JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3390
View
226
Reply

[Pelbagai] Tupperware,, ada yang fobia ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-2-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 22-1-2019 07:25 PM
Bekas tapawer iols byk yg pecah dah tutup nye..
Tak tahan gk dia ni..tak pernah lg bawa tutup gi ke ...

Bawak je gi tukar kat kedai tupperware tu

Iols byk kali jugak tukar tutup bekas yg kedap udara tu ..hat tu senang koyak tgh2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 6-2-2019 10:43 AM
Baru terbeli 2 bekas tupperware, senang bawa potluck cooking. Beli sebab pembeli asal terpaksa let g ...

Agak2 kalau dalam fasa kesengkekan boleh tak gadai tupperware macam ala2 gadai emas kt arrahnu tu. Kalau boleh gadai,, i nak beli lah tupperware, untung2 bila fasa kesengekekan menjelma boleh jugak jadi kan sandaran tupperware tu untuk teruskan kelangsungan hidup. Hahahha. Tupperware kedai eco tak aci na
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
N_nurr replied at 6-2-2019 01:15 PM
Mak iollss fobia i terhilangkan bekas tupperware kt tmpt keje... i bwk bekal,lps lunch basuh tggl kt ...

I pernah tersilap ambil ambil tupperware kakak, bawak isi kerepek uni kayu pedas, sekali tikus gigit penutup tupperware tu, apa lagi ke tong sampah lah tempatnya. Kakak i cari merata2 tempat tupperware itu, katanya dah hilang padahal adik nya dah buang ke tong sampah,, 9 tahun dah rahsia masih selamat di simpan.. Klu dia tau mau mintak ganti rugi besar tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 22-1-2019 10:41 PM
Botol minum tupperware tutup dia kotor teruk kt celah2 tu. Camne ye nk buat. Adakah boleh tukar bo ...

Basuh guna berus basuh botol tu .. keluar la hitam2 daki tu ... berus botol pun tupperware jual

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 23-1-2019 10:31 AM
I rasa I bukan hantu tupperware.

Dulu2 pantang tgk mesti beli sebab kawan jual kat office. Dah be ...

Lap dulu bekas berminyak dgn kitchen towel paper tu .. dah bersih minyak semua tu baru basuh dgn sabun ... itu yg i selalu buat .. kerja pun cepat n bersih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 9-2-2019 08:54 AM
Agak2 kalau dalam fasa kesengkekan boleh tak gadai tupperware macam ala2 gadai emas kt arrahnu tu. ...

Boleh uols ... ada program gadai tupperware ni kat indon!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ada koleksi tupperware nih ..almost semua yg beli tu digunakan at least once la.. masa mula2 beli mak iols bising asyik beli beli .. tapi bila tgk iols pakai ..dia tak bising la

Iols bkn member tapi guna id kwn beli .. yg best tu bila beli, ada plak tier ..beli brp ratus dpt hadiah tupperware set ni.. lagi tinggi lagi best hadiahnya .. tu belum lagi yg purchase with purchase .. ada 1 bekas tu bila purchase with purchase baru rm30, tapi tgk org jual bekas tu rm80 ...

Mak iols ada beberapa ketul vintage tupperware back in 70s & 80s ... sayang ooo n masih bekerja dgn jayanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 9-2-2019 09:08 AM
Boleh uols ... ada program gadai tupperware ni kat indon!!

Serius ada... Wah i kena pi dah pi indon la lepas ni hahaha bileh gadai tupperware utk teruskan kelangsungan hidup.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Terjebak.dgn tupperware sejak kawan jadi agen. Melayang duit iols..

Entalah sometime rasa mesia obses dfn jenama...

Dama je kot bekas apa pun as long as cantik di mata....

I prefer glasss.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:05 PM | Show all posts
fahdramli replied at 9-2-2019 07:57 AM
I pernah tersilap ambil ambil tupperware kakak, bawak isi kerepek uni kayu pedas, sekali tikus gig ...

