JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
49671
View
1288
Reply

Gara-Gara Video Tunjal Kepala, Aliff Syukri Terpaksa Pulangkan Qayyum Kepada Ibu Kandung

  [Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-1-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Taknak bersangka buruk pada Dato dan Datin. Tapi, tindakan mereka menyerah begitu saje Yom dengan alasan desakan netizen, memang tidak boleh diterima . Siapa yang ambil anak angkat tahu bagaimana susahnya nak serahkan anak mereka.Mereka sentiasa insecure ...walaupun ada surat sah tapi sentiasa dibayangi akan diambil bila-bila masa saje. Kalau keluarga kandung datang melawat, hati resah dan cuak saje. Ini perasaan sebenar seorang ibu angkat yang menganggap anak angkat sebagai anak kandung. Tapi, tindakan dato dan datin tak membayangkan perasaan itu. Seolah-olah semuanya lakunan untuk tujuan batak likes dan views saje. Tak dapat bayangkan, mesti Yom akan menangis dan susah tido.  Kenapalah korbankan  budak kecil tu kalau betul-betul ihklas nak menjaga. Sakitnya sampai menikam di hati bila anak tu tiada disisi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 25-1-2019 02:36 PM
maid indon mereka yg tunjal, time tu tin rebecca teletubies tengah rekod video, maid indon tu mmg  ...

Kalau toklip dgn bini dia side bibik pendera tu something is wrong la mmg nampak sgt tak jaga betul2. Ingatkan kena pecat.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 25-1-2019 08:53 PM
Harap makpak kandung budak ni tukar je nama lain
X perlu ada kaitan dgn alipsukri dah
Tukar skali  ...

Eloklah balik pada mak dia. Merasa anak ni kasih ibu sejati, mudah2an. Kalau tak menumpang kasih dengan bibik la sampai besar.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe lama2 ok lah tu budak umur setahun tak ingat apa2 bila besar  nnt. Bibik tu la tunjal lgi, itu yg kita nampak, belakang mcm mana dgn yom pun nampak a little bit slow leaner lg la menguji kesabaran bibik.

Semua nak tayang Ig bagai mendapatla.. takpela mak kandung dia jugak camna pun.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 25-1-2019 03:29 PM
https://beautifulnara.com/viral-video-pembantu-rumah-tunjal-kepala-anak-angkat-aliff-syukri/
.
d ...

Oh baru tgok video nya. Video rebecca. Ada rasa bersalah tak sheols mungkin mak yom boleh mintak tolong bekah pulok. Sheols pun penyayang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 25-1-2019 04:07 PM
Bibik tu akak x berapa nak berkenan. Sorry. Kuat membodek.

Bibik2 tok alip mmg scripted bodek agaknya. Dlm video2 tu, penuh dgn pujian2 aje, sedap datok, cantik datok, baik datok, mahal datok.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat iols dengor lagu selawat toktin tu ala2 lagu bobo dislowkan?

...ditelponnn...nggak diangkat-angkatttt...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tok alip n wife berlakon, upload kt YouTube.org tgk..kaching..kachingg. Tok alip jugak yg buat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suke tgk anak angkat erma yg perempuan tu..cantik sgt..

psl yom ni..iols reserve dlu..tgk kot la tetibe smgu 2 ni tetibe yom blk ke pangkuan tin shida..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 25-1-2019 04:21 PM
Thanks yang bagi link video.

Macam babi maid tunjal tunjal kepala Qayum. Tengok muka maid bengis  ...

U tgk.tak tempat tido budak2 tu..yg berpagar tu.....kan ade video budak2 tu nak keluar dr bilik tp kene pagar...tgklah tilam anak2.angkat tu...mmg tarap2 hina ja die sediakan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 25-1-2019 04:25 PM
Ha betul tu sendiri yang letak gambar utk raih perhatian bila dah jadi mcm ini salahkan follow ...

Silap2 niat toklip nak jadikan depa berdua "pelaris"... sekali hujung2 budak tu tak fit mcm budak2 lain....bye..bye la yom... toklip carik "pelaris yg baru"....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 25-1-2019 10:32 PM
iols suke tgk anak angkat erma yg perempuan tu..cantik sgt..

psl yom ni..iols reserve dlu..tgk ko ...

Rasa mcm balik semula. Tahan ke maknya nak jaga anak cranky 24/7. Kurang2 dekat umah alip tu byk bibik leh pass baton kalau sorang dah menyampah nak hadap. Pass sikit sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 25-1-2019 05:56 PM
Patutla.. Toklip pernah tunjuk kan bapak yom dulu, gambar belah belakang je..dari body nya tu mcmn ...

Mak ayah meena bukan warganegara jugak...mak indon, ayah bangla.  meena sangat cheeky...lawa budak tu...masa awal2 ada jugaklah mak meena mintak2 duit...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Honestly aku sedih bila aku tgk yom dipulangkan kepada ibu kandung dia. Aku ada seorang anak saudara angkat. Abg aku amik masa baby hari ke4m anak tak sah taraf. Amik di hotel dengan babynya hanya pakai oampers shj. Niat abg dan akak ipar aku pergi saje nk jenguk kesihatan ibu tu sbb ibu baby tu student akak ipar aku. Alih2 dia kata amik la bawak balik. Dia x mintak apa2 cuma jangan putuskn hubungan. So abg dan akak ipar aku setuju. Masa abg dan kakak ipar aku bawak balik, keluarga besar aku which is mak sedara, nenek semua tak terima sebab x sah taraf. Tapi pesan ayah aku, baby tu tak bersalah. Jadi kami sekeluarga besarkan dia dengan penuh kasih sayang. Even aku makin bertambah anak saudara dan aku dah ada anak sendiri, kasih sayang tetap tidak berkurang.

