JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4944
View
100
Reply

Kisah kakakku kena scammer

[Copy link]

Author: Anileza       Show all posts   Read mode

Post time 17-1-2019 10:16 AM | Show all posts
xoic726 replied at 17-1-2019 10:12 AM
jangan lupa sis, dak twiter gebang nampak kelibat langsuir baju purple melintas masa bideo call de ...

hahahaha.. yang tu memang jilake sangat..pandai pulak hantu pilih color baju sekarang..
bf baru lepas berjimak hantu jugak yang kena

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 11:46 AM | Show all posts
Nak kongsi sikit mengenai scam melalui fon ni

Saya sendiri pernah dapat satu call yang mengaku dari sprm yang modus operandi kita selalu dengar  iaitu mintak duit untuk tutup kes

Apa yang uniknya bila orang ni call saya dapat kesan yang dia ada amalkan ilmu untuk pukau orang dan bagi dengar cakap tapi alhamdulillah si pemukau ni sedar awal yang dia salah orang. Baru saya nak tarik ilmunya terus dia letak telefon,  hampeh penakut punya tukang pukau.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 11:52 AM | Show all posts
1st of all, kena scam, bukan scammer....scammer tu orang yg menipu, scam tu perbuatan ditipu/menipu..

2nd, apa kaitan kena scam dengan mistik, naik bas lain destinasi ke apa semua tu.....rasanya memang kena scam dan tiada kaitan mistik2....lain kali kena sedar la MO geng scammer ni....dah banyak kali diwar-warkan dalam radio, televisyen, media sosial...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 12:47 PM | Show all posts
Sian tt dh hilang dr radar...hrp sgt tt amek nasihat forummer kat sini..jgn amek hati sgt.. pikir timbang tara sewajarnya...spy tt pon x terkena rasuk hantu taik besi california..

kakak tt pon... sila bertanggungjawab...jgn nk lepaskan diri bersama hantu taik besi california itu
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 17-1-2019 12:46 AM
Kenapa ur mom sampai mcm tu sekali tertipu.. and mcm mana org tu blh dpt atm kad ur mom? Pernah ju ...


Diaorg ayat mcm2...rs x pernah jumpa ...but juz janji konon2 nk jumpa i rasa...i pernah tgk kt utube camna scammer ni operate...dia akan mk d victim to fall in love dlu...korek serba serbi psl background victim then bru diaorg mtk duit...mtk duit pun ada stages dia gak..n most victim ni jenis percaya 100% kt diaorg punya so call lover.. ckp kwn2 / famili mmg x dgr dh..my mum percaya i guess 1 of d reason being lonely..n my mum pun pernah tunjuk pic..scammer tu guna gmbr matsaleh n konon duda anak srg..atm kad tu my mum pos kt org tu..alamat kt msia..kan ada kes2 yg scammer kena tgkap polis tu...usually akan ada srg / 2 pompuan local/sabah /indon dlm team diaorg ni.
Yup my mum sedar bila dh lost everything..but still scammer tu push my mum tuk mtk duit dr anak2 & famili plak..(time ni la kitaorg bru sedara
apa jd & seriously dh terlambat)
Polis ckp kes camni byk giler but most victim x kan wat report bcoz malu. Most cases hilang saving/ rumah..yg teruk level pinjam duit famili/ along pun ada gak..ada gak polis tu citer cam my mum kena ni love scam yg negro2 buat tu..ada cases usually lelaki2 melayu tua kena ngn perempaun indon..abis duit kwsp kena sapu licin..level kawin buat rmh kt indon..abis je duit kwsp, minah2 ni akan blah..tggl la pakcik2 ni terkontang kanting..ada yg tgglkan anak bini sebab minah2 indon ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 04:51 PM | Show all posts
budak cina kat opis aku dah kena..dia kenai satu mat saleh (alam maya..tah2 mat itam), minta dia amik barang hadiah harga 40k kat airport, bergegas minah tu nak pegi amik, tapi mat tu kata kena bayar 12k..baru lepas imigresen..minah vongok ni pecaya,,mati2 kita orang kat opis nasihat dia..tapi dia angguk2 je,,rupanya dia betui2 p pinjam ceti 12k g masukkan akaun mat saleh konon ni..pas tu sampai hari ni dah 4 tahun berlalu habuk pun tadak..mat tu pun dah x ada contact..budak cina ni bukan calang2..dia lepasan UUM, amik chemistry..tapi otak dia x berhubung sbb termakan gula2 mamat ni..so nak tak nak utang ceti kena baya..nayaa kat badan sendiri..vongokkss bertingkek2
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak orang dah kena tipu dgn love scam ni. TT tak pernah ke baca kes-kes mcm ni kat suratkhabar? Tak payahlah nak salahkan jin dan hantu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 15-1-2019 09:35 PM
Tu ok lg bru 70k...mak aku sendri krna smpi abis tergadai sume..yeah, diaorg attack yg dh berumur &  ...

