JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2014
View
63
Reply

[Pelbagai] Symbolporn

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nice info tt
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matkpop at 22-1-2019 02:10 PM

Hakuna Matata
flat,550x550,075,f.u2.jpg

"Hakuna Matata" means "No Worries" in Swahili Language.

Hakuna Matata - The Lion King

Hakuna Matata!
What a wonderful phrase
Hakuna Matata!
Ain't no passing craze

It means no worries
For the rest of your days
It's our problem-free philosophy
Hakuna Matata!

Why, when he was a young warthog
When I was a young wart-hoooog!
Very nice!
Thanks!
He found his aroma lacked a certain appeal
He could clear the Savannah after every meal
I'm a sensitive soul, though I seem thick-skinned
And it hurt that my friends never stood downwind
And oh, the shame
(He was ashamed!)
Thought of changin' my name
(Oh, what's in a name?)
And I got downhearted
(How did you feel?)
Every time that I-
Pumbaa! Not in front of the kids!
Oh... sorry

Hakuna Matata!
What a wonderful phrase
Hakuna Matata!
Ain't no passing craze
It means no worries
For the rest of your days
Yeah, sing it, kid!
It's our problem-free philosophy
Hakuna Matata!

Hakuna Matata
Hakuna Matata
Hakuna Matata
Hakuna

It means no worries
For the rest of your days
It's our problem-free philosophy
Hakuna Matata

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Famous symbol - heart symbol

collection-of-illustrated-heart-icons_53876-8296.jpg

chinese_symbols_for_heart_6341_2_209.png
Heart in chinese

rel0007-gyo.gif
Heart in kanji

vector-illustration-korean-symbol-hand-260nw-441171982.jpg
Oppa unni kpop korea suka buat gini untuk heart, ingat ker nak minta duit

Banyak penerangan untuk simbol ni, yang pasti asalnya bukan untuk cinta cinta, more to fidelity, tengok dari bentuk daun ivy



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts


The Eye of Providence adalah simbol, yang berasal dalam ikonografi Kristian, menunjukkan mata yang sering dikelilingi oleh sinar cahaya atau kemuliaan dan biasanya disertakan oleh segitiga. Ia mewakili mata Tuhan yang memerhatikan manusia.

Mewakili pandangan rohani, penglihatan dalaman dan pengetahuan, All Seeing Eye (The Eye of Providence) telah lama disalahfaham dan disalahgunakan sebagai salah satu kawalan dan pengawasan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts


Juga dikenali sebagai 'ikan Jesus', ichthys pada asalnya mewakili simbol bagi kesuburan, kelahiran dan tenaga semulajadi wanita.

Penampilan pertama simbol ichthys adalah di dalam seni Kristian dan kesusasteraan abad ke 2 AD. Penggunaan simbol ini di kalangan orang Kristian telah menjadi popular pada abad ke 2, dan kegunaannya tersebar luas di abad ke 3 dan ke 4.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts


Simpulan Trinity atau Trinity Knot juga dikenali sebagai Triquetra dan merupakan salah satu simbol yang paling terkenal dalam budaya Celtic. Gereja Kristian Celtic menggunakannya untuk mewakili Holy Trinity, pun begitu wujud budaya lain yang turut menggunakan simbol ini dengan membawa maksud yang tersendiri.

Perkataan 'Triquetra' berasal daripada bahasa Latin membawa maksud 'tiga penjuru' dan tiada rekod sebenar di mana tempat asalnya ia dijumpai. Walaubagaimanapun, ia telah dijumpai di tapak warisan India yang berusia lebih 5,000 tahun. Ia juga pernah ditemui di batu ukiran di Eropah Utara sejak dari abad ke 8 AD dan pada awal era duit syiling Jerman.

Tiga simbol penjuru adalah simbol kuno Celtic yang mewakili Holy Trinity. Membawa maksud tiga unsur positif dalam hubungan (politik, kekeluarga, persahabatan) seperti mencintai, menghormati dan melindungi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 22-1-2019 01:40 PM
Pusaran arah berlainan arah sister dan di senget kan .... bukan hinddhuism saja even buddist juga  ...

terima kasih sister atas perkongsian.banyak yang guna sebenarnya simbol ni, navajo, odinism, jainism etc etc.



jainism atau dikenali sebagai jain dharma.jain dharma, adalah agama india kuno.jainisme singkatannya "jains", sepotong perkataan yang berasal daripada bahasa Sanskrit di mana menghubungkan jalan kemenangan dalam menyeberang aliran kelahiran semula yang dipengaruhi unsur2 kehidupan beretika dan rohani yang baik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
TunSriMijie replied at 22-1-2019 01:48 PM
Nice info tt

terima kasih tunsrimijie.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
@fixit

@Catpaw
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chesfa at 22-1-2019 09:43 AM

Dah ada belum? Simbol tertua known to us, double-headed eagle. Represent POWER!

