Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3058
View
76
Reply

[LOVE YANG SENTIASA PURE & UNDIVIDED]: ARCHIE PASSED AWAY 24/12/2018

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Post time 28-1-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. Harap2 dapat jumpa meow yang sekarang dan lama, bermain2 dan berkejaran dalam syurga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 03:53 PM | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 02:27 PM
sedih teringat Eric
kitten je dia
dalam video tu, nmpk sgt dia anggap bella as his mommy

terasa kehilangan lah doc.
boipreng putus pom saya tak sesedih & meroyan mcm ni tau

eric selalu teman saya kat dapo.
muka dia penuh curious, nak tahu saya masak apa.
padahal eric bukan boleh makan pon.



saya syak, eric kurus mendadak sbb vet spray hama.
then dia jilat2 bulu.. mana tak kena racun?

as a vet, samada org tu baru pet kitten atau dah lama
patot bagi advice, pakai gelang kat leher bagi dia x boleh jilat bulu tu. erm.

tapi xpa lah. sebelum eric meninggalkan alam fana ni.
saat2 terakhir saya dah sehabis baek jaga & bagi yg terbaek utk dia.

mungkin jua dia dah lama tersiksa dgn parasit yg da huni lama kat badan tu..
tapi Tuhan lebih menyayangi nya..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 04:00 PM | Show all posts
noor2 replied at 28-1-2019 02:32 PM
Innalillah buat kucing Bella. ...

sebak nya. nangis curik2 dalam opis ni ha.

harap xda yg nampak

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 06:22 AM
ha ha awak ni kan iris

Doc saya banyakkkk sangat kucing since kecik
I can remember all
Tak pernah beli, tapi kutip kucing tepi jalan.
Sekarang ada 2+1..1 tu ada mama dia kat luar, so dia banyak masa luar

For me if u love cats, dont buy.. Adopt.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 02:25 PM
terima kasih
entah mcm mana tersedih lagi
nnt ok lah kot soon

kalau doc nak kucing malaysia bersepah kat rumah saya ni.

balik malaysia nanti angkatlah 5 ekor adopt.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 28-1-2019 03:53 PM
terasa kehilangan lah doc.
boipreng putus pom saya tak sesedih & meroyan mcm ni tau


comel nya ericcccc..kecikkkk je

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 05:36 PM | Show all posts
MeghanK replied at 28-1-2019 05:11 PM
comel nya ericcccc..kecikkkk je

aah. tecik je dia. miauu miauu sambil gesel2 & jilat tangan sy.


tapi semua hanya tinggal kenangan. hmmm.
walapom 2 minggu je dapat bersama.
rasa macam da 2 tahun.

emosi sungguh sy ptg ni. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 28-1-2019 04:57 PM
Doc saya banyakkkk sangat kucing since kecik
I can remember all
Tak pernah beli, tapi kutip kuci ...

Betul. I pun tak beli kucing.  Tp start dgn kucing yg cedera mata dtg depan pagar...mmg nak mati dah...i kesian dan ambik try nak kurangkan suffering dia. Lepas tu dia jd sihat tp buta kedua belah mata. After a while bulu dia mula berubah...jd psnjang dan kambang...fluffy sungguh. Bila dah besar kucing jiran dtg rumah mengorat dia. Dia pun pregnant dan dpt 3 anak..Ba Ta dan Sa. Dah ayah kucing tu pun fluffy maka 3 anak kucing tu oun double fluffy.  Dan i dan jiran pun berbesan. Senang berbesan dekat ni...kalau i tak sda, jiran i bg makan depa.. Thats 6 years dulu....skrg Ta dah tak ada....

Sampai skrg i teringat detik pertama kali i jumpa kucing buta i....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 02:29 PM
waalaikumussalam meghan
tak sangka pulak boleh jadi sedih n teringat to a cat
10 tahun lebih dia ...

Takxiah ya....kalau 10 thn tu di Malaysia ni dlm darjah 4....besar dah dia...

