JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4425
View
100
Reply

Kisah kakakku kena scammer

[Copy link]

Author: Anileza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2019 04:58 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-1-2019 04:51 PM
kes yang sama gf mengandung sebab buatan jin ke?
dak dak twitter punya story eh?

aah.  yg katenye jin tu kaco diorg, kalau jumpe bf je asyik gaduh. ujung-ujung jin gak yg dipersalahkan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pepasal hantu california kena tuduh... apa lah nasib ko, hantu... mohon bertabah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks for sharing tt, dan takziah juga pada family tt kene dugaan mcm ni. Moga rezeki didatangkan dgn cara yg lain pula.

Kalo kat cari ni mmg kene hati kental sikit tt. U can either suck it up or laugh it off along. Unsur2 mistik ni mmg susah nak terangkan, Sbb tu org suka kaitkan benda2 mcm ni dgn benda mistik. Padahal penjelasan lojik nya ada.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Camna tau akak ada duit byk.. pelik
Kdg diorang bagi kata2 manis target anak dara tua.. termakan pujuk rayu.
X kan kena pukau dari oversea
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:54 PM | Show all posts
Anileza replied at 15-1-2019 12:55 PM
Wow..bagusnya..ingat nk share pglmn..lau mcm ni baik punya sindir..sy delete lh..buat semak page f ...

TT aku ase kau ni muda lagi. Just nak bagi tahu kadang2 ko rasa ko kenal kakak kau or ahli keluarga ko or bf ko. tp sbnrnya kadang2 ko silap. so jangan la letak 100 percent trust dkt sesiapa even your husband or adik beradik. People can be anything when they have a lots of money in their hand.  dulu aku pun percaya dekat someone ni, aku fikir dia takkan tipu aku, dia baik.. sekali Nan hadooo...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kk tt terkena apa sbnrnye.. Mcm x brp nk paham.. Klu love scammer yg bg ayat2 manis tu,  pukau plak biasanye face to face kn kt mesin ATM ke..pndi plak org california tu pukau guna phone ye byk hutan laut nk seberang tu

Apa pun klu btl kn aniaya,  semoga murah rezeki kt tmpt lain utk ganti blik duit tu.. Kesian mak ayah tt..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman iols pulak baru je lalui minggu lepas, dpt panggilan voucher percuma tu. Iols layankan jela dtg coz dekat n de masa lapang n katanya 45 minit je.
Mcm biasa kalau x mlm sure suruh join keahlian xpun membeli barang. Yg ini dok promote pasal vending machine. Iols layankan jela smpai 4 jam, last2 skali iols cakap xnak jela melabur smpai 50k utk jana pendapatan pasif bulanan smpai 4k. Dengar mmg indah la tapi 50k terbang tu bukan boleh cari tepi jalan nk membayarnya. Lagipun  adala perkara2 lain yg perlu diambil kira x kuasa la nak setuju time tu jugak.
Marahla yg tukang xplain coz iols cakap minat. Memangla minat x semestinya nak beli terus kn. Panggil manager xplain pon x jalan. Last2 iols balik ngn voucher percutian yg nampak low clas.
walaupun bg iols cara dieorg x meyakinkan tetapi ade 2-3 org yg dtg yg terpedaya dgn pujuk rayu mereka.  So susah nk cakap jugak benda2 mcm ni. Yg penting xyah bersihir2 ilmu2 sgt la utk terjebak dgn benda2 camni
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde maknanya scammer tt oi. Sebagai seorang yang mempunyai sedara kene scam sampai habis duit pencen, ni sebab terpukau dengan kata kata manis je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana ada sihir kalau dok california bagai. Ni love scam. Kakak anda dah terpaut kena pujuk sikit lepas tu dia bagi terus duit. Bawak bawak tengok siri real show omputih. Mat saleh us tu pun kena scam. Takde dia salahkan sihir.