Russia-Eagle.png

Simbol helang berkepala dua yang paling terkenal adalah lambang Rusia moden, diwarisi dari Royal House of Romanov, yang digulingkan dan disingkirkan melalui Revolusi Bolshevik. Dikenali sebagai simbol Masonry Rite Scotland, dan digunakan secara khusus dalam the Order of Royal Secret. Macam cop mohor, at the end of letter yang raja tu tulis

Scottish-Rite.gif
Scottish Rite, melambangkan Order Out of Chaos

Screen-Shot-2017-06-27-at-5.43.11-PM.png
Cap lambang kerajaan Assyrian, King Ashur

Hittite-Seal.jpg
Helang berkepala dua dalam cop mohor Hittite, orang Anatolia purba, dated back to sebelum kurun-14

Mayan.jpg
Kaum Mayan, 2000 sebelum Masihi

American-Aboriginal.jpg
Dalam kehidupan orang asli Amerika

Roman-Eagle.jpg
Dekat rumah-rumah keluarga besar sepanjang naik gondola kat Venice pun ada simbol helang


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 22-1-2019 03:56 AM
Simbol Swastika adalah tokoh geometri dan ikon keagamaan kuno dalam budaya Eurasia, yang digunak ...

Nazi-Eagle.jpg

Ada helang dalam simbol Jerman Nazi, dalam jata third reich

germany-flag-with-coat-of-arms-badge-and-icon-vector-20287798.jpg
Jata Jerman sekarang, tanpa swastika

s-l640.jpg


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:49 PM | Show all posts
Simbol power
1 = on
O = off
bola combine jadila simbol mcm tu


Untitled.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rumpshaker at 22-1-2019 09:58 PM

Test.
First time nak attach gambar.

Ok, symbols used by Led Zeppelin's in their fourth album. Clockwise: top left belongs to Jimmy Page, JPJ, Plant & Bonham.
SmartSelectImage_2019-01-22-21-33-36.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Simbol Uraeus



Uraeus adalah simbol penting yang berkaitan dengan Dewa, Dewi dan Firaun Mesir kuno. Simbol berbentuk ular tedung kobra dalam kedudukan "sedia untuk menyerang" dan dipercayai mempunyai keasliannya dalam "laret", membawa maksud "Yang Bangkit" mengikut bahasa Mesir. Simbol ini melambangkan kewibawaan Tuhan, kerabat, kedaulatan dan ketuanan yang disematkan pada perhiasan mahkota oleh dewa dan raja Mesir kuno.



Uraeus yang pertama dipercayai dihasilkan daripada earth's dust (debu bumi) dan lembing Sun-God oleh Dewi Isis yang menggunakannya bagi mendapatkan takhta Mesir untuk Osiris, iaitu suaminya. Selain digunakan sebagai lambang kerajaan atau perhiasan, Uraeus juga merupakan hieroglif penting yang merujuk kepada seorang pendeta, Dewi, atau kuil Dewi. Ia dapat dilihat pada peninggalan Mesir kuno, artifak, manuskrip, makam dan kuil.

*Laret adalah Isteri Diraja dari era pertengahan Dinasti Kelapanbelas Mesir Kuno.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumpshaker replied at 22-1-2019 09:38 PM
Test.
First time nak attach gambar.

apa maksud simbol2 tu rumpshaker?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rumpshaker at 22-1-2019 10:05 PM
KILL_NANCY replied at 22-1-2019 09:58 PM
apa maksud simbol2 tu rumpshaker?


Menurut pakcik google maksudnya seperti di dalam gambar:
SmartSelectImage_2019-01-22-21-37-52.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
I masuk screenshot satu satu ya sebab gambar jadi kecil pulak tadi bila letak 4 sekaligus.
SmartSelectImage_2019-01-22-21-38-14.png
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Maksud imej untuk Robert Plant.
SmartSelectImage_2019-01-22-21-39-00.png
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
And last but not least, John Bonham's.
SmartSelectImage_2019-01-22-21-38-38.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts


Simbol Kemarahan. Simbol merah yang terdapat dalam Anime/Manga dan digunakan untuk mewakili urat-urat yang muncul pada orang yang sangat marah. Juga digunakan dalam buku-buku komik lain untuk menunjukkan efek Pukulan, selalunya boleh dilihat berdekatan dengan perkataan "Bam" atau "Pow". Simbol Kemarahan ini telah diluluskan sebagai sebahagian daripada Unicode 6.0 pada tahun 2010 dan ditambah kepada Emoji 1.0 pada tahun 2015.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064095s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list