JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1885
View
48
Reply

[Pelbagai] Penangan Norkiah Buat Ramai Ternganga

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-1-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
@Beautifulliar.
@chempaka.ayu
@bianglala
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
@Rumpshaker
@Dwdrum
@friedfishsoup fried, rehatkan diri dari sohai kejap, tolong tag dia laa
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
@aechae
@BuBuComey
@mongoose_kidz
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
@fixit
@NamaKuMawar
@Catpaw
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
@noor2
@Kurex
@shernazz
@umbut
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
@netto_
@SuriNate
@salmon-suki
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts

@FitzTzif
@AJMatt
@TunSriMijie tambah kredit awak kat sini, semoga cepat naik pangkat!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by misc at 27-1-2019 10:28 AM

Memori daun pisangnya tgk phone Sony Ericsson Vivaz Pro ni. Ni first touch screen phone aku dulu. Mahal wey masa phone ni baru release. Ni zaman symbian. mana ada android2.
Screenshot_20190127-100828_Chrome.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Norkiah pertamaku 3210 ayahanda hadiahkan.. Seronok habis dah masa tu melayan game ular & compose ringtones... Dapat compose lagu2 retis dah rasa bangga sangat.. hihihi

Sebabkan kemaruk dgn compose ringtones & tukar2 casing maka beralih ke 3610.. size comel dgn color casing yg cantik2.. model ni kalau compose lagu macam lebih senang..

Bila dah start trend screen color & music boleh layan dlm hp terus terjah 5700 express music.. phone boleh pusing 360.. perangai gila dload lagu bagai..

Keluar 6230 lagi sekali tukar hp... 6230 ni macam 3310 je.. cuma modern sikit la dengan screen color..

Norkiah terakhir yg meols pakai sblm sambar apple ialah E-series.. Honestly E-series ni sampai skrg still ada dan boleh pakai.. Tak rosak apa pun..

Norkiah ni brand yg bagus.. Steady even 18 kali jatuh pun.. Life span bateri pn ok even kita ni heavy user..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
My 1st hp norkiah was N series than my last was E series. Hubby pulak guna yg telinga gajah tu...I ada simpan E series n telinga gajah tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
melnanzz replied at 26-1-2019 08:33 PM
TT, Nokia Communicator tak diberi honourable mention kah? Fon ni memang legend.

aah boleh je melnanzz.dulu dah wow sangat dah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kawan gelak bila wa pkai phone SAMSUNG..cam jenama brng letrik jer kata depa... (depa sumer pkai NORKIAH...)......nah.....la ni..#sapalagiadvance....
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 03:27 PM | Show all posts
then after norkiah

blackberry then samsung s3

then note 3 then till now s8

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
1st time pkai yg butterfly dan yg terakhir skali ialag ngage qd... lepastu tros tukaq ke blackberry dan selepas itu ipon hingga kini..
masa pakai ngage qd tu rasa paling cun sesangat la kaedahnya kt u time tu.. acah2 gamers walau d mana2... kikikiiii

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts

Dulu ada colleague kaka pakai N95, dia excited tunjuk kat kak, dia kata fon tu boleh trace roadblock polis. Esok pagi tu dia datang kerja masam mencuka je muka, kak tanya dia kenapa? Dia jawab kena saman dengan polis. Sampai lunch kaka ketawa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 05:50 PM | Show all posts
chesfa replied at 27-1-2019 08:29 AM
@Beautifulliar.
@chempaka.ayu
@bianglala

thank you chesfa!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 05:55 PM | Show all posts
Calling2 user Nokia lesung/sembilu (3650), Nokia sabun (6600), Nokia 6630, Nokia daun (7610), Nokia Ngage (taco), Eseries, Nseries, symbian first to third edition dialu2kan dan pelbagai.

Pernah guna perisian ni?

jawapannya. tak pernah guna Norkiah yang disebutkan di atas

pernah guna Nokia berikut :
- 3210
- suka shape handphone ni .. tatau nak kata macam mana. sleek?



dan of course Nokia 3310 - jatuh melantun dari tangga atas sampai tangga bawah terkeluar bateri pun masih boleh guna. lebih sedekad guna 3310.

iya. begitulah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 06:15 PM | Show all posts
Edited by nukphy at 27-1-2019 06:16 PM

Norkiah dh tkde umpphh skrg..hawauwei la..teknology 5g bikin ramai yg gusar...huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 06:34 PM | Show all posts
Pernah pakai nokia 3310, then upgrade ke nokia 2600, yg ni jenis kaler, tp time tu rasa teruja pasal henset tu ada kaler maler tp sayang, henset tu ilang time kt hostel

then pakai nokia express music, (tak ingat jenis mana) then pakai nokia C3 yg qwerty keyboard tu, then nokia asha merupakan nokia terakhir akak sebelum akak beralih ke samsung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 10:36 AM | Show all posts
1st phone nokia juga..apa model tah..ada antenna kecik je..
tak mampu betul rasanya dulu, tgk je org pakai butterfly.. rasa mcm dah kaya sgt la org tu kalau pakai butterfly...ahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066923s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list