So...total brp byk duit mak kau hilang? Lebih rm70k ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde nyer ilmu. Yang kena tu bodo piang. Itu sajaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 20-1-2019 08:24 PM
So...total brp byk duit mak kau hilang? Lebih rm70k ke?

Lebih ler...mostly scammer akan buat smpi tggal spender la senang ckp
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 17-1-2019 04:51 PM
budak cina kat opis aku dah kena..dia kenai satu mat saleh (alam maya..tah2 mat itam), minta dia ami ...

Dpt byr blk x duit ceti tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 03:48 PM | Show all posts
KekDurian replied at 20-1-2019 10:03 PM
Dpt byr blk x duit ceti tu?

dapat..sbb ceti tu ofis mate kita org..dia mmg ada bisnes dan keturunan chettiar dari Mumbai
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 23-1-2019 03:48 PM
dapat..sbb ceti tu ofis mate kita org..dia mmg ada bisnes dan keturunan chettiar dari Mumbai

Owh..nasib baik
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 03:52 PM | Show all posts

emm member opis pun hutang ttp utang..nasib baik bole bayar ansur2..cino nak laki mat saleh..ni lah kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejujurnya, kalau tiba-tiba ada lelaki handsome, berjaya dan kaya nak berkenalan dengan perempuan yang tak lawa dan gemuk di FB, memang 99% la mesti scammer. Sedangkan lelaki muka boleh sagat kelapa pun memilih nak yang lawa jer, apatah lagi handsome men in real. #reality #truthhurts
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:41 AM | Show all posts
puteribaya replied at 17-1-2019 04:51 PM
budak cina kat opis aku dah kena..dia kenai satu mat saleh (alam maya..tah2 mat itam), minta dia ami ...

amoi pun hadap nak kawin dgn caucasian yach
merasalah
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bkn jin. mmg kene tipu org scam mat nigger/indon/ etc. depa mmg target laki tua atau pompuan single n lonely.

Klu guna jin,baik depa call Trump, bini trump, Bezos, Jack Ma ke. lg untung bley minta 1billion usd terus.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:58 AM | Show all posts
sleepandream replied at 9-2-2019 01:41 AM
amoi pun hadap nak kawin dgn caucasian yach
merasalah

educated kekdahnya x mo set idung2 penyek..tapi tu ari nmpak kat pasaraya beli barang utk raya cine..ngan satu mamat idung pesek jah..mungkin dan hinsap
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:01 AM | Show all posts
king_kenny replied at 10-2-2019 09:07 AM
Ni bkn jin. mmg kene tipu org scam mat nigger/indon/ etc. depa mmg target laki tua atau pompuan sing ...

tapi nama2 yg chuols sebut tu..jin2 x mo kacau..sbb dah memang geng dorang..satu parti
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:40 PM | Show all posts
aku tak rasa kena pukau.
ni kena scam pastu taknak mengaku
mcm sorg forumer atas tu, dah malu, so mengaku kena pukau
padahalnya sendiri yg tak cerdik.
tengok yg kena love scam ni banyak je yg educated, cikgu la ape la.
tp tetap kena. cinta memang membutakan

scammer ni banyak je idea diorang
dulu penah iols iklan nak jual ipad kt mudah
dtg la nombor afrika mana tah, dp gambar pompuan. whatsapp cakap nak beli ipad
siap offer harga lebih dr harga iols letak kat mudah
wah wahhh ingat iols mudah tertipu?
tapi saja je layan mula2, nk tgk modus operandi mereka
sama je jalan cerita dia.
dia kata, kat tempat dia ipad banyak yg tak ori, jual harga mahal.
pastu nak beli tu konon dah transfer duit guna paypal, tp duit tu paypal hold sampai kita post brg
dia siap spesifik nak hantar guna courier ape.
lepas je dia cite detail tu, aku terus sound tepek dia cakap dia tu scammer
ewahhhh tak mengaku, siap ckp dia pompuan, takkan dia nak menipu
jadi kau nk cakap dgn aku dalam dunia ni takde penipu pompuan?

pastu siap sebut la dia muslim, merepek ape tah guna nama Allah
dah la guna nama Allah tu tengah2 ayat mcm tak sesuai
sah ko ni negro kapir guna dp pompuan nama tuhan nak menipu org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043891s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list