Kenapa u all tak ambil terus duit jual tanah dari akaun dia. Kenapa biar dia simpan dalam akaun dia? Menyudahnya hangus duit tu semua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai almost love scam victim, kakak u cuai dan tergode. Itu je. Pemangsa mungkin indon kontrak sebelah umah dia je. Cuba trace ke mane duit tu pergi. Akak u sedang mencipta drama agar x diperslhkan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nak tau camne scammer boleh tau kakak u banyak duit. ke org dalam kerja bank ade informer. takot gak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu ok lg bru 70k...mak aku sendri krna smpi abis tergadai sume..yeah, diaorg attack yg dh berumur & lonely...mak aku ibu tunggal..time tgh mabuk bercinta aku ckp apa sume dia wat pekak je weh..pernah skali scammer tu call rmh & aku yg jawab ( benda ni jd b4 aku kawen so still duk skali time tu). Guess wut? Scammer tu kekonon call dr bank kt uk & suara sumpah suara negro k? Aku maki hamun dia ckp jgn call mak aku lg, esok dia call hp mak aku ngadu yg aku g maki dia. Mamat scammer ni jual harapan kt mak aku ckp nti dia dtg bk kawen ngn mak aku then mak aku bole pilih nk duk rmh banglo besar mana pun dia x kisah..konon dia engr o& g kt terengganu ada syarikat sendri. Bila dia mtk duit kt mak aku, dia ckp kekonon 1 of d machinery kt site x bole pkai mtk kt mak aku 25k. Tu bru 1. Ada yg konon2 dia htr gift dlm kotak cam brg2 kemas sume then sangkut kt aport sebab kena byr stamp duti ke apatah , suh mak aku byr 1.5k( ni pun aku twu sebab time tuh mak aku dh short sgt2 n nak mtk aku bayarkan).
Aku pernah g balai mtk nasihat polis. Polis ckp nak wat report pun payah sebab tuan bdn sendri yg serah duit. Polis tu siap citer lg ada few cases yg berlaku kt org2 yg duk kt neighbourhood aku gak. Ada 1 datin tu kaya( mati laki) smpi hilang everything kena duk kampung sebab anak2 marah sgt.
In d end aku redho je fikir duit dia lantak dia la nk buat apa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:00 PM | Show all posts
alahaiii lain kali tumpang akaun aku....selamat duit mak ko dunia akhirat

ntah la....nak kata pukau...ni bukan pukau ke apa....ni mugkin sebab desperate....huhu

tapi bab pukau2 ni....ntah la...selagi tak kene ...leh la mengejek org2 yg terkene...biler sndrik terkene baru padan muke sendri sb gelakkan org



sebabnya ....macam kes makcik aku...

katanya ada laki ni kononnya tanam something kat rumah dia (maybe sihir pengikat kasih la kot) ....sebab minat kat dia la apa la..

kitaorg sungguh2 ckp kt dia jgn kahwin...tp dia khwn gak dgn laki tuh...

tp perangai dia mmg jenis kepala batu semulajadi...kalo dia nak...dia buat je... (so sebab tu aku assume bukan sebab pukau hantu, tapi pukauan cinta..hehehe)

tapi time tuh...kepala batu dia mmg jenis yg berhantu...semua orang di hentam nya...

tp sib baik la bukan libatkan duit ke apa....sebab makcik aku tuh berduit org nya

tp kes kakak ko ni...dah la duit mak ko...buat naya je....minta supaya mak ko bertabah la

thanks for sharing....but please take note...bile bab cinta...takyah pukau pon, boleh tertipu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 15-1-2019 09:35 PM
Tu ok lg bru 70k...mak aku sendri krna smpi abis tergadai sume..yeah, diaorg attack yg dh berumur &  ...

Apa kesudahannya kes mak uols ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Org bank ni tau simpanan Wang bagi info pihak ke 3. Kalau simpan permenen Wang simpan di bank susah keluar
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
I paling menyampah bila org suka salahkan sihir la jin la bila something bad happen to them. Sila bertanggungjawab atas kebodohan ko senang sgt kena tipu dgn scammers tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 15-1-2019 10:01 PM
Apa kesudahannya kes mak uols ni?

Kesudahannya...duit habis...btg hidung org tu pun x pernah nmpk
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikgujun at 15-1-2019 11:15 PM

Ur sister has to be responsible for her own mistake, no such thing as sihir hantu bagai, force her to pay! If not lepas ni buat lagi dan lagi sbb nnti family akan kesian konon kene aniaya lah anak dara dia ni
So next question kakak ko lonely ke? Desperate for man? Ini yg kene selesaikn dulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
TT cuba hg cerita details ur sistur tu.. mcmna kenal tat guy.. dr mna ? Story u mcm hanging.. ioolls bukan nk jd penyibuk.. tp u dh story.. biar smpi habis.. at least komen2 dlm ni blh buat kita buka mata.. lover scam ke? Money scam ker? Pukau scam ker?
1 more thing.. hws ur mom? Is she ok ? Kesian dia.  Ioollss tumpng simpati kt ur mom. Mesti dia ada perancangan utk tat money. Yalah wut to say. Itz not her rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pasal cinta hapa pun tak ingat otak jadi bongok. Ckp apa pun tak masuk. So org ingat kena pukau.

