JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
10325
View
2479
Reply

[BTAT] Borak Tanpa Arah Tuju Vol.13 : Edisi Gazebo

 Close [Copy link]

Author: fixit    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 12-2-2019 04:56 PM
Yihhhhh i tak pernah jumpa pulak business kuih raya gini.. mcm lagi mahal jer...
Baiklah beli na ...

modus operandi baru agaknya
yg tak boleh diterima akal tu
gigih buat skim ansuran untuk kuih raya
dah kenapa ntah
pelik2 je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 12-2-2019 03:04 PM
Kannn best kan zaman2 tu

Jodoh pun jumpe situ jgk..huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 12-2-2019 03:35 PM
Hai semer
Hari ni ioul cuti emergency

Eh..nape EL fix..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-2-2019 10:29 AM
salam semua...

alaaa semua dah lupa kak dila ehhh... haritu besday kak dila... kak dila dah tua.. ...

5c62bbcbdcf8d.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 11:15 AM
uols
sekarang trend terbaru ke?
order kuih raya pun gigih nak buat ansuran bagai

Aiyyyooo..itu baru biskut..persiapan lain tu camne la..

Hari raya nak lawan biskut sape plg byk ke ape..baca pun pening dah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
AlterEgo replied at 12-2-2019 02:49 PM
serious??

menggalakkan lagi laa budaya "berhutang"

Setuju.....
...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 12-2-2019 03:00 PM
Seriously?
Ada ker org beli bayar ansur tu..
Makanan kot..

Tula..3 balang rm150..kalu tak mampu..beli kerepek2 n kekacang sudah..takpun buat je cornflakes madu atau conflakes coklat..ni pun dah 2 jenis..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 08:35 PM
Aiyyyooo..itu baru biskut..persiapan lain tu camne la..

Hari raya nak lawan biskut sape plg byk ...

buat persiapan ikut kemampuan sudah lah
pendapat sy la

mungkin ada yang tak bersetuju
tak perlu nak terjebak dengan skim ansuran macam ni
ujung2 kuih tu tak termakan masuk tong sampah je
lepas tu kalau rasa kuih tu sedap ok la
kalau yg x sedap bazir je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 04:24 PM
serious la uols
ade ni lalu kat newsfeed kita


Thn lepas ke 2 thn lepas entah..masa tu terlupa nak beli biskut raya nak bawak balik kg..saya beli biskut raya 6 bekas rm100 kat bndr tmpt saya..masa tu dah hari last puasa..org jual murah..bila dah rasa..mak oiii..sedapnye..dah la mcm2 jenis n mcm2 rupa biskut tu..nmpk mcm biskut mahal jugak..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 12-2-2019 04:56 PM
Yihhhhh i tak pernah jumpa pulak business kuih raya gini.. mcm lagi mahal jer...
Baiklah beli na ...

Kan fix..akak pun penah beli masa dah hujung2 puasa tu..murah2..pastu sedap jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
fixit replied at 12-2-2019 05:02 PM
Jaga org sakit..
Jadi bibik hari ni

Sape yg sakit tu fix...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 08:42 PM
buat persiapan ikut kemampuan sudah lah
pendapat sy la


Betul tu..saya setuju buat persiapan ikut kemampuan..

Tapi kalu sape yg mampu..ok la..

Yg tak mampu tapi nak jgk beli mcm tu..tu seksa diri namanye..yela..takkan nak beli 3 balang je..mesti berbalang2 punye..esok2 duit x cukup..pinjam org plk..dah mcm lagu salleh yaakub tu..gali lobang tutup lobang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 08:42 PM
buat persiapan ikut kemampuan sudah lah
pendapat sy la


setuju. huhu especially kalau beli masa bazaar hujung puasa, semua nampak sedap..ended up tak habis pun hidang masa raya. membazir.

family sekarang past raya(s) beli kuih tak banyak jenis dah, cakes pun tak semeriah dulu sebab more options to yang kering & open house style kan.