Insyaallah the sadness will dissipate gradually...dan yg tinggal memori bersama dia. Yg penting ipes dah jaga dis seelok mungkin dgn kasih sayang melimpah ruah. Nanti insyaallah dia bantu ipes and wife di kala nak guna titian mustaqim
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah doc.
Sedihnya. Sy pun penah kematian kucing
Nama dia lala.
Dia komplikasi ms branak.
Masa tu kami blk kg. Hantar vet kt trganu area rumah mertua.
Pastu kami blk klantan. Sehari sblm blk tgnu smula tu mmg tringat igt kt dia. Esoknya tu blk trganu trus sy pegi amik dia kt vet. Rupanya doc vet tu operate dia sbb anak dia xkuar.
Petang sy amik kt vet, malam dia mati.
Dia tggu sy blk. Dia nk jmpa sy sblm dia mati.
Sedihhhh giler. Sy nangis smpai suami pun xtau nk buat apa.
Pastu suami beli anak kucing parsi warna putih sbg pengubat. Skg umo snow dh 2 taun. Sayang kt dia mmg jgn ckp la. Tu kalo dia xde xdpt nk bayangkan mcm mana la hidup

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau LA Sy penyayang kepada hewan nescaya banyak kucing sy

Takziah Dr atas kehilangan anak bulu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah.. Hope u find another one to replace Archie.
Am done with cats... penat dah nangis bila diaorang mati....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 02:28 AM | Show all posts
sedihnyaaa.....

aku berpisah dgn pokok  kaktus aku pon aku nangis....apatah lagi kucing wehhh...lagi teriak bagai...hati halus...sob sob sob

aku pernah bela kucing sesat....time memula benci giler kat dia...sebab dia suke cirit merata...lepas tuh aku mengamuk la kat dia...sian dia kene marah
tapi lelama sayang la kat dia...wpon terpaksa mencuci cirit dia...kahkahkah
tapi sayang nya umur dia x lama
dia kene langgar motor ketika usia nya masih muda remaja...
aku nampak dia mati tgh jalan time nak g keje first day kotttt
siap nangis2 on the way nak ke ofis
sebab sedih sangat aku suh bapak aku kebumikan dia...

lepas tuh bertahun gak tak bela kucing

now bela sekor...dapat juga yg jenis berak merata...kahkahkahkah
tapi kucing rissa ni dah trained berak kat bekas dia time kecik2
tapi tak tahu kenapa tetibe dia xnk berak kat pasir dah...heran ....sakit ke apa
nak marah...dia buat muke comel..cis

tapi siyes jaga kucing ni memang kene banyak sabar....





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:10 AM | Show all posts
onexox97 replied at 28-1-2019 11:51 PM
Kalau LA Sy penyayang kepada hewan nescaya banyak kucing sy

Takziah Dr atas kehilangan anak bulu

mekasih onex
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:13 AM | Show all posts
Rogue98 replied at 29-1-2019 12:31 AM
Takziah.. Hope u find another one to replace Archie.
Am done with cats... penat dah nangis bila dia ...

tu lah,
bila columbus passed away november 2008, archie dtg ke kubur dia
meow2 kat situ
sy yg nangis lagi kuat
sayang sgt kat kitten tu

dgn archie ni jgn citer la; if alone mesti teringat dia duduk dgn handsome dan dada bidang sambil tgk sy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:15 AM | Show all posts
merrissa replied at 29-1-2019 02:28 AM
sedihnyaaa.....

aku berpisah dgn pokok  kaktus aku pon aku nangis....apatah lagi kucing wehhh...l ...

hah kaktus ye.. sy ingat duri nya sahaja

cats poo jmerata jika resah atau ingin tanda territory dia kembali.. eg ada bau cats lain

harap dah besar dah cat yg ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:17 AM | Show all posts
MissVixen replied at 28-1-2019 03:26 PM
Takziah. Harap2 dapat jumpa meow yang sekarang dan lama, bermain2 dan berkejaran dalam syurga.

terima kasih vixen
byk dah kucing dlm kenangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:17 AM | Show all posts
bellaa replied at 28-1-2019 03:53 PM
terasa kehilangan lah doc.
boipreng putus pom saya tak sesedih & meroyan mcm ni tau

alaaaa cantik n sweet nye si Eric ni
comil mcm bola tenis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:19 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 28-1-2019 05:04 PM
kalau doc nak kucing malaysia bersepah kat rumah saya ni.

balik malaysia nanti angkatlah 5 ekor ...

haha nancy byk cats ye
takpe.. murah rezeki insyaAllah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:20 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 28-1-2019 08:48 PM
Takxiah ya....kalau 10 thn tu di Malaysia ni dlm darjah 4....besar dah dia...

Insyaallah the sa ...

ya, darjah 4 dah ha ha
lama dia hidup
dan kenal segala perangai si biawak gemok tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094320s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list