JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4943
View
100
Reply

Kisah kakakku kena scammer

[Copy link]

Author: Anileza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pukau ke mcm mana ni ye kalau kena scam.....i pn tk leh nak fahamgak sbnrnya....tp mgkn org yg mengalaminya leh rasa mcm mana kena scam....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Scammer selalu nye kenal dia punye intended victims. Means dia tau kakak adik tu wanita,  single,  berkerjaya and ada duit banyak dalam akaun bank. And memang they work in groups. Samada pukau ke tak..tak pasti tapi possible. Since adik dah buat report pada polis dan bank negara doakan jer lah dapat balik duit mak adik tu. Cuba adik tengok YouTube Dr Phil tajuk Scammer.Quite detail jugak dia tunjuk how the scam works.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:40 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-1-2019 12:51 PM
sendiri yang tak alert dengan scammer ujung-ujung salahkan hantu..

ni mcm citer putus ngan kapel sebab jin minat kt gf die.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:51 PM | Show all posts
annehuda replied at 15-1-2019 04:40 PM
ni mcm citer putus ngan kapel sebab jin minat kt gf die.

kes yang sama gf mengandung sebab buatan jin ke?
dak dak twitter punya story eh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:57 PM | Show all posts
tkde kena mengena dengan mistik ni dik oii,ini main psycholgy je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:58 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-1-2019 04:51 PM
kes yang sama gf mengandung sebab buatan jin ke?
dak dak twitter punya story eh?

aah.  yg katenye jin tu kaco diorg, kalau jumpe bf je asyik gaduh. ujung-ujung jin gak yg dipersalahkan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pepasal hantu california kena tuduh... apa lah nasib ko, hantu... mohon bertabah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks for sharing tt, dan takziah juga pada family tt kene dugaan mcm ni. Moga rezeki didatangkan dgn cara yg lain pula.

Kalo kat cari ni mmg kene hati kental sikit tt. U can either suck it up or laugh it off along. Unsur2 mistik ni mmg susah nak terangkan, Sbb tu org suka kaitkan benda2 mcm ni dgn benda mistik. Padahal penjelasan lojik nya ada.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Camna tau akak ada duit byk.. pelik
Kdg diorang bagi kata2 manis target anak dara tua.. termakan pujuk rayu.
X kan kena pukau dari oversea
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 05:54 PM | Show all posts
Anileza replied at 15-1-2019 12:55 PM
Wow..bagusnya..ingat nk share pglmn..lau mcm ni baik punya sindir..sy delete lh..buat semak page f ...

TT aku ase kau ni muda lagi. Just nak bagi tahu kadang2 ko rasa ko kenal kakak kau or ahli keluarga ko or bf ko. tp sbnrnya kadang2 ko silap. so jangan la letak 100 percent trust dkt sesiapa even your husband or adik beradik. People can be anything when they have a lots of money in their hand.  dulu aku pun percaya dekat someone ni, aku fikir dia takkan tipu aku, dia baik.. sekali Nan hadooo...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kk tt terkena apa sbnrnye.. Mcm x brp nk paham.. Klu love scammer yg bg ayat2 manis tu,  pukau plak biasanye face to face kn kt mesin ATM ke..pndi plak org california tu pukau guna phone ye byk hutan laut nk seberang tu

Apa pun klu btl kn aniaya,  semoga murah rezeki kt tmpt lain utk ganti blik duit tu.. Kesian mak ayah tt..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman iols pulak baru je lalui minggu lepas, dpt panggilan voucher percuma tu. Iols layankan jela dtg coz dekat n de masa lapang n katanya 45 minit je.
Mcm biasa kalau x mlm sure suruh join keahlian xpun membeli barang. Yg ini dok promote pasal vending machine. Iols layankan jela smpai 4 jam, last2 skali iols cakap xnak jela melabur smpai 50k utk jana pendapatan pasif bulanan smpai 4k. Dengar mmg indah la tapi 50k terbang tu bukan boleh cari tepi jalan nk membayarnya. Lagipun  adala perkara2 lain yg perlu diambil kira x kuasa la nak setuju time tu jugak.
Marahla yg tukang xplain coz iols cakap minat. Memangla minat x semestinya nak beli terus kn. Panggil manager xplain pon x jalan. Last2 iols balik ngn voucher percutian yg nampak low clas.
walaupun bg iols cara dieorg x meyakinkan tetapi ade 2-3 org yg dtg yg terpedaya dgn pujuk rayu mereka.  So susah nk cakap jugak benda2 mcm ni. Yg penting xyah bersihir2 ilmu2 sgt la utk terjebak dgn benda2 camni
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde maknanya scammer tt oi. Sebagai seorang yang mempunyai sedara kene scam sampai habis duit pencen, ni sebab terpukau dengan kata kata manis je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana ada sihir kalau dok california bagai. Ni love scam. Kakak anda dah terpaut kena pujuk sikit lepas tu dia bagi terus duit. Bawak bawak tengok siri real show omputih. Mat saleh us tu pun kena scam. Takde dia salahkan sihir.