Patutnya boleh tukar penutup baru tu hantar balik kat agen...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik ai jenis xkesah brand apa
tapi kat opis i nie mmg ramai yg gila ngan brand tuperware nie

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:20 PM | Show all posts
iould punya yg set carolier 4 tu..hilang satu masa event kat KLCC..meroyan rasanya dah ler tak boleh beli asing...last2 ada jual yg set 2 sama kaler pepel..beli buat ganti satu lagi hadiah kat kawan...now kumpul lunch box set dengan tumbler yg spesel edition jer heheh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu balik kg nak bungkus lauk mesti mak aku ckap bekas tak de bungkus je dlm plastik je padahal tupperware bersusun dlm almari..bila aku kata tu ada banyak mak aku mesti jawab yg tu takleh ambik mak beli mahal....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 02:09 AM | Show all posts
mak aku kalau sedara mara dtg rumah nak tapau mkn mmg dia bebel klau tak bawak tupperware sendiri.. sedara mara aku pun klau dah dpt tupperware tak reti2 nak pulang.. hujung2 mak aku bungkus je pkai plastik skrng tp aku tak suka  sbb tak mesra alam so aku beli kan mangkuk tingkat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:30 AM | Show all posts
Mak i dulu time dia masih bekerja mmg selalu juga lah beli tupperware ni nak lagi kwn dia jadi agent. Ada je tupperware dia bawak balik. baik besor kecik, set, ala carte semua ada. Balang kuih raya pun pakai tupperware senang. Tak mudah masuk angin kuih2 nya. Dulu tak faham nape mak2 ni taksub nau dgn tupperware, tapi bila i dah besor dah keje ada duit sikit, beli lah sikit tupperware esp botol air tu..lama2 mcm ehhh terjebak juga membeli walau bukan borong byk2 mcm mak i. Kdg bila abah i pergi kerja/keluar mana2 mmg siapkan air utk dia minum dlm botol tu, bila balik botol tu dia tak bawak masuk rumah/tak bawak balik...mula membebel sebab nnt esok nak keluar dah kena pakai botol lain...pastu jenis tinggal kt ofis. last2 botol air kt rumah semua dah lesap. Bila dah bising, sekali dia bawak balik nahhhhh 2-3 botol...

Pernah i nak daftar jadi ahli tupperware, mak i cakap tak payah nanti habis duit ke sana. Pastu dia mcm every month kena membeli kan untuk aktif kan. Skrg ni kalau  nak beli, kirim dgn my aunty je sebab kwn dia yg jadi agent. Latest tupperware i beli set yang Kampung Boy Lat tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 04:05 PM | Show all posts
i pun terjebak lepas kena hasut dgn kawan..dulu2 tak pedulik pun.... bekas dia kedap udara,mmg syoklah pakai.mula2 sayang, lepas tu i guna je..simpan2 buat apa, kan.

skim member dia tak mesra alam sgt, dan stokis kat tpt i manjang takde barang. benci betul.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 10:16 AM | Show all posts
i x kisah. nak pakai, pakai la. tp kalo hilang memang i sentap.

pernah terjadi masa memula pindah masuk umah mertua. memula BIL pinjam. lepas tu tertgl umah kawan. lepas tu terus hilang. jd i simpan semua koleksi tupperware i. bila pindah masuk umah sendiri baru keluarkan balik utk guna.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:03 PM | Show all posts
seribulan replied at 10-2-2019 12:05 PM
Patutnya boleh tukar penutup baru tu hantar balik kat agen...

kalau kena gigit tikus or api memang tak leh tukar ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:07 PM | Show all posts
Redhead replied at 13-2-2019 02:09 AM
mak aku kalau sedara mara dtg rumah nak tapau mkn mmg dia bebel klau tak bawak tupperware sendiri..  ...