(puasa pun belummmm hahaha)
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 08:59 PM
Betul tu..saya setuju buat persiapan ikut kemampuan..

Tapi kalu sape yg mampu..ok la..

Betul.. Kadang peer pressure, kat office orang beli.. Nak ikut jugak. Kalau mampu, okay je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 12:30 PM

alaaaa sweetnya... gi wish kat usahawan ble dpt kredit.... mekasih ya... cantik kek tuuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
AlterEgo replied at 12-2-2019 09:17 PM
Betul.. Kadang peer pressure, kat office orang beli.. Nak ikut jugak. Kalau mampu, okay je..

Sebenarnye bergantung atas individu tu..camne dia nak tepis godaan dari membeli biskut2 semua tu..(ni khusus bagi yang tak mampu la)..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 09:24 PM
Sebenarnye bergantung atas individu tu..camne dia nak tepis godaan dari membeli biskut2 semua tu.. ...

Tulah..tapi masih belum dapat hadam hakikat kuih ansuran
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-2-2019 09:21 PM
alaaaa sweetnya... gi wish kat usahawan ble dpt kredit.... mekasih ya... cantik kek tuuuuu...

Sori kaka..semlm dah gi bod usahawan..tercari2 kat mane nak post..sudahnye jadi camni..

tenor.gif
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 08:33 AM | Show all posts

husband fix kak mawar..
ada jangkitan kuman dalam darah
demam gigil2
hari ni pun demam panas lagi tak kebah2
fix gi kerja pun tak senang hati


Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:44 AM | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 08:50 PM
Thn lepas ke 2 thn lepas entah..masa tu terlupa nak beli biskut raya nak bawak balik kg..saya beli ...

yang tu ok kak
beli cash

yang saya tak boleh terima
beli makanan pon guna konsep hutang/ansuran?
apakah semua ini

kalau sampai berhutang tu tak payah la
beli je kerepek2 kat kedai makanan ringan tu
jauh lebih murah dan disukai ramai

tak bazir sebab orang datang makan
kalau kuih raya ade yang suka ade yang tak suka
dah penhujung raya pon kuih tak abis2 lagi

lastt masuk tong sampah
beli dah la mahal sampai buat ansuran bagai
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:45 AM | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 08:59 PM
Betul tu..saya setuju buat persiapan ikut kemampuan..

Tapi kalu sape yg mampu..ok la..

setujuk sangat kak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 08:45 AM | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 08:52 PM
Kan fix..akak pun penah beli masa dah hujung2 puasa tu..murah2..pastu sedap jgk..

yup betul... sedap2 juga walaupun murahh
kadang kuih ni fix tak beria sangat beli.. lebihkan kerepek n kacang2.. sebab nanti membazir kuihnya tak abis pun.

sebab nanti tetamu dtg, kita masak lain kan...


Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 08:46 AM | Show all posts
AlterEgo replied at 12-2-2019 09:16 PM
setuju. huhu especially kalau beli masa bazaar hujung puasa, semua nampak sedap..ended up tak habi ...

huhu...
puasa ganti dah ke belom tu dorang yang dah buat iklan baju n kuih raya?
hahahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 08:47 AM | Show all posts
NamaKuMawar replied at 12-2-2019 08:22 PM
Jodoh pun jumpe situ jgk..huhuhuhu

wahhhh yekeeee kikikikii
ada lagi ke mirc tu ekk

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 08:53 AM | Show all posts
sapeka replied at 12-2-2019 07:36 PM
modus operandi baru agaknya
yg tak boleh diterima akal tu
gigih buat skim ansuran untuk kuih ray ...

i harap tak ramai yg terjebakk
sebab i rasa tak berbaloi
dari bayar ansur2 baik simpan duit tu boleh dapat 2 kali ganda balang kuih



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047006s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list