Kenapa u all tak ambil terus duit jual tanah dari akaun dia. Kenapa biar dia simpan dalam akaun dia? Menyudahnya hangus duit tu semua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai almost love scam victim, kakak u cuai dan tergode. Itu je. Pemangsa mungkin indon kontrak sebelah umah dia je. Cuba trace ke mane duit tu pergi. Akak u sedang mencipta drama agar x diperslhkan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nak tau camne scammer boleh tau kakak u banyak duit. ke org dalam kerja bank ade informer. takot gak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu ok lg bru 70k...mak aku sendri krna smpi abis tergadai sume..yeah, diaorg attack yg dh berumur & lonely...mak aku ibu tunggal..time tgh mabuk bercinta aku ckp apa sume dia wat pekak je weh..pernah skali scammer tu call rmh & aku yg jawab ( benda ni jd b4 aku kawen so still duk skali time tu). Guess wut? Scammer tu kekonon call dr bank kt uk & suara sumpah suara negro k? Aku maki hamun dia ckp jgn call mak aku lg, esok dia call hp mak aku ngadu yg aku g maki dia. Mamat scammer ni jual harapan kt mak aku ckp nti dia dtg bk kawen ngn mak aku then mak aku bole pilih nk duk rmh banglo besar mana pun dia x kisah..konon dia engr o& g kt terengganu ada syarikat sendri. Bila dia mtk duit kt mak aku, dia ckp kekonon 1 of d machinery kt site x bole pkai mtk kt mak aku 25k. Tu bru 1. Ada yg konon2 dia htr gift dlm kotak cam brg2 kemas sume then sangkut kt aport sebab kena byr stamp duti ke apatah , suh mak aku byr 1.5k( ni pun aku twu sebab time tuh mak aku dh short sgt2 n nak mtk aku bayarkan).
Aku pernah g balai mtk nasihat polis. Polis ckp nak wat report pun payah sebab tuan bdn sendri yg serah duit. Polis tu siap citer lg ada few cases yg berlaku kt org2 yg duk kt neighbourhood aku gak. Ada 1 datin tu kaya( mati laki) smpi hilang everything kena duk kampung sebab anak2 marah sgt.
In d end aku redho je fikir duit dia lantak dia la nk buat apa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:00 PM | Show all posts
alahaiii lain kali tumpang akaun aku....selamat duit mak ko dunia akhirat

ntah la....nak kata pukau...ni bukan pukau ke apa....ni mugkin sebab desperate....huhu

tapi bab pukau2 ni....ntah la...selagi tak kene ...leh la mengejek org2 yg terkene...biler sndrik terkene baru padan muke sendri sb gelakkan org



sebabnya ....macam kes makcik aku...

katanya ada laki ni kononnya tanam something kat rumah dia (maybe sihir pengikat kasih la kot) ....sebab minat kat dia la apa la..

kitaorg sungguh2 ckp kt dia jgn kahwin...tp dia khwn gak dgn laki tuh...

tp perangai dia mmg jenis kepala batu semulajadi...kalo dia nak...dia buat je... (so sebab tu aku assume bukan sebab pukau hantu, tapi pukauan cinta..hehehe)

tapi time tuh...kepala batu dia mmg jenis yg berhantu...semua orang di hentam nya...

tp sib baik la bukan libatkan duit ke apa....sebab makcik aku tuh berduit org nya

tp kes kakak ko ni...dah la duit mak ko...buat naya je....minta supaya mak ko bertabah la

thanks for sharing....but please take note...bile bab cinta...takyah pukau pon, boleh tertipu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 15-1-2019 09:35 PM
Tu ok lg bru 70k...mak aku sendri krna smpi abis tergadai sume..yeah, diaorg attack yg dh berumur &  ...

Apa kesudahannya kes mak uols ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Org bank ni tau simpanan Wang bagi info pihak ke 3. Kalau simpan permenen Wang simpan di bank susah keluar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046908s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list