JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1855
View
20
Reply

[KREATIF] Gua Ais Memukau Iceland, Pengalaman Sekali Seumur Hidup Fenomena Ais Mencair Bentuk Landskap Unik Setiap Tahun

[Copy link]

Author: BeritaViral       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-1-2019 11:48 PM | Show all posts |Read mode








Siapa je tak pernah dengar keindahan iceland? Negara ais dengan ciri landskap unik membentuk pulau, gunung berapi dan glasier.

Vatnajökull merupakan glasier yang paling besar di Eropah dengan ketebalan ais mencecah 1,000 meter.

Meneroka sepanjang terowong gua menjadikan ia pengalaman yang paling indah kebiru-biruan.








Pernah menjadi latar kepada filem James Bond pada tahun 1985, A View To A Kill, glasier tersebut memukau siapa sahaja yang melihatnya.

Gua ais ini dibentuk secara semula jadi pada setiap akhir musim panas dengan pembentukkan yang berubah-ubah.



Menjadi gua ais terpanjang dunia, pengunjung akan dapat menghayati keindahan fenomena bentukan ais didalam gua itu sepanjang 19km.

Tak dinafikan, gua ais ini antara destinasi yang paling mendapat sambutan pengunjung dalam dan luar negara.  Walau bagaimanapun, ia hanya boleh dilawati ketika musim sejuk dan pelawat dinasihati untuk memakai pakaian tebal kerana suhunya akan berubah-ubah.







Sumber: World Tourism




© Gua Ais Memukau Iceland, Pengalaman Sekali Seumur Hidup Fenomena Ais Mencair Bentuk Landskap Unik Setiap Tahun | Berita Viral Malaysia
Sumber: https://informasisantaiku.blogspot.com/2019/01/gua-ais-memukau-iceland.html

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
best nya
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
cantik dan lawa..... menakjubkan. ciptaan Allah ofcourse.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
SubhanaAllah SubhanaAllah SubhanaAllah cantiknye cantiknye cantiknye...Allahuakhbar
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Nikmat Tuhanmu yg manakah kamu dustakan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 01:23 PM | Show all posts
Subhanallah.. bila nak smpai Iceland nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 01:47 PM | Show all posts
canteknyeeee
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 01:52 PM | Show all posts
Cantiknya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:02 PM | Show all posts
Cantik sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:08 PM | Show all posts
cantiknyaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit rm dah jatuh. Nikmati jer lar kecantikan batu caves tue
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:19 PM | Show all posts
Ya Allah.. cantiknyaaa.. Subhanallah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik tapi akak tak tahan sejuk jadi mampu tengok gambar sajalah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 22-1-2019 01:52 PM
Cantiknya..


Bayangkan tetiba suma ais tu cair... Ngko ada jauuuhhhh kat dalam... Dan sangkakala pon berbunyi...

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:55 PM | Show all posts
Wow cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 03:02 PM | Show all posts
subhanallah lawa sangattt
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 03:27 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 22-1-2019 02:54 PM
Bayangkan tetiba suma ais tu cair... Ngko ada jauuuhhhh kat dalam... Dan sangkakala pon berbunyi ...

Ini memang scary, kak. Lari tak cukup tanah dibuatnya...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 01:00 PM | Show all posts
Allah yang Maha Bijaksana.....Ya musawwir.....amat memukau
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ya Allah cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 07:28 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 22-1-2019 02:54 PM
Bayangkan tetiba suma ais tu cair... Ngko ada jauuuhhhh kat dalam... Dan sangkakala pon berbunyi ...

ni mcm kena sodok dek avalanche (timbunan salji) selalu berlaku pd pendaki2 gunung


tp kali ni, ais yg merekah dan timbunan air yg jatuh menghimpap mereka...


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list