JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4362
View
255
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-1-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 23-1-2019 05:11 PM
Kaka

U shud bought ur mom tuppaware walaupun mulut dia ckp xnk. Mother2 ni mmg xnk susahkan ana ...

Thank you for your suggestion. InsyaAllah find a few for her.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 23-1-2019 09:15 AM
Hilang container dari ikea takpe, tupperware nye jgn...

tau tak per ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
klu i nak let go i punya set ada sapa2 yg nak masih elok lagi ... tapi i mmg nak let go murah2 ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Peaches113 replied at 22-1-2019 06:57 PM
I kat rumah memang pakai bekas tupperware yang ni togok air, gok gok gok jah senang.

Kami 3 be ...

tumbler ni iols letak kat opis..kat rumah ada tumbler lagi besar

kat rumah iols pon sama, gelas buat minum air panas je
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 22-1-2019 07:15 PM
Ha botol air ni lah..mak dah pandang sepi jah... Terperuk dlm lemari.

guna la makneng oii..beli mahal2 tak guna zakat tau

* tatau la mitos ke hapa bab zakat tu tapi meols percaya kalau beli barang tak guna nanti kena bayar zakat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli jugak tupperware tp tak banyak. Beli sebab betul2 nak guna je. Yg lain orang hadiahkan. Tak kuasa nak kumpul banyak2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 23-1-2019 06:06 PM
guna la makneng oii..beli mahal2 tak guna zakat tau

* tatau la mitos ke hapa bab zakat tu ta ...

Itu kalau emas. Kalau tak guna kena bayar zakat.

Tupperware? Bukan ada nilai pun. Hhaaha. Bernilai pada pengumpul Tupperware je. Mana nak sama dgn emas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak I dulu bising jugak kalau kami adik beradik amik je tupperware dia kat dapur. Takut hilang dia kata. Pastu mak I cakap dia sayang tupperware dia lebih dari kami sambil potpet. Kami adik beradik cakap balik, ok nanti ma dah tua, suruh tupperware tu jaga mama. Hahaha mak I pun sengih jela.

Sekarang dia dah tak heran pun Tupperware dia, I cilok bawak balik rumah ni few biji, dia tak heran dah, lantak je.  I memang tak beli tupperware pun..mahal. haha. Laki I kata pakai Elianware ke Appleware sudehhh. Beli tupperware mahal mahal kang leceh nak posting sana sini kang hilang pulak. Hm baikla abangg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 23-1-2019 10:35 PM
Itu kalau emas. Kalau tak guna kena bayar zakat.

Tupperware? Bukan ada nilai pun. Hhaaha. Berni ...

tau kalau emas kena bayar zakat..iols pegang konsep tu jugak kalau beli barang lain pon supaya tak jadi bazir..beli mahal2 simpan saja kan dah membazir

tapi ni pendapat iols je..tade kena mengena dengan hobi pengumpul tupperware

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 23-1-2019 11:17 PM
tau kalau emas kena bayar zakat..iols pegang konsep tu jugak kalau beli barang lain pon supaya tak ...

Bagus jugak ye amalkan konsep ni.
Tupperware org simpan, takut guna sbb takut rosak. Tapi, tang ni sy dah insoff.
Skrg guna je selagi boleh

Masalah sy lagi satu kalo beli baju yg mahal sikit. Simpan utk event kengkononnya. Pakai sekali je, lepas tu simpan. Nak pakai lagi tuptup dah sendat. Sayang betul.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuols tau tak,,, kalau bahasa kedah  tupperware= food containers, tak kisah la jenama apa,,, asalkan ada bentuk dan bertutup semua dipanggil tupperware, sama macam selipar, orang kedah tak panggil selipar, kami panggil kasut, lagi kerlas, selipar tu ada juga sestengah tempat panggil kasut jepun. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 23-1-2019 11:24 PM
Bagus jugak ye amalkan konsep ni.
Tupperware org simpan, takut guna sbb takut rosak. Tapi, tang n ...

Jap tupperware pun boleh gumuks ka.. Hhah
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 03:35 PM | Show all posts
mahal sgt tupperware ni,paki mcm tu jgk..

beli la yg murah sikit...huhu

nk beli tupperware mohon turunkan harga sikit,kalau minyak ada naik turunnya,,,

nk jgk merasa tupperware turun harga atau diskaun BESAR_BESARAN

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 08:03 AM | Show all posts
fahdramli replied at 23-1-2019 09:29 AM
Botol air tu segak2 belakan kan..

botol air  tu anak perempuan saya yg perasan mulanya
mmg 3-3 koleksi yg ada dia yg punya
kiranya masa dia form 1 atau form 2 dia yg beria nk beli
pastu kawan2 dia pun pakat beli juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 09:40 AM | Show all posts
Pasal Tupperware ni.. daku ada perasaan ralat hal ni..

daku kalau beli buh kt uma mak daku tu jenis yg set2 la.. set ungu... set hijo... set biru (yg buh dlm peti es).. set katon2 daku amek la simpan.. yang daku sedeh ralat hiba segala rasa ni.. makcik daku boleh rembat bekaih2 tupperware kat uma mak aku.. asal balik jek, ada jek yg hilang.. bila tanya ade, (sbb adek dok gan mama) sah makcik sorg ni ada dtg time wekend ke apa ke, elok lepas dari dia ada jek bekaih yg hilanggg.. geramm taw! igt bekaih bodo ke.. tak guna btl...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 01:08 AM | Show all posts
tupperware ni kalau minyak ssh nk ilang. botol air aku prefer bros

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka dgn tupperware, pakai utk diri sendiri. Tak brani nak kasik anak bawak gi skolah satgi tertinggal ler, hilang ler jd utk anak kasi tipuware je (tp yg BPA free).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang best brand tupperware ni. Tapi costly la sikit. Nak jimat boleh beli tipuware kat kedai rm2. Macam2 size ada. Tapi bau plastik sgt2 kuat! Tak berani la nak tuang ayaq panaih kang jadi kanser.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:47 AM | Show all posts
tupperware2 yang saya ada semuanya saya guna
takde pun nk simpan2 untuk pakai pada tujuan tertentu
memang itupun tujuan kita beli barang kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190127_105127.jpg

Tupperware yg ada. Memang selalu guna.
Teringat dahulu kala arwah aunty buat party tupperware kat rumah. Yang datang buat demo seorang minah England.

Dulu2 tupperware banyak dari negara orang putih sana. Pembuatan pun kukuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057458s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list