JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4342
View
255
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pinklepie at 22-1-2019 09:23 AM

Tak kisah la bekas biasa ker, yg berjenama Tupperware ker, saya paling stress saat nak guna jer bekasnya hilang jumpa badan penutup hilang, jumpa penutup badan pula hilang lastly guna plastik ikat dengan getah makanan yg dimasak untuk bagi kat orang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 04:54 PM
Aah... ni betul nyer cousin yg kawin.. ari tu cousin tiri yg tak direstui yg tunang...haha

Tulah pasai, nay couples tu come kata mak nya... Tak pa the day will come, kih3
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts

Ai kaka sribulan, get well soon...

Walaupun maskulin guy's... Tapi sy minat Tupperware... Lol

Pernah pergi rumah kawan sy, wife dia dealer terbesar Malaysia sampai pi oversea Tupperware sponsored... Bulat mata tengok Tupperware dia. Limited edition pulak tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
wanzhm93 replied at 22-1-2019 05:32 PM
Ai kaka sribulan, get well soon...

Walaupun maskulin guy's... Tapi sy minat Tupperware... Lol
...

Harga pun boleh tahan chuols... Bekaas isi susu pekat manis saja, 300ml dah rm30,, erkkk
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 05:32 PM
Tulah pasai, nay couples tu come kata mak nya... Tak pa the day will come, kih3

Sabar menanti hari yg ditunggu ya sis...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:42 PM | Show all posts
Ada beli 1 bijik jer, tu pon sbb terpsksa, x minat nk beli, sbb harga mahai sgt x sanggup beli mahai2....

duit tu blh guna wat beli mknan 😅

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 05:47 PM | Show all posts
aku pakai je..bagi je anak bw bekal tupperware gi sklh, gi taska.
hilang, nasiblah, tapi setakat hari ni ada lagi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli sikit2 pakai je. Rasa ada keperluan, beli lagi. Bawak je g opis tapau utk mak n in laws. Lain2 idokla coz jarang pulang semula ke tangan iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah terjebak membeli tupperware..tapi rasanya bkn setakat membeli..buat koleksi dah..kumpul warna merah je..

masa tu pun jual tupperware..dpt duit untung..beli plk tupperware utk kegunaan sendiri..nasib la tak lama tu insofff..

makanya skrg beli kalu ada yg mak teringin je..suka belikan kat mak..sbb mak suka pakai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

Bengongla   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 05:39 PM
Sabar menanti hari yg ditunggu ya sis...

Iyaa dok rasa tak lama dah tu,,,
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
isteri slalu beli..bila dah pnh kabinet..tegur dia jgn beli lagi..kejap je..after one month nampak bekas tupperware baru lg..dr srkecik2 ibu jari sampai sebesar2 peha org dia bawak balik..
last2 surrender.mbiaq pi dia la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 22-1-2019 05:47 PM
aku pakai je..bagi je anak bw bekal tupperware gi sklh, gi taska.
hilang, nasiblah, tapi setakat ha ...

Iols masalah nya sendiri beli sendiri yg hilangkan.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

dapat berak kat kaki mat memang happening.

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 06:17 PM
Iyaa dok rasa tak lama dah tu,,,

Kita aminn kan jer.. biar lah dia dpt yg baik2 dan sekufu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 06:18 PM
Kita aminn kan jer.. biar lah dia dpt yg baik2 dan sekufu.

Sentiasa chuols,,, iols pun swntiasa mendoakan yg terbaik utk u and forumers kat sini,
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 06:19 PM
Sentiasa chuols,,, iols pun swntiasa mendoakan yg terbaik utk u and forumers kat sini,

Amin...same to u sistur.. ape2 leh pm tepi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa buat house warming ada aunty kasi set tupperware. Tu lah set tupperware i yg pertama. Pas tu hadiah kahwin pun ada geng dri company pun kasi set tupperware. So setakat ni 2 set tu je yg ada dlm koleksi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 22-1-2019 06:18 PM
dapat berak kat kaki mat memang happening.

mana nak cari tanah, nak samak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha iols kalau hilang lantakkan aje hari cuti beli yg len...yg pergi biarkn pergi...ehhhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.142008s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list