JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1497
View
26
Reply

5 Hutan Paling Menyeramkan? Meremang Bulu Roma

[Copy link]

Author: monolog       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-1-2019 03:56 PM | Show all posts |Read mode
Dunia semakin maju, kota-kota semakin pesat membangun. Namun mistik di alam semesta kita masih tidak akan lari walau arus pembangunan semakin pesat.
Hutan-hutan masih ada, disitu banyak perkara mistik boleh di selongkar. Ketahuilah anda di bawah adalah 5 lokasi hutan yang menyeramkan di dunia.


Hutan Hoia-Baciu, Romania

kredit foto :google




Hutan ini terletak berdekatan dengan Transylvania. Tempat ini sering dihubungkait dengan Segitiga Bermuda daratan. Hutan Hoia-Baciu ini dikenali sebagai hutan yang mempunyai lubang waktu di dalamnya. Orang-orang di sana percaya ada suatu kawasan di dalam pusat hutan tersebut ada sebuah gerbang ghaib yang boleh menembusi waktu dan dimensi berbeza.
Ia diperkuatkan dengan cerita ada seorang gadis pernah tersesat masuk ke dalam hutan tersebut, lalu hilang tanpa dapat dikesan. Anehnya selepas daripada lima tahun , gadis ini muncul kembali. Dia tetap tidak berubah dan tetap memakai baju yang sama malah usianya seolah tidak meningkat.
Hutan ini juga dikatakan ada hubungan dengan UFO kerana ada ada orang yang pernah melihat UFO berlegar-legar di langit kawasan hutan tersebut. Menambah keseramannya ialah sesekali akan kedengaran suara perempuan merintih-rintih di dalam hutan tersebut.

2. Hutan Aokigahara



kredit foto :google



Hutan tebal ini terkenal dengan gelaran Lautan Pohon, dan mempunyai keluasan 32 kilometer di Barat Laut kaki Gunung Fuji, Jepun. Ia merupakan salah satu hutan yang menyeramkan di dunia.
Ada khabar angin mengatakan di dalam tanahnya wujud besi yang menyebabkan gangguan pada kompas sehinggakan ramai pejalan kaki serta penjelajah hutan ini tersesat.
Paling menyedihkan, hutan Aokigahara ini sering menjadi tempat orang membunuh diri yang popular di Jepun. Adalah dilaporkan lebih 500 kes bunuh diri telah terjadi sejak 1950an.


3. Hutan Hitam (Black Forest ), Jerman



kredit foto :google




Pokok pine dan cemara ( cypress ) tumbuh lebat dan menjulang tinggi sehinggakan tidak boleh ditembusi matahari. Menjadikan hutan ini sangat gelap dan sunyi walaupun di waktu siang.
Oleh itu, ia sering dikatakan tempat ini adalah sangat ideal sebagai tempat tinggal ahli sihir dan serigala jadian.
Kisah seram, hantu dan pembunuhan serta sihir di hutan itu turut terkenal dalam sebuah buku bertajuk The Necromancer yang diterbitkan pada 1794.
Bagaimanapun sekiranya ada yang ingin berkunjung ke hutan ini, mereka dinasihatkan untuk menghafal jalan supaya tidak tersesat kerana usaha pencarian akan menjadi sulit kerana keadaan hutan yang gelap.


4. Hutan Wychwood, England



kredit foto :google




Hutan ini terletak di Oxfordshire, semasa abad pertengahan, sebelum inggeris dikuasai bangsa Roman, hutan ini sangat luas. Namun akhirnya ditarah untuk dijadikan kawasan pertanian.
Misteri hutan ini ialah cerita mengenai Amy Robsart yang ditenui mati dengan lehernya patah. Punca kematiannya masih menjadi misteri sehingga ke hari ini.
Suatu hari hantunya bertemu dengan suaminya Earl of Leicester sedang berburu, lalu berbisik mengatakan dia akan mati selepas 10 hari. Ternyata dia mati selepas 10 hari kerana sakit. Hal ini menyebabkan ramai orang mengatakan sekiranya sesiapa terjumpa dengan hantu Amy juga akan menimpa nasib yang sama.