Cuba tengok 90 days fiance. Berbuih famili nasihat depa bukan dengar. Mat saleh bukan ada pukau pakau ni semua. Sebab cinta jadi bongok. Bila dah kena tipu kita pun katalah kena pukau utk menyedapkan hati kita dari menumpah keluarga. Org yg terkena tu pun blame pukau supaya semua menunjuk jari ke arah hantu pukau yg sememangnya tak wujud.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
BerbiriOren replied at 15-1-2019 05:54 PM
TT aku ase kau ni muda lagi. Just nak bagi tahu kadang2 ko rasa ko kenal kakak kau or ahli keluarg ...

Exactly..well said..kalau dah ada duit byk,mmg gelap mata laa jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 15-1-2019 02:27 PM
aku cuma nak pesan, TT tukau tajuk..patutnya 'kakak ku kena scam' bukan scammer. Scammer tu yang mat ...

Kakak nak oftopik sket since tt jenis indenial eww eww bila kena hencap
Kenapa mamat afrika money collector tu tanak spam ig queen hh
Kesian tau ig heshe polowes ramai 30k tapi tadek sapa pun komen. Likes pun takat 10 orang jek
Kbai tt jangan marah nanti kena scammer lol
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Y detect bank of california tu sape tt?tp kan,rasanya ur sis ni terkena love scam laa..bagi janji manis pstu konon2 nk bg hadiah etc2,tp sangkut hadiah tu kt mana2,pstu ur sis kne byr utk dptkn hadiah tu..

Or scam jantan tepi rumah..sis you byk duit ke?

N psl bukak benang kt porem ni,mmg cenggitu laa..ni ramai lagi otai berbisa racun tak mencemar duli dtg ke sini..kalau tak,hadap lah kehazaban mereka itu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anakkerengga at 16-1-2019 12:28 AM

Skrg ni pun makin menjadi2 yg jual syiling lama. Anak sedara aku dah terpengaruh dgn seorg yg 'old money collector'. Anak sedara aku baru 17 thn. Skaun bank kakak aku yg pegang. Lps tu dia takde nombor utk diberi kpd old money collector ni. Dia pun minta tolong aku utk jual syiling ni sbb dah termkn dgn iklan dpt duit puluh2 ribu jual syiling lama. Aku ni kesian kat anak sedara. So melayan je la. Then yg nak beli syiling tu pun whasap aku ttg jual beli ni. Aku tahu diaorg scammer. Then aku terus terang jgn ganggu anak sedara aku, dan tahu yg dia ni scammer. Marah betul dia bila aku ckp dia scammer. Dia pun bgtau nak report interpol sbb aku fitnah dia. Lps tu aku ckp dlm hati 'hek elleh setakat aku kata dlm scammer dlm whasap pun dah repot interpol, mcmlah interpol takdd keje kain nak melayan dia. Hari berikutnya ada lagi old collector money msg aku. Bukan setakat msg..dia cal aku berkali2 tp aku tak angkat pun. Dia mrh aku knp tak angkat. Aku ckp tak penting pun utk aku angkat. Dlm ms yg sama aku nasihat kat anak sedara jgn percata scammer ni semua. Suka2 hati scammer tu minta no akaun aku sbb konon2 nak masukkan duit. Mmg taklah aku nak terpedaya dgn diaorg. Tp itulah.. dgn scammer ni jgn cuba2 berckp dlm phone.. mmg mengundang bhy
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 15-1-2019 06:43 PM
Pengalaman iols pulak baru je lalui minggu lepas, dpt panggilan voucher percuma tu. Iols layankan je ...

Iols kalo dapat panggilan macam ni cakap salah no .. hehehehe malas nak layan .. manade benda free kat dunia sekarang nie ..musibat ade la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050814s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list