JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3341
View
224
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-1-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 05:39 PM
Sabar menanti hari yg ditunggu ya sis...

Iyaa dok rasa tak lama dah tu,,,
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
isteri slalu beli..bila dah pnh kabinet..tegur dia jgn beli lagi..kejap je..after one month nampak bekas tupperware baru lg..dr srkecik2 ibu jari sampai sebesar2 peha org dia bawak balik..
last2 surrender.mbiaq pi dia la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 22-1-2019 05:47 PM
aku pakai je..bagi je anak bw bekal tupperware gi sklh, gi taska.
hilang, nasiblah, tapi setakat ha ...

Iols masalah nya sendiri beli sendiri yg hilangkan.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:25 PM
Lima belas tahun adalah satu masa yang lama. Lebih dari rindu. Tiada perkataan dapat menggambarkan b ...

dapat berak kat kaki mat memang happening.

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 06:17 PM
Iyaa dok rasa tak lama dah tu,,,

Kita aminn kan jer.. biar lah dia dpt yg baik2 dan sekufu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 22-1-2019 06:18 PM
Kita aminn kan jer.. biar lah dia dpt yg baik2 dan sekufu.

Sentiasa chuols,,, iols pun swntiasa mendoakan yg terbaik utk u and forumers kat sini,
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 06:19 PM
Sentiasa chuols,,, iols pun swntiasa mendoakan yg terbaik utk u and forumers kat sini,

Amin...same to u sistur.. ape2 leh pm tepi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa buat house warming ada aunty kasi set tupperware. Tu lah set tupperware i yg pertama. Pas tu hadiah kahwin pun ada geng dri company pun kasi set tupperware. So setakat ni 2 set tu je yg ada dlm koleksi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 22-1-2019 06:18 PM
dapat berak kat kaki mat memang happening.

mana nak cari tanah, nak samak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha iols kalau hilang lantakkan aje hari cuti beli yg len...yg pergi biarkn pergi...ehhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 22-1-2019 09:28 PM

pakai tupawe brand lava sbb designnya bagus Dan harga ok. Utk isi ikan petias pakai tupawe aiskrim biru spt pic atas, utk kegunaan raya hantar jiran pi kumpul tapawe pakai buang housemate setahun kumpul. Dan apabila housemate keluar rumah ambil barang ditinggal mereka utk kegunaan housemate lain di masa hadapan.parent ada set brand tupperware  oren beli zaman dulu2 tapi asik tapau sana sini makin sedikit dan pakai waktu raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mil aii ok ja. Dy xkisah p bg Tupperware kat menantu Dy banyak Gak Dy bg..buat buh bekas Susu ank (3bijik)..bekas air 2
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 22-1-2019 04:08 PM
masa nak resign kampeni lama dulu..akak2 kat opis tu bagi hadiah

iols tak minat plastik so iol ...

I kat rumah memang pakai bekas tupperware yang ni togok air, gok gok gok jah senang.

Kami 3 beranak ada sorang 1. Senang nak monitor berapa byk ml air dah consume 1 hari & malas basuh gelas adalah faktor utamanya hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pinky suka beli Tupperware indonesia punya. Ada IG seller yg jual tupperware oversea, tp mahal sikit. Banyak yg cartoon cartoon. My lil pony pun ada. hello kitty, bumblebee dll

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-1-2019 03:43 PM
Container Mat Kool juga yang legend.

Ni selalu menipu, isi dalam lain.. Mencikk
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 22-1-2019 04:08 PM
masa nak resign kampeni lama dulu..akak2 kat opis tu bagi hadiah

iols tak minat plastik so iol ...

Ha botol air ni lah..mak dah pandang sepi jah... Terperuk dlm lemari.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 22-1-2019 07:28 PM

Botol air pakai Avon 700ml ngam2 1 hari  pakai. Design nya bagus ada curve senang pegang senang di bawa ke mana saja
Mak ai pinggan byk hilang ketika kenduri. Jadi utk masa hadapan kenduri2 pakai pinggan plastik n pinggan percuma sabun je la. Ai marah mak ai pakai jug plastic buat air panas bahaya sedangkan teko teh 3 ketul simpan almari.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bekas tapawer iols byk yg pecah dah tutup nye..
Tak tahan gk dia ni..tak pernah lg bawa tutup gi kedai tukar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah beli tupperware.. Yg ada kat umah ni pun byk org bagi.. Koserrr nak beli.. Pd aku yg beli tupperware ni nak berlagak je.. Jgn kecamm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 22-1-2019 06:17 PM
isteri slalu beli..bila dah pnh kabinet..tegur dia jgn beli lagi..kejap je..after one month nampak b ...

Sama la.. skg ni penuh almari, kabinet dapur lagi, siap atas bawah, Rasa semua dalam katalog ada kat rumah
Tapi saya tak pernah tanya mem, Dan tak tahu pun Sama ada, ada yg baru beli,

Tapi betul la, guna botol air shj, yg lain wat koleksi,  huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 22-1-2019 05:33 PM
Harga pun boleh tahan chuols... Bekaas isi susu pekat manis saja, 300ml dah rm30,, erkkk


Yup... I estimate overall Tupperware kat rak dapur maybe rm ribu2... & bukan untuk dijual...

Jadi dealer pun dah berhenti... penat katanya...
Kaka tu cakap mostly dapat free from Tupperware... Sebab dealer terbaik
Seriously jealous dengan kaka tu

Faham2 la ya bila Tupperware bagi hadiah untuk dealer terbaik
#bukan jenis biasa2 ek

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 22-1-2019 03:39 PM
Mak beli juga tp kan mak benci Tupperware yg botol air tu, yg bulat ada beg sandang tepi tu.. Kalau  ...

Btol mak neng.. Xsama mcm dulu... Huhuhu.. Kita pun braper kali tukar dgn agent sb dia berbau..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 22-1-2019 07:52 PM
Btol mak neng.. Xsama mcm dulu... Huhuhu.. Kita pun braper kali tukar dgn agent sb dia berbau..

Seee ingatkan mak je yg alami.. Haduii.. Skrg mak beli je bekas air mr diy.. Kosser tau.. Tp bekas air Tupperware yg warna warni tu.. Mak panggil botol belimbing haha..tak tau la uolls dpt byg kan ke x. Yg tu ok. Yg bulat tu je yg berbau.. Kalo rendam chia seed lg la mak stress.. Berlendir teruk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayangnye kalau tak pakai..iols kalau yg baru beli ni dan2 tu nak nak bawak bekal tau..nak menunjuk je yg lebih sebenonye isi dlm takat roti salad and telo je hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 22-1-2019 05:15 PM
mak aku beli tupperware, dh pakai sarung balik dalam plastik

takut calar kekdahnye

Hahaha kelako mak u
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054836s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list