5. Isla De Las Munecas, Mexico



kredit foto:google




Lokasi hutan ini adalah di sebuah pulau berhampiran dengan ibu kota Mexico. Setiap pohon di hutan ini tergantung ratusan anak patung yang sangat mengerikan.
Wujudnya patung-patung berkenaan dengan bermulanya kisah mengenai Don Julian Santana. Dia merupakan satu-satunya penghuni pulau tersebut dan telah menjumpai mayat seorang gadis di salah sebuah tali air di pulau tersebut kira-kira 50 tahun lalu.
Don Julian Santana telah menggantung anak patung di sebatang pokok sebagai penghormatan terakhir untuk gadis itu. Namun, apa yang menyeramkan saban hari anak patung semakin bertambah di setiap pokok sehinggalah tahun 2001.
Akhirnya Don Julian Santana ditemui mati lemas di tali air yang sama. Sejak itu, ramai yang mengganggap anak patung yang tidak lengkap dan bergantungan itu merupakan jelmaan syaitan.
Kesimpulannya sanggup ke anda berkunjung ke hutan-hutan ini?Sangat seram dan meremang bulu roma kan? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram weiii
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 04:49 PM | Show all posts
hutan hitam tu gelap betul..jalan2 terlanggar rimau pun x sedar. tau2 dh kena ngap
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
byk movie tunjuk pasal hutan kat japan tu..salah satunya the forest...cerita misteri pasal hutan nih..
sangat menarik
masa g japan tiga tahun lepas ada terpikir nak gi..tp kawan2 cakap xpayahla gi..tempat setan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnya. Tp baca black forest teringat kek pula. Paling seram rasanya yg bergantung2 patung tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2019 09:22 PM | Show all posts
awaynepian replied at 25-1-2019 06:27 PM
byk movie tunjuk pasal hutan kat japan tu..salah satunya the forest...cerita misteri pasal hutan nih ...

iye..i pun tgk citer tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:08 PM | Show all posts
Seram lagi hutan di Malaysia..........kalau kau orang pernah masuk hutan la. Bukan pinggir hutan...........tetapi dalam hutan banat betul. Pulak2 kalau korang sesat dalam hutan......kencing dalam seluar tu dah kira perkara lumrah. Rasa macam tak jauh dari tempat mula.........tapi makin dicari jalan keluar, makin dalam kita masuk dalam hutan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 11:43 PM | Show all posts
kalau tanye org yg selalu masuk hutan mesti byk cerita2 mistik

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
biasa je ? korang belum sampai lagi bukit belakang ruah aku.lagi serm.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 11:35 AM | Show all posts
wow, another 10 places must visits with your enemies. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
OttoVonBismark replied at 26-1-2019 02:32 AM
biasa je ? korang belum sampai lagi bukit belakang ruah aku.lagi serm.

Kt mane tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Apalah jadi dengan hutan tempat ted bundy buang semua mayat yang dia dah bunuh dengan dia punya remains pun dekat situ. Mesti seram jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Hutan di Malaysia pun seram juga kalau kita sesat seorang diri dalam hutan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:49 AM | Show all posts
x de ke akak2,gadis2 ngletis nak #tag acah2 melancong kesini..
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 02:26 PM | Show all posts
Hutan Hoia

Hutan Hitam



skerinya me tgk
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 11:25 AM | Show all posts
aku berminat dgn bacl forest germany tuh..

i wonder mcm mana kalau kita bina umah dlm tu


sentiasa malam aje la kot kan



ada pix nampak lawa la plak





ok lawa gila k
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 12:09 PM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 26-1-2019 02:32 AM
biasa je ? korang belum sampai lagi bukit belakang ruah aku.lagi serm.

kat mana tew
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 11:38 AM | Show all posts
hutan kat mana pun seram..tambah2 tengah malam

tapi serious yg kat atas mmg seram

Mount Fuji pernah sampai tapi hutan tu sib baik tak masuk..klu tidak hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
komotthecat replied at 25-1-2019 11:43 PM
kalau tanye org yg selalu masuk hutan mesti byk cerita2 mistik

Arwah atok Aku suke memburu mlm2 Ade la die citer kt cucu2 pasal mistik time die g memburu...setakat nie Ade la die citer 2/3 citer kt kami haaa...yg lain2 tu die simpan rapi sampai meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Black forest jerman lawa
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 11:40 PM | Show all posts
hutan malaysia lagi seram weh..serius mmg scari yang amat amat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kyleril replied at 3-2-2019 11:40 PM
hutan malaysia lagi seram weh..serius mmg scari yang amat amat

Kat mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm best je black forest tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 09:29 AM | Show all posts

cuba explore taman negara...orang local dan juga yang selalu masuk mesti ada cerita cuma mereka nak share atau tidak sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:46 AM | Show all posts
bg aku asal nama dia hutan..smua nye seram

jgnkan hutan, dok umah kosong yg lama kena tinggal pun aku dh rs seram
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062936s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list