JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2626
View
173
Reply

[Pelbagai] Apa memori yang paling dirindui?

[Copy link]

Author: kepochi26       Show all posts   Read mode

Post time 28-1-2019 11:07 AM | Show all posts
1.Memori dengan Mak Ayah yang dah tiada bertahun..Al-Fatihah buat mereka

2.Memori di tempat kerja lama bila dah berpindah..Baru rasa sana lagi best dari sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:50 AM | Show all posts
opkos zaman kanak-kanak.
tak payah nak stress bagai
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:51 AM | Show all posts
honeystar_11 replied at 27-1-2019 11:23 PM
Betul la tu. Setuju yang memori zaman Universiti paling best. The way we struggled as students. Nak  ...

yang ni pun setuju juga...zaman belajar mmg happening
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:51 AM | Show all posts
N_nurr replied at 27-1-2019 07:43 PM
Mesti la memori zmn kanak-kanak hingga sek.men.
- blk sek.agame trus g mengaji,lps tu balik main dg ...

setuju sesangat
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:53 AM | Show all posts
ninja boy replied at 15-1-2019 10:58 PM
1) jumpa sepupu seronok
2) makan dalam dulang ramai2
3)/makan durian sampai muntah Sekarang bercat ...

semua tu ada buat cuma part makan dlm dulung je tak pernah...biasa org jawa mmg makan mcm tu kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman kecik kena libas dengan batang pokok jambu sebab merayau lepas balik tadika. Pastu kena jirus air dengan baju baju tadika tu dalam toilet . Tok wan i mmg garang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kecik2 dulu.. tiap2 petang main kat padang permainan depan rumah. Takyah fikir masalah dunia macam orang besar. Masalah paling besar pun sebab honework tak siap je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Memori masa sekolah menengah. Rindu dengan kawan-kawan waktu buat semua aktiviti sama-sama. Kitorg all girls school, jadi perangai sorang-sorang memang takde cover-cover dah. Abis waktu sekolah bleh kitorg waktu tu f5 berlari pergi dewan makan. Berlari sebab tak nak beratur panjang. Waktu tu semua junior pandang, pelik dengan perangai senior ni.  Jumaat hari paling best sebab dapat menu special skit, lauk ayam. Pastu dapat ais krim. Kalo hari-hari lain memang menu agak sepi..daging, ikan. Ikan pulak dugong yg tak menyelerakan .

Waktu prep kat sekolah, masuk je kelas study 30 min, main2 sejam. Nasib la baik results cukup-cukup makan. Kadang-kadang boleh tertido. Ni mesti penangan nasi kawah asrama ni buatkan kitorg mengantuk .

Petang pulak semua wajib turun riadah. Yg aktif bersukan time ni la nak tunjuk bakat. Yg kaki bangku duduk la melepak kat tepi-tepi jalan sambil bergurau senda.

Paling best kalo hari Jumaat selain menu ayam, time ni la mak ayah boleh datang melawat anak-anak.yg rumah dekat siap pesan kt mak suruh masak sedap-sedap. Kawan-kawan yg mak ayah tak datang melawat tumpang sekaki makan.

Sabtu pulak hari kebebasan. Boleh outing keluar ke bandar beli barang. Biasanya kitorg keluar ramai-ramai pergi makan KFC. Tu makanan paling best la waktu outing.

Memang best kalo ingat balik memori ni. Belajar,makan,main. Tak payah fikir tanggungjawab lain. Tak payah fikir stress kerja ke, nak byr rumah, kereta, api air tu semua.
Hmm rindunya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ibuq at 2-2-2019 05:30 AM

1. Kenangan main galah panjang, tuju tin, main guli ,layang2. Lepastu main masak-masak n doktor bedah perut keluar anak patung.

2. Naik basikal ramai2 pegi sekolah dgn kawan2. Walpun jauh tapi seronok.

3. Hari cuti pg mandi di sawah n tangkap ikan. masa dulu air sungai bersih je.

4. Masa hari raya pagi2 beratur dgn sepupu nak mandi. Bilik air 1 tp sepupu dekat 30 org. Lepas tu raya pusing keliling kampong kutip duit raya.

