JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4946
View
100
Reply

Kisah kakakku kena scammer

[Copy link]

Author: Anileza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kisah ni baru je berlaku 2 minggu lepas..kakakku kena scam.Love scam..modus operasi diorang samalah mcm dlm akhbar semua..mengaku duda..bercerai sebab bini curang..ada harta arwah bapa bernilai jutaan ringgit yang perlu dituntut.
  Memang tak sangka sangat benda ni akan jadi kat family sendiri..Masa ni..akak pegang duit family sebanyak Rm70 ribu..duit jual tanah..Mak punya..Tumpang akaun dia jap..agak pelik dan sangat nampak pelik..bila ayah call dia taknak angkat..waima bila sy sendiri call dia dh taknak angkat..hanya bluetick..
   Benda ni confirm ada pihak ketiga yang gila amik kesempatan kat dia bila sy mnta adik ipar minta tolong dari sorang ustaz ni tilikkan kenapa dengan kak saya..Ustaz tu cakap..kak saya kena pukau..dan tak sedar pun perbuatan dia tu..
  Terus saya minta cuti..malam nak balik kampung tu..naik bas kt TBS.Boleh pula macam ni..budak yang arrangekan ketibaan bas n penumpang tu dah umum dah bas ke Kota Bharu..Kitaorang bangun beratur dan scan tiket tu semua dah..naik bas tunggu bas bergerak je..skali Tuhan nak tolong..ada sorang budak perempuan ni bangun..tanya..bas ni nak kemana..Confident je saya jawab..Kota Bharu..Dia pun turun..Tapi naik semula..Dia cakap bas ni ke Penang..Bkn KB..Adalah dekat tujuh lapan orang turun..macam what the heck..dah umum,dah scan kut..dahlah bas lambat dekat sejam dah tunggu..Nasibla..kalu tak sampai Penang..Satu keja plk..
  Jam 7 pagi sampai..meeting dengan ayah..mak dan bapa saudara..Pukul 10 ayah ajak gi umah Ustaz lagi sorang ni..Kat Bunut Payong..Sama..Dia pun cakap..Kak saya terkena..huhu..Ustaz ni minta kitaorang carikan air zamzam,Bunga Zafran yang kering tu dan limau nipis 7biji..merata cari..jumpa..ptg tu gerak g tempat kak..Perak..Malam tu tidur Ulu Kinta..umah sepupu..seorang polis..
  Pagi..lepas sarapan..gerak g umah kak..kat sana dia mengaku..duit tu dah takde..dia bagi orang ni..tanya lebih2 taknak jawab..cuma duk cakap..tunggu hari jumaat nanti..kononnya..jumaat..dia akan jumpa pegawai dari Bank Negara..tandatangan surat apabenda..dapat duit..yang kata dari arwah ayah scammer tu..
  Benda ni sah scammer..bila sepupu call DSP Yang kat Bukit Aman..tanya pasal benda ni..National Trust Bank..bukan bank sini yea..oversea punya..scammer tu pulak made in California..huhu...
  Minggu lepas dah suh akak balik berubat..kena standby tahi besi..air kolah dari 7 kolah masjid..7genggam garam dari 7 umah..sebabnya..kak bagitau..kat umahnya..kadang macam ada kelibat hitam..Ustaz tu cakap..itu benda diorang hantar..huhu..

Sekian

   

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar yg TT letak tu gambar apa tu? Tak sangka scammer dari California pandai main hantar-hantar benda merentasi lautan. Ke saya yang salah faham jalan cerita
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Pic ape tu tt
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 scammer tu ada kat ulu kinta jek.dh pakai hantu bagai..california konon
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 12:51 PM | Show all posts
sendiri yang tak alert dengan scammer ujung-ujung salahkan hantu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu tahi besi.saje letak...made in california tu..boleh jd mmg dri luar negara atau sekadar penyedap skrip diorang.tp scammer tu bgthu dia kja petrolium Miri Sarawak..tp diorang kan sindiket besar2an..adalah yang tukang buatnya kat sini..pemegang akaun dan yang menyamar sbg pegawai Bank Negara tu org sini..nak sihir..boleh jadi melalui telefon..asap rokok..gambar..bertentang mata..kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-1-2019 12:51 PM
sendiri yang tak alert dengan scammer ujung-ujung salahkan hantu..

Wow..bagusnya..ingat nk share pglmn..lau mcm ni baik punya sindir..sy delete lh..buat semak page forum cari plk
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:17 PM | Show all posts
Anileza replied at 15-1-2019 12:55 PM
Wow..bagusnya..ingat nk share pglmn..lau mcm ni baik punya sindir..sy delete lh..buat semak page f ...

scammer ni takde kena mengena dengan mistik pun dek..
admit kakak awak sendiri tamak bila dengar perkataan duit..
plus betapa tak amanahnya dia senang-senang bagi duit yang orang amanahkan kat dia untuk simpan ke orang lain..
fikir logik je la..
manusia mana la senang-senang bagi duit kat orang?
korang dapat 70k tu pun kena jual tanah sekeping..
dari korang pi ustad sana sini, baik gi report kat polis and bank negara..
cari scammer tu sampai dapat..
untung-untung boleh dapat balik duit korang tu..
kesian kat mak yang tanah dah abis duit dah hilang..
orang tamak ni, bagi minum air kolah mesjid sampai kering pun tak kebah..
suruh la dia ganti balik duit mak korang tu..
jadikan itu pengajaran terbesar dalam hidup supaya jangan mudah percaya pada orang..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh wat report dah cik kak yang pandai..just share..ada benda mistik juga dalam hal scammer ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh wat report dah cik kak yang pandai..just share..ada benda mistik juga dalam hal scammer ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pasal2 kena sekolah..eww
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kat cari ni, kat mana2 benang pun hati kena kental, klu dlm hati ada taman tsk payah join la dik, kena kecam tu biasa, gaduh pun biasa, banyak ragam org dlm forum ni, bertabah la ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo rase ht hati xkental,xyah share sini..semak je tgk ko bising2 mrh forumer baru kne sikit dh ckp mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
tisunya hati tt. tapi betul la, scammer ni pancing je sape2,kalau dia bijak, takdela terkena. kene terima la kesalahan dan kecuaian sendiri, nak salahkan hantu dari california memang jauh dari realiti, iaitu kesilapan manusia
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lebih kesian kat mak kau tt..semoga akak kau berjaya ganti balik..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:25 PM | Show all posts
missDollie replied at 15-1-2019 01:54 PM
Aku lebih kesian kat mak kau tt..semoga akak kau berjaya ganti balik..

hari raya minta maaf kosong kosong

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:27 PM | Show all posts
aku cuma nak pesan, TT tukau tajuk..patutnya 'kakak ku kena scam' bukan scammer. Scammer tu yang mat afrika dok komen2 nak beli duit lama
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry to say , i setuju dgn prettyugly, ur sister org yg cuai , tak amanah, n why whyyyy duit parents jual tanah kot ya Tuhan apa la bodoh sgt, malas nak tulis byk2, just nak ckp pls OWN THE MISTAKE, PAY THE PRICE, nak salahkan benda2 mistik ni tak kena dengan jalan cerita, mcm nak cari alasan/something to blame
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf tanya..
Umo kakak tt ni berapa..
Biasa love scam ni target anak dara tua umo dah lanjut
Bg ayat cinta sikit terus terawang2
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:49 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-1-2019 01:17 PM
scammer ni takde kena mengena dengan mistik pun dek..
admit kakak awak sendiri tamak bila dengar  ...

i like it.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047036s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list