Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3970
View
104
Reply

PERTANDINGAN!!! PERNIAGAAN UBAH KEHIDUPAN IBU TUNGGAL

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-2-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 12:35 PM
no problem. tp mana semua ibuuuu tunggal niii

@onexox97 dah komen belum

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak setuju dgn pendapat Adilla....
Ibu tunggal jgn asyik ingt jual nasi lemak, goreng pisang je utk dptkn pendapatan...
Nak jual nasi lemak perlukan modal, besar jugak modal sbb nk beli meja, payung, periuk besar segala bagai....

Semgu bukak, blm tentu balik modal sbb org tak kenal lg....byk nasi kena terlebih dari di jual....ni yg akn buat semangat down....

Seelokknya pergi ke pertubuhan ibu tunggal ke..pusat zakat ke...mintak pendapat dorang tentang bantuan yg disediakan...kursus yg bersesuaian dgn diri....selalunya kursus diberi percuma....kekdg dapat allowance lagi....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 2-2-2019 01:21 PM
@onexox97 dah komen belum

I xmeniaga sis

Sebab xlaku laku jual simkad

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 2-2-2019 01:08 PM
@sharlenetexas
  


Rasanya dulu pernah guna warna pink.

Kain paling degil pernah jumpa - kemeja kosong Padini. Sejam seterika pun masih nampak kedut.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
i am yet waiting for more feedbacks.... set beauty tu mahal tauu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 2-2-2019 05:21 AM
@onexox97 dah komen belum

komen... tp pendek jeee
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 2-2-2019 06:00 PM
komen... tp pendek jeee

Sy jual barang Shaklee seme bg harga modal je haha mana nak untung
Bak katanya banyak yg rugi lah kalu sy meniaga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2019 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 2-2-2019 11:40 AM
Sy jual barang Shaklee seme bg harga modal je haha mana nak untung
Bak katanya banyak yg rugi lah ...

u lecturer kan? topic apa ya? manatau boleh guna yr knowledge as extra income?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 2-2-2019 08:00 PM
u lecturer kan? topic apa ya? manatau boleh guna yr knowledge as extra income?

Memang kejenya lecture  tapi bukan bidang business entrepreneur memang sy buta kayu..... Boleh je kalau cuba tapi MCM terlalu malas dah nak cuba
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 04:35 AM
@hibernation

@chesfa

Thank u kak dila tag. Mengambil contoh sepupu2 saya, diorang buat bisnes, tapi pakai nama 'janda', warung makan janda, roti canai janda, batik tulis janda, to name a few (tak semua betul), baru laku bisnes diorang tu. Dan ada masuk newspaper pun haha

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa update pertandingan ni tt? ......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2019 01:01 AM
Apa update pertandingan ni tt? ......

3 months from topik ni published baru TT announced. Tapi masih x ramai participants
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
as promised... hmmm hope masih ramai yg nak bagi input
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
say something on this @kiyudi

meh la masuk sini.. ajak yg lain lain...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
@rospinki

say something....
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2019 12:26 PM | Show all posts
bis for mesprt kau nak nak mengail cari kail dan port bagus byk ikan
petua mengail jgn ckp byk
senyap2 mengail
dpt hasil nti baru share

tp plan kena ada
kena tgu 1-2 thun lagi
plan pendek tgh amik kos menjait
jait baju seluar rdalam seluar kontot smua tu
nti dh expert ros akan amik oder
smtara tgu for my big plan

thnk you dilla seru nama karos

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 14-3-2019 04:26 AM
bis for mesprt kau nak nak mengail cari kail dan port bagus byk ikan
petua mengail jgn ckp byk
sen ...

tahniah anak spm kan.

btw yes agree... hopefully semua yr plan berjalan lancar and suksess ya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ibu tunggal dah 50++ ntah nak buat apa sbb x pernah bekerja. Lagipun umur2 senja ni dah mula penyakit singgah, kena marah dgn orang je nanti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 20-3-2019 05:18 AM
Ibu tunggal dah 50++ ntah nak buat apa sbb x pernah bekerja. Lagipun umur2 senja ni dah mula penyaki ...


baru 50 kak... belum 70 ke 80..come on.. jgn give up oke. kakak suka buat apa? btw masih perlu cari duit ke? atau ada simpanan atau pencen ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-3-2019 12:03 AM
baru 50 kak... belum 70 ke 80..come on.. jgn give up oke. kakak suka buat apa? btw masih perlu c ...

Mmg perlukan duit, sy xde simpanan..x keje. Pencen lagilah xde.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081146s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list