Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
3130
View
76
Reply

[LOVE YANG SENTIASA PURE & UNDIVIDED]: ARCHIE PASSED AWAY 24/12/2018

[Copy link]

Author: ipes2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:21 AM | Show all posts
cekgihani replied at 28-1-2019 09:26 PM
Takziah doc.
Sedihnya. Sy pun penah kematian kucing
Nama dia lala.

terima kasih ya
lala?
sweet nama nya
sesuai utk kucing
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 04:23 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 28-1-2019 07:52 AM
I love archie gomok didididududu.
I love his dad too.kohkohkoh

oh, haha
ingatkan archie je yg love sy, oren pon sama ye
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 02:24 PM
terima kasih for kind words.. dan terima kasih ignore uban2 semua

cici? kelabu ye.

Ya,mr doc...cici kelabu...merayap ja,keja dia..kdg nak keluar rmh dia tggu depan gate..
Nak undur keta ja kena double check kucing ayam semua...tambahan anak2 kucing..kdg rileks ja golek3 tgh laman..haii takut tergilis ja..
Kot nak lari dgr bunyi enjin keta..

Archie...sedang happy bermain di taamn syurga...
Dia pun happy sbb disayangi oleh mr doc sekeluarga...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 28-1-2019 03:53 PM
terasa kehilangan lah doc.
boipreng putus pom saya tak sesedih & meroyan mcm ni tau


Eric comeyyyyyyyy...geramnya..
Anak kucing yg jiran saya terlanggar sejibik warna mcm eric...

Dia mcm lembam sikit..suka renung tgk org..pastu dok tgh jalan ...halau pun buat tktau ja...

...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:37 AM | Show all posts
ipes2 replied at 29-1-2019 04:17 AM
alaaaa cantik n sweet nye si Eric ni
comil mcm bola tenis

perot dia bulat doc. kaki & ekor ketot.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 09:39 AM | Show all posts
raihaneem replied at 29-1-2019 08:29 AM
Eric comeyyyyyyyy...geramnya..
Anak kucing yg jiran saya terlanggar sejibik warna mcm eric...

maceh awa..

yeke. alahai kesian nya degar.. mungkin ada masalah pendengaran kot?


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 29-1-2019 09:39 AM
maceh awa..

yeke. alahai kesian nya degar.. mungkin ada masalah pendengaran kot?

Mgkin kot....dia mcm blurrr ja..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 28-1-2019 12:40 PM
Betul. I pun tak beli kucing.  Tp start dgn kucing yg cedera mata dtg depan pagar...mmg nak mati d ...

My mum pernah jaga kucing betina yang seumur hidup sakit
Masa jumpa dia, sihat walafiat n cergas tapi bila besar sikit start sakit
Memang jumpa vet tu rutin bulanan utk dia.. But still tak baik2 pun
1 day ayah i cakap nak tukar nama dia lah sbb dia buta mata sebelah sebab sakit.. Nama dia ayah i letak chemer
Terus sihat lepas tu.. Tapi mati lepas beranak.
Badan dia tak kuat untuk beranak walaupun baby seekor je
Baby pun mati
Lama juga dia hidup... 2-3 tahun
Tak lama lepas tu abg dia mati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 03:31 PM | Show all posts
raihaneem replied at 29-1-2019 08:28 AM
Ya,mr doc...cici kelabu...merayap ja,keja dia..kdg nak keluar rmh dia tggu depan gate..
Nak undur ...

depa cam bunyi keta kita
so depa pikir kita tak kan hurt depa lah
mcm archie even if malam or if dia dok dalam pagar sebelah, kita nak sampai dari jauh lagi dia kuar dari tempat dia sembunyi
berlari2 arah kereta kita yg tgh bergerak.. apa la...tak reti fikir safety langsung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 03:33 PM | Show all posts
bellaa replied at 29-1-2019 09:37 AM
perot dia bulat doc. kaki & ekor ketot.

ada keracunan kan dia tu?
vet tu dapat bella beritahu, takelh sembur kat bulu kitten..sbb kitten tentulah jilat bulu depa utk grooming
beritahu lah pada vet yg terlibat, agar dia tak buat kesalahan basic semacam ini pd kittens lain

mcm eric bolat2 gini sedap dilambung2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2019 03:34 PM | Show all posts
Iris. replied at 29-1-2019 11:45 AM
My mum pernah jaga kucing betina yang seumur hidup sakit
Masa jumpa dia, sihat walafiat n cergas  ...

alah kesiannya, mati beranak ye
mati dah dia ye?
dgn anak dia pon
sedih lak dengar

harap abg dia tu tak sakit macam dia

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 05:43 PM | Show all posts
ipes2 replied at 29-1-2019 07:34 AM
alah kesiannya, mati beranak ye
mati dah dia ye?
dgn anak dia pon

abang dia mati juga tak lama lepas dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
kaka @hibernation pencinta kucing oren
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 28-1-2019 02:19 PM
ya.
terima kasih
memang gemok dan comel

Blood clots sebab gemok ke? Atau sebab lain?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2019 02:35 AM | Show all posts
meisapoya replied at 30-1-2019 06:44 PM
Blood clots sebab gemok ke? Atau sebab lain?

sebab dia ada cardiomyopathy
jadi, dia dapat irregular heartbeats
jadi darah dia berkocak dalam heart dia, meneybabkan blood to clotted dan some clots gi ke lungs causing pulmonary embolism
dan some to his aorta tempat aorta tu berpecah dan sumbat kedua2 arteries ke kaki dia, kiri and kanan
sian sgt sgt

syg, gemok dan panjang kucing nya, nakal dan malas.. sgt sesuai lah sebagai kucing
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2019 02:39 AM | Show all posts
Iris. replied at 29-1-2019 05:43 PM
abang dia mati juga tak lama lepas dia

ala sian
semoga iris tenagn
dan dapat same love dan beri same love pada subsequent cats yg dtg dalam hidup iris
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089078s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list