Banyak LG kenangan.semuanya BEST2. Masa kecik x pikirkan masalah pn. Jenayah pn xde dulu2. Drama kat tv pn semua seronok. Rindunya zaman kanak-kanak dulu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Barang yang lepas...hai jangan di kenang. ..kalau dikenang. ..merajuk lah diri. ...

Bak kata lirik lagu arwah  p.ramlee di atas...

Memang sedih bila mengenangkan perkara lalu. ..

Antara perkara lama yang sekali sekala akak terimbau dan rindu ialah. .
**zaman kecik2 belum sekolah
** zaman arwah atok opah masih hidup dulu
**zaman sekolah rendah
**zaman sekolah menengah dan tinggal di asrama
**zaman masa di universiti. ..
**zaman bercinta....
**zaman anak2 akak masa depa baby dan kecil

Kenangan ni takkan berulang kali ke2 dlm hidup kita. ..hanya sekali seumur hidup ...makin lama kita makin banyak kenangan seiring dengan pertambahan usia. ..ada suka...ada duka....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Qwerty007 replied at 30-1-2019 10:12 PM
Rindu zaman kecik2 dulu.. tiap2 petang main kat padang permainan depan rumah. Takyah fikir masalah d ...

Kan .. me pun windu zaman kanak2.. tak ada masaalah nak pikir... cuti sekolah happy je main ngn kawan bagai.... kalau boleh masa itu diundur alangkah indahnya.. huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
-Memori zaman sekolah rendah; jadi gangster kg.
-Memori dok hostel masa sekolah menengah; terlalu byk nak tulis. Serius tergelak bila ingat balik. Tak rugi jadi nakal at least ada la cerita throwback dgn geng2 sekolah masa re-union.
-memori zaman u - mcm terlepas dari sangkar. Tapi Alhamdulillah takdelah sampai tersesat jalan. Iman masih kuat.

Sekarang diam2 je lah.. pegi keja balik keja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
memori aku paling best zaman duduk kat kuarters jps jalan ampang. masa tu takde ampang point/mrr2. jalan pun kecik je. setakat nak jalan kaki lintas x takut pun. zaman dulu ada squatters yang kalau nak g beli kelapa parut mesti g rumah tu. naik basikal, menyusup bawah pagar chain link yang separa nak roboh. before datang kena telefon pakai landline. bagitau nak datang lagi 10 minit. indahnya zaman tu. takde la asik tgk netflix, main game, tanya khabar pakai handphone huhuhuhuhu. rindu nya zaman tuuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 10:14 AM | Show all posts
memori mase sekolah rendah
1- balik sekolah pergi ngaji
2-balik ngaji sambung main
3-main badminton tp pakai tdg periuk mak
4-main layang2 mase musin angin kuat
5-main gasing
6-jalan ramai2 time raya tanpa rase penat n takut kene culik
7-kat sekolah time rehat boleh main .. sblm msk kelas pun sempat main
................... rindu sgt  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 11:08 PM | Show all posts
memori dgn geng, jalan3.. sekarang semua d busy dgn life...kerja, husband n anak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling best tentulah masa kecik..duduk kg zmn dulu wp kurang mkn tp terlebih kasih sayang. mlm2 rumah pasang lampu gas, dgr radio bangsawan di udara sambil membayangkan watak2 tu di awan..nakal nak rak, yg orgtua tegah tu yg best mcm curi2 g mandi sungai. Mkn dlm dulang ramai2 senang cuci tp lauk kena sorok dlm nasi nanti ada yg curi..hahaha..buat pondok, main pondok2..main kawen2 kena jgn bising klu orgtua dgr kena belasah..hahaha..panjat pokok, kejar ayam itik..mcm2..

Lepas tu yg seronok bila masuk U sbb terlepas dr undang2 dok zmn asrama dan terlepas dr kawalan orgtua..xde dgr bebel2 lagi..aman dunia..kikikik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 15-1-2019 02:32 PM
ramai yang rindukan zaman kanak2..takde pun yang rindu zaman bercinta..hihi..

Masa bercinta zaman sengkek xde yg best sgt..mkn nasi bajet jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
semua memori zaman kanak2 sebab zaman ni lah paling takde masalah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:09 AM | Show all posts
None68 replied at 10-2-2019 11:49 PM
Masa bercinta zaman sengkek xde yg best sgt..mkn nasi bajet jer

haha...takpun sebab bercinta dgn org lain, kawin dgn org lain...ahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053339s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list