port dickson...best sgt2 especially bila hari raya...jenuh kutip duit raya...tiap2 hari beraya sebb ada 12 buah blok flat 4 tingkat yg perlu dilawati...hehehe...

Memori kegembiraan menyambut arwah abah balik dr operasi hutan...bila abah pi operasi...rasanya dlm sethn adalah hanya kut 2/3 kali jer abah balik...abah's look was so heroic dgn muka tak bercukur dan bau masam hutan...pastu abah bwk blk ration yg best sgt2...aku suka jem nenas dan nenas dlm tin  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Alfatihah buat arwah mak n abah serta ahli keluarga, guru2 dan sahabat yg telah kembali ke rahmatullah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Memory zaman kanak2...zaman bebas bermain berjalan2 satu kampung, balik mengaji terus ke padang main basikal n sungai parit..sharp kul 6 balik tgk tv.paling best time cuti sbb dr pagi sampai petang main je pastu p mana2 semua org tahu anak sapa.time t/Hari siap makan dkt rumah org lg so esk kawan pula makan rumah kita...betul2 bebas n selamat.
LG satu zaman sek sbb nk belajar betul2 pastu dpt ijazah bidang yg betul2 minat b kerja dlm bidang kita belajar...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046706s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list