Aku tak faham kenapa orang kata anak angkat lain anak kandung lain. Guys, once seorang bayi nak nak dh jadi ibu susuan, tak ada beza. Sayang tetap sama. Nak nak amik dari kecik, nampak dia membesar dengan keletah yang comel. Anak buah aku tu, sayang tetap sayang, marah tetap marah kalau dia buat benda yang salah.

So untuk tok lip n tin shida, kesedihan yg diorg rasa tu aku yakin itu bukan lakonan. Cuma itu mungkin peluang untuk dia canang since mmg diorg gile glemer

And aku rasa yom akan pulang semula ke pangkuan tok lip.  Sebab x silap aki si yom ni mcm ada penyakit colic. Asyik menangis je. Sama macam anak aku. Menangis je keje dia. And itsvnot easy to handle. Mmg 24h melekat je dengan aku. Dan kalau ibu kandung dia x kuat mental, may b dia akan pulangkan kepada tok lip.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Qayyum tu macam allergic dengan Dato Aliff tu... Setiap kali ada Dato memang nampak muka Qayyum stress and start menangis. And Qayyum pun asik sakit kan.  So mungkin ada hikmah lah baby tu di pulang kan kepada ibu kandung dia. Mungkin awal2 tu niat dia baik nak anak dia hidup senang. Tapi bila tengok anak dia asik sakit, stress and kena tunjal2 pulak oleh si bibik tu si ibu pun risau.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 25-1-2019 03:06 PM
Mak ayah meena bukan warganegara jugak...mak indon, ayah bangla.  meena sangat cheeky...lawa budak ...

Meena tu dari kecik nampak sgt anak bangla but toklip tak ngaku kan rasanya. Besar ni dah comel baru nak iakan, tpi meena tu mmg comel pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
obses_budak replied at 25-1-2019 04:41 PM
Bdw dia sindir tin beka ke..tin beka yg upload kan.. Setakat tau gosip tin bekah peel masham dia d ...

datin shida claimed waktu kejadian, dia berdiri sebelah datin bekah...katanya bibik tak tunjal, berani bibik nak tunjal depan dia...datin bekah pun salah jugak sebab x edit video, terus up kat ig....

before kejadian tunjal ni, dah memacam kes, bermula dari menangis non stop, kerap sakit..belum bab keperluan yom...macamana la yom malam ni...menangis ke dia??? arghhhhhh stressnyaaaa budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
zeetot replied at 25-1-2019 03:12 PM
Taktau nak simpati ke menyampah. Tapi of course lah kalau dah ada anak kandung berderet, indirectly  ...

Tak payah anak angkat ler.. ant menantu pun kadang mentua berpilih kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry la still tak percaya mangkuk 2 ekor ni. Naluri aku kuat katakan toklip yg nak pulangkan. Sbb yom tu kalau dgn toklip dia xnak sgt. Stress je muka.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Syajati replied at 25-1-2019 09:40 PM
Taknak bersangka buruk pada Dato dan Datin. Tapi, tindakan mereka menyerah begitu saje Yom dengan al ...

Tapi undg2.. Sblm 2 tahun.mkau syg ke tk syg ke..mk kandung mintak memg kene bagi...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Cicisweets replied at 25-1-2019 05:25 PM
Jenis cakap depan cermin ke cik kak

Eh kau yg first komen negatif ek? Patutlah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:15 AM | Show all posts
tikusmontok replied at 26-1-2019 12:10 AM
Eh kau yg first komen negatif ek? Patutlah...

Tak sedar diri ko pun 2x5 mcm tak penah kutuk kutuk org,rumah tadak cermin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Cicisweets replied at 26-1-2019 12:15 AM
Tak sedar diri ko pun 2x5 mcm tak penah kutuk kutuk org,rumah tadak cermin ke?

Kutuk ngan pancing kutukan tu ada beza huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
lostfaith replied at 25-1-2019 07:28 PM
Tak pasti. aliff gak yg tepek conversation dlm ig staf dia kut. Dalam posting tuh mengata mak yom  ...

Siap ada post begaduh.. Fake akaun beria burukan mak yom..pdahal 1 org ni komen lain..fake akun bls lain yg sah2 buruk kan maknyom.. Tk paham i.. Adakah tu staf dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 25-1-2019 08:33 PM
Ameena tu yg iols tau mak dia indo+bangla sebab toklip awal2 dulu yg ckp.
Awalnya mmg sorang je a ...

Rasa memg dia syg..cuma mcm tok lip and tin memg sng kene tipu gn staf pun... Nk2 org lama dia dh bekeja..memg dia caya. Esok tekena ...viral kan lg.. Pas tu caya org lg...kene tipu lg..hahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051239s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list