mak i pulak jenis sayang nak guna tupperware yg i beli tu .. tapi dia rajin sungguh kumpul bekas makan plastic warna jernih tu siap tagging tudung & bekas tu..segala mcm bentuk. bila sekali cousin buat kenduri dia bawak keluar la bekas plastic jernih tu utk cousin i tapaukan makanan esp utk sedara2 yg dah uzur & sakit kat rumah yg dpt dtg kenduri ...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:23 PM | Show all posts
dekat opis meolz bergadoh sbb tupperware..... ya ampunnnn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula terjebak tahun 2014 masa ni kena transfer dr branch ke HQ dulu branch mostly pekerja lelaki tp hq blh dikatakan kebanyakkan perempuan...mula2 pelik gak Tupperware ni ada kualitilah kedap udara lah than lasak...tp terpedaya sbb bila penutup rosak kita blh dpt ganti umpama warranty lah so situ dh fikir berbaloi...
Pastu beli bottel air pakai 3 Bulan tali cm rosak dpt ganti terus singup jd ahli....mmg tiap2 pagi masing2 keluarkan Tupperware brand ni Dan bercerita tiap bulan mesti beli yg baru... Start kecewa sbb bila bsuh n terlupa bwk balik esk mmg lesap bila tanya semua xmengaku pastu nk chk xboleh sbb semua Sama so diam je....
Pastu bila buat potluck Lepas makan basuh petang nk ambik lesap...bila cari2 semua kata xambik...
Ada juga siap masam muka sbb Tupperware ni dh susah nk buat kerja.bila berlarutan cm ni dh malaslah nk buat lg so start lah bwk bekal pakai Tupperware pasar Malam....hilang pun xrugi klu tak pun beli dkt kedai Rm2 Sama je function
Masalahnya bila bwk Tupperware murah xhilang pula walaupun lupa nk ambik.....kepelikan disitu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Redhead at 21-2-2019 02:17 AM
airisa replied at 20-2-2019 04:07 PM
mak i pulak jenis sayang nak guna tupperware yg i beli tu .. tapi dia rajin sungguh kumpul bekas m ...


Tp tupperware botol air yg besar tu sgt berguna ye.. time i stay dgn my mom dulu slalu bila i pi main bola ke tennis ke my mom mesti bekal kan and jarang sgt tak cukup mesti cukup untuk 2jam bsukan tu klau tak kena pow secara bkumpulan la.. Lpstu slalu la tertinggal dlm kreta dan bebelan pun bermula.. Klau you nak tau my mom punya collection tupperware penuh satu cabinet 4tingkat.. klau i balik rumah dia nnt i amik gmbr.. hahaha.. and still ada bnyk lg dlm stor yg masih tak pakai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 11:41 AM | Show all posts
Redhead replied at 21-2-2019 02:14 AM
Tp tupperware botol air yg besar tu sgt berguna ye.. time i stay dgn my mom dulu slalu bila i pi ...

perghhh ..byk tu koleksi mak u ..nak tgk pls ...
mak i tu sampai i yg bising2 suruh guna baru nak guna .. tapi memang tupperware air eco-bottle tu memang i guna hari2 utk isi air masak sebab i kata kat dia, tak bagus guna botol air mineral 1.5l tu byk kali. mak i ni tak nak dia air coway ke apa ke yg ada air panas segera & air sejuk tu .. dia nak gak jerang air dlm cerek



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 21-2-2019 11:41 AM
perghhh ..byk tu koleksi mak u ..nak tgk pls ...
mak i tu sampai i yg bising2 suruh guna baru nak ...

Nnt klau i balik rumah parents i amik gmbr.. hahahaha.. ohh tupperware tu 1.5L ar? No wonder lebih dr cukup i also did the same thing as ur mom air panas coway tu tak betul2 cukup panas sbb dia tak boiling then will potong my kopi punya rasa lpstu cepat sejuk.. i lg rela masak dlm kettle dr bayar coway tiap2 bulan ye maklum la bujang jrang nak mnum2 kt rumah.. bnyk plak ter ot ampun tt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tupperware...tipuware pun suka...
Mmg guna ja sehabisnya..pakai puas2.

Pernah p rmh kwn di trganu, dia buat jamuan mkn..mmg dia guna bekasmknn, pinggan cwn semua set tupperware. Tktau la berapa set dia belimcm kat bwh ni
images[1].jpg
images.jpg


Kat dapoq pun semua set tupperware